Megtámadták a Twitchet, felhasználói adatok estek áldozatul

Czipperer Dia, 2015. március 24. 17:19

Hekkerek behatoltak a Twitch oldalára, és felhasználói adatokhoz fértek hozzá. Mindenkit jelszómódosításra kérnek az üzemeltetők.

A játék streaming szolgáltatás, a Twitch egy rövid üzenetet tett közzé blogján, ahol azt írják, hogy illetéktelen fértek hozzá az oldalhoz, így néhány felhasználói információhoz. Az érintettekkel közvetlenül is felvették a kapcsolatot.

 

Már ki is küldték a levelet azoknak, akik áldozatul esetek. Ebben további információkkal látták el a felhasználókat, akiknek az adatai áldozatul estek. A hekkerek olyan adatokhoz férhettek hozzá, mint az e-mail cím, a felhasználónév, jelszó, születésnap, otthoni lakcím.

 

A levélben először elnézést kértek a felhasználóktól, amiért a Twitch felhasználói adataik illetéktelen kezekbe kerültek. Azt is ki tudták deríteni a fentiek mellett a hekkerek, az adott felhasználó milyen IP-címről jelentkezett be utoljára.

 

Mint írják, a biztonság érdekében a jelszavukat kiiktatták, így arra kérik a felhasználókat, a következő bejelentkezés során adjanak meg új azonosítót, és, ha van rá módjuk, más oldalakon is változtassák meg.

 

Forrás: TheNextWeb.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elektronikusan is gyűjthető lenne a kopogtatócédula

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 18. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás