A Windows Phone felhasználók is használhatják a Dropboxot

Farkas Norman, 2015. január 26. 13:35

Végre elérhetővé vált Windows Phone-ra a Dropbox online felhő szolgáltatás hivatalos alkalmazása, amely így a OneDrive-hoz hasonlóan több platfromon átívelő megoldást kínál a Microsoft felhasználóinak.

Alighogy lelepleződött a Windows telefonokon, táblagépeken és számítógépeken is futó, vagyis a platformok között valódi átjárhatóságot kínáló 10-es verziója, a Dropbox bejelentette, hogy elkészült a Windows Phone rendszerre szánt hivatalos alkalmazása. A Dropbox így az eszközök fajtájától függetlenül, folyamatosan a Windows felhasználók rendelkezésére állhat, akárcsak a Microsoft saját felhő szolgáltatása, a OneDrive.

 

A kör nem véletlenül zárult be, s válhatott a Windows, Windows Phone és Windows RT felhasználók multiplatformos szolgáltatásává a Dropbox. A Microsoft ugyanis együttműködési megállapodást kötött a szolgáltatás fejlesztőivel annak érdekében, hogy ne a saját tulajdonában lévő OneDrive (korábban Skydrive) legyen az egyetlen felhő tárhelyet nyújtó megoldás a rendszerhez, amely többfajta eszközön is elérhető.

 

 

Természetesen valamennyi hasznos Dropbox funkció elérhető az új, mobil készülékekre kiadott szoftverben, például a fotók automatikus felhőbe mentéséről és a kedvenc fájljaink offline elérhetőségéről sem kell lemondanunk. A mély integráció jóvoltából az Office dokumentumok közvetlenül szerkeszthetők a Dropbox appból, és a Dopboxban tárolt fájlok megnyithatók az Office-ból.

 

Az új Windows Phone készülékekre kiadott Dropbox alkalmazást innen töltheted le.

 

[Forrás: Engadget]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38