Átlagosan 76%-ot nőtt a mobilalkalmazások használata

Czipperer Dia, 2015. január 20. 13:21

Egyre többféle mobilalkalmazás jelenik meg a piacon. A Flurry adatai szerint 2014-ben nőtt az elterjedtségük a felhasználók körében. Bár egyes kategóriában lassabb növekedési ütemet regisztráltak.

A Yahoo tulajdonában lévő mobilelemző cég, a Flurry a mobilalkalmazások elterjedtségét vizsgálta a tavalyi évben. A 2014-es adatok alapján a mobilappok elterjedtsége 76%-os átlagot mutat. Voltak olyan területek, ahol majdnem megtriplázódott az érdeklődés. Az egyik ilyen jelentős az életmóddal és a vásárlással kapcsolatos applikációk, amelyek 174%-os növekedést értek el.

 

A felhasználók nemcsak több alkalmazást használnak, de egyre bátrabbnak mutatkoznak, ha mobilfizetésről van szó. A különféle segédprogramok iránti növekedés pedig egyértelműen azt jelzi, hogy az okostelefonok és a táblagépek egyre inkább a mindennapi munka részévé válnak.

 

A Flurry adatai szerint minden alkalmazáskategóriában pozitív mutatók voltak megfigyelhető 2014-ben. A játékszegmensben azonban lassabb növekedési ütem volt észlelhető. A tavalyi érdeklődéshez képest 30%-kal csökkent a növekedés (61%), csakúgy, mint a zene, média és szórakozás területén, ahol 79%-os növekedési ütemről csökkentek 33%-ra  a mutatók.

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: mobilalkalmazás trend

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

2023. június 2. 18:41

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.

2023. június 2. 17:00

Az Unió jóváhagyta a új e-aláíró platformot

Magyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás az Evrotrust eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

2023. június 2. 15:29

A virtuális valóság (VR) fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.

2023. június 2. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39