Az MWC-n debütált a Cellum mobilfizetési világújdonsága

forrás: Prím Online, 2015. március 7. 10:19

A Celleum az idei Mobile World Congressen (MWC)i képviseltette magát. A magyar vállalat új, Plug and Play nevű, mobilalkalmazásba integrálható megoldással érkezett Barcelonába, amelybe új, kényelmi funkciót építenek.

Számos megkereséssel és Dél-Kelet Ázsia egy jelentős iparági szereplőjével aláírt együttműködési szándéknyilatkozattal zárta szereplését a Cellum a mobil iparág éves seregszemléjén, ahol a cég legújabb mobilfizetési innovációját mutatta be a mobilszolgáltatóknak, készülékgyártóknak.

 

A hazai megoldás egyedülálló a piacon

 

A Plug and Pay egy mobilapplikációba gyorsan és egyszerűen beköthető fizetési megoldás. Lényege, hogy segítségével a külsős fejlesztők is akár pár nap alatt szuperbiztonságos fizetési megoldást építhetnek saját mobilalkalmazásaikba. A teljeskörű szolgáltatáscsomagon (SDK) keresztül többek között elérhető a Cellum szabadalmaztatott kártyatárolási technológiája, valamint világszerte népszerű fizetési motorja. 

 

Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a megoldás február elején mutatták be, és azóta Skandináviától Kelet-Ázsiáig több országból kaptak konkrét megkereséseket. Az MWC-n is több cég mutatott komoly érdeklődést a Plug and Pay iránt. Azt is hozzátette, hogy az eseményen együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá Dél-Kelet Ázsia egyik jelentős iparági szereplőjével.

 

 

Új, kényelmi funkció

 

A Cellum mobilfizetési platformjába a közelmúltban új, kényelmi funkciót épített, hogy mobiltárcáiban még könnyebbé és biztonságosabbá tegye a felhasználók számára a kezdeti regisztrációs lépéseket. A kártyaadatok begépelése helyett elegendő, ha a telefon kamerája segítségével beszkenneljük a bankkártyát, és az applikáció az adatokat automatikusan beolvassa. A kártyaszkennelési megoldás a nyílt forráskódú Card.io szoftverfejlesztői csomagra épül és a jövőben a Plug and Pay-nek is része lesz. 

 

A Plug and Pay a hivatalos oldalon júniustól lesz elérhető, a fejlesztői csomagra azonban már megnyílt az előregisztráció.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Mesterséges intelligenciával harcol a Binance a tiltott piacbefolyásolás ellen

Nagy mennyiségű adat elemzésére alkalmas, mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert használ a Binance a tiltott piacbefolyásolás azonosítására a kriptoszektorban. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje más cégekkel és a hatóságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a gyanús szereplőket ne csak a saját platformjáról, hanem a teljes piacról el lehessen távolítani. Ugyanakkor a befektetőknek is érdemes odafigyelniük azokra a jelekre, amelyek az árakat manipuláló tevékenységekre utalnak.

2023. szeptember 30. 13:24

Mostantól a Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

2023 nyarának végén az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő*  a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel. Ide tette át székhelyét a cégcsoport két másik brandje, a Sameday futárszolgálat és a felújított okostelefonok piactereként működő Rejoy.hu is.

2023. szeptember 30. 11:40

Stratégiai megállapodást írt alá a Corvinus és az ExxonMobil

A piacvezető magyar gazdasági egyetem és az energiaipari cég magyarországi leányvállalata együttműködésének fő célja, hogy a kölcsönös fejlődés érdekében szorosabbra fűzzék az oktatás-kutatás, valamint a gazdasági szféra kapcsolatát. 

2023. szeptember 30. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38