Veszélyekre is figyelmeztettek az Internetfiestán

forrás: Prím Online, 2015. március 24. 09:34

Később akár problémákat is okozhat az internetre, közösségi oldalakra meggondolatlanul feltöltött fénykép – erre a veszélyre is felhívják a fiatalok figyelmét az Internetfiesta egyhetes, országos könyvtári programsorozaton. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvényhez idén több mint 650 könyvtár kapcsolódott.

A székesfehérvári Mészöly Géza Utcai Tagkönyvtár pénteken kamaszgyerekeket hívott meg, hogy az internet, a Facebook és más közösségi oldalak veszélyeiről beszélgessenek velük a szakemberek.

A gyerekek egyáltalán nem tudatosak, szinte gondolkodás nélkül tesznek fel mindenféle adatot, fotót a Facebookra, mondta el Tácziné Bartos Barbara könyvtárvezető a Krónikában. A rendezvényen arra hívták fel a figyelmüket, hogy ezek a képek, adatok később is bárkinek hozzáférhetők, és visszaélhetnek velük.

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár 13 évvel ezelőtt csatlakozott először az Internetfiestához. Ahogy Kissné Nagy Mónika elmondta: mérhető hasznot is hozott ez nekik. Egészen kis gyerekeket és időseket is be tudtak csábítani a könyvtárba, olyan embereket is elértek, akik korábban nem igazán érdeklődtek a könyvtár iránt.

Hozzátette: ma már hatalmas gépparkkal rendelkezik a könyvtár, amely csatlakozott egy másik, szintén országos kezdeményezéshez is. Ezen a hétvégén tartják a nagy könyvelhagyó játékot is. A Veszíts el egy könyvet! akciót hét évvel ezelőtt hirdették meg először, azóta kedvenc könyvek ezrei kerültek ki közterületekre, hogy valaki megtalálja, elolvassa és továbbadja őket.

Forrás: Kossuth Rádió, Krónika / hirado.hu

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkeznek a Samsung legújabb hordozható SSD-i

Érkeznek a T9 Hordozható SSD-k, a Samsung T-sorozatának legújabb modelljei. Az egyedi stílusú és hordozható kialakítású T9 meghajtót a modern memóriatechnológia egyik élvonalbeli vállalataként arra tervezték, hogy a felhasználók akár útközben is olyan gyors átviteli sebességű és nagy tárhelyű eszközön tudhassák biztonságban adataikat, amely a kényelmüket szolgálja. 

2023. október 4. 15:48

Munka és család mellett is van lehetőség diplomaszerzésre

Szeptemberben ünnepélyes keretek között megtartották Pozsonyban a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának első diplomaosztó ünnepségét, amely során a magyar nyelvű Menedzsment alap- és mesterképzésben végzett hallgatók vehették át a diplomájukat. Ők a bizonyíték arra, hogy igenis munka és család mellett is van lehetőség a diplomaszerzésre, akár 100%-ban online!

2023. október 4. 14:19

Az MMSZ csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek hálózatához

A European Marketing Confederation (EMC) örömmel jelentette be, hogy a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) 11. tagként csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek kohéziós európai hálózatához.

2023. október 4. 12:47

Munkaerő-megtartás: díjat kapott az ALDI informatikai cége

Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) az ALDI SÜD vállalatcsoport számára nyújt informatikai támogatást Magyarországról. A közel 700 főt foglalkoztató cég dinamikusan bővült az elmúlt öt év során. Az új munkahelyek létrehozása mellett az AIIS kiemelt figyelmet fordít a munkaerő megtartására annak érdekében, hogy az ALDI SÜD leányvállalatai világszerte magas színvonalon tudják kiszolgálni a vásárlókat. Az egyébként is alacsony fluktuációs rátát a vállalat a felére csökkentette, a munkaerő megtartásáért végzett munkájáért az AIIS a HR-Revolution Díjátadón szolgáltatás kategóriában a legjobbaknak járó elismerést kapta.

2023. október 4. 11:22

Dr. Törőcsik Mária a Magyar Marketing Szövetség életműdíjasa

A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) amellett, hogy évente díjazza a legkiválóbb marketing és digitális megoldásokat, a szervezet legfontosabb elismerését, a Tonk Emil Életműdíjat is kiosztja az eredményes szakmai életutak méltatásául. A 2023-as díjazott, Dr. Törőcsik Mária számára Hinora Ferenc az MMSZ elnöke, valamint Dr. Papp-Váry Árpád alelnök nyújtotta át az elismerést a szeptember 14-i Marketing Summit keretében, a Várkert Bazárban.

2023. október 4. 09:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38