Az Apple utolérte a Samsungot

Az okostelefon piacon a két techóriás áll az élen

Czipperer Dia, 2015. február 2. 11:47

A Strategy Analytics adatai alapján a Samsung és az Apple állt a lista élén az okostelefon eladásokban 2014 utolsó negyedévében. A két gyártó háza táján szinte ugyanannyi készülék fogyott.

Nemrég számoltunk be az Apple rekord iPhone eladásairól. A vállalat 2014 utolsó negyedévében 74,5 millió készüléket értékesített. Viszont a Samsung sem maradt le a sorban: a Strategy Analytics adatai alapján a dél-koreai vállalat szintén 74,5 millió okostelefont értékesített.

 

Azonban, míg az Apple ezzel a 74,5 millióval növekedést (a tavalyi 51 millióhoz képest) és rekordot produkált, addig a Samsung háza táján ez visszaesésnek számít. A vállalat ugyanis a 2013-as év azonos időszakához képest (86 millió) csökkenő eladásokkal számolhat.
 

 


Ahogy korábbi cikkünkben is kitértünk rá, a Samsung pénzügyi mutatói nem a legkecsegtetőbbek. Hiába birtokolja az Apple-lel egyetemben a piac legnagyobb szeletét, ez sokat zsugorodott az elmúlt egy évben. A vállalat 29,6%-os részesedése 19,6%-ra esett vissza, miközben az Apple több mint 2%-ot javított a mutatóin.

 

Az összesített adatokat nézve pedig elmondható, hogy növekedtek az okostelefon eladások. Ahogy arról már írtunk is, az eladások meghaladták az egymilliárd darabot, azonban az utolsó negyedév önmagával is növekvő tendenciát mutat: a tavalyi adatokhoz viszonyítva közel 100 millióval több készülék fogyott a piacon.
 

 


Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48