Veszélyekre is figyelmeztettek az Internetfiestán

forrás: Prím Online, 2015. március 24. 09:34

Később akár problémákat is okozhat az internetre, közösségi oldalakra meggondolatlanul feltöltött fénykép – erre a veszélyre is felhívják a fiatalok figyelmét az Internetfiesta egyhetes, országos könyvtári programsorozaton. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvényhez idén több mint 650 könyvtár kapcsolódott.

A székesfehérvári Mészöly Géza Utcai Tagkönyvtár pénteken kamaszgyerekeket hívott meg, hogy az internet, a Facebook és más közösségi oldalak veszélyeiről beszélgessenek velük a szakemberek.

A gyerekek egyáltalán nem tudatosak, szinte gondolkodás nélkül tesznek fel mindenféle adatot, fotót a Facebookra, mondta el Tácziné Bartos Barbara könyvtárvezető a Krónikában. A rendezvényen arra hívták fel a figyelmüket, hogy ezek a képek, adatok később is bárkinek hozzáférhetők, és visszaélhetnek velük.

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár 13 évvel ezelőtt csatlakozott először az Internetfiestához. Ahogy Kissné Nagy Mónika elmondta: mérhető hasznot is hozott ez nekik. Egészen kis gyerekeket és időseket is be tudtak csábítani a könyvtárba, olyan embereket is elértek, akik korábban nem igazán érdeklődtek a könyvtár iránt.

Hozzátette: ma már hatalmas gépparkkal rendelkezik a könyvtár, amely csatlakozott egy másik, szintén országos kezdeményezéshez is. Ezen a hétvégén tartják a nagy könyvelhagyó játékot is. A Veszíts el egy könyvet! akciót hét évvel ezelőtt hirdették meg először, azóta kedvenc könyvek ezrei kerültek ki közterületekre, hogy valaki megtalálja, elolvassa és továbbadja őket.

Forrás: Kossuth Rádió, Krónika / hirado.hu

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB technológiája biztosítja a Burdzs Kalifa felhőkarcoló megbízható energiaellátását

Az ABB intelligens, előrejelző karbantartási megoldást telepített a világhírű Burdzs Kalifa folyamatos üzemelését biztosító áramellátási rendszerekhez. 

2019. november 18. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás