Átlagosan 76%-ot nőtt a mobilalkalmazások használata

Czipperer Dia, 2015. január 20. 13:21

Egyre többféle mobilalkalmazás jelenik meg a piacon. A Flurry adatai szerint 2014-ben nőtt az elterjedtségük a felhasználók körében. Bár egyes kategóriában lassabb növekedési ütemet regisztráltak.

A Yahoo tulajdonában lévő mobilelemző cég, a Flurry a mobilalkalmazások elterjedtségét vizsgálta a tavalyi évben. A 2014-es adatok alapján a mobilappok elterjedtsége 76%-os átlagot mutat. Voltak olyan területek, ahol majdnem megtriplázódott az érdeklődés. Az egyik ilyen jelentős az életmóddal és a vásárlással kapcsolatos applikációk, amelyek 174%-os növekedést értek el.

 

A felhasználók nemcsak több alkalmazást használnak, de egyre bátrabbnak mutatkoznak, ha mobilfizetésről van szó. A különféle segédprogramok iránti növekedés pedig egyértelműen azt jelzi, hogy az okostelefonok és a táblagépek egyre inkább a mindennapi munka részévé válnak.

 

A Flurry adatai szerint minden alkalmazáskategóriában pozitív mutatók voltak megfigyelhető 2014-ben. A játékszegmensben azonban lassabb növekedési ütem volt észlelhető. A tavalyi érdeklődéshez képest 30%-kal csökkent a növekedés (61%), csakúgy, mint a zene, média és szórakozás területén, ahol 79%-os növekedési ütemről csökkentek 33%-ra  a mutatók.

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: mobilalkalmazás trend

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3000 gólyapár fészkelhet idén az E.ON oszlopain

A gólyák augusztusban vonultak dél felé, a korai tavasz pedig már március elején hazahozhatja őket. A vonulásukat követő őszi és téli hónapokban tud az E.ON a madarak zavartatása nélkül beavatkozni a hátrahagyott fészkek környékén, ezért erre az időszakra esik a legtöbb madárbarát hálózati átalakítás. Azt, hogy pontosan hol kell a madarak érdekében beavatkozni, azt az E.ON, a nemzeti parkok, és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szakemberei közösen határozzák meg.

2024. február 24. 15:14

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

2024. február 24. 11:57

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. 

2024. február 24. 10:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07