A Samsung kezében a Loop Pay

Czipperer Dia, 2015. február 19. 18:43

A Samsung is belép a mobilfizetési piacra. A dél-koreai vállalat felvásárolta az Apple Pay riválisát, a Loop Payt.

A Samsung maga jelentette be szerdán, hogy bekebelezték a Loop Pay mobilfizetési megoldást. A korábban még csak pletykaként terjedő hír tehát igaznak bizonyult, és az Apple után szabadon Samsung is szerencsét próbál a mobilfizetési megoldások terén. Az Apple Payjel ellentétben (NFC) azonban a Loop Pay mágneses titkosított továbbítási technológiát használ.

 

David Eun, a Samsung szakembere elmondta, hogy a jövőben a következő generációs szoftverekre és szolgáltatásokra fókuszálnak majd, és a Loop Pay pedig a mobilrészleghez csatlakozik majd. Azt is hozzátette, hogy a részleg a közeljövőben egy fizetési szolgáltatásokhoz alkalmas platformot fejleszt majd.

 

A mostani felvásárlással a Samsung egy egyre inkább telített piacra lépett be, ahol egyebek mellett a PayPal, a Google és az Apple is jelen van.  Kíváncsian várjuk, mikor jelentik be az új platformot. A Techspot szerint a Galaxy S6-tal karöltve, az idei Mobile World Congressen mutatják be.

 

Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59