Megtámadták a Twitchet, felhasználói adatok estek áldozatul

Czipperer Dia, 2015. március 24. 17:19

Hekkerek behatoltak a Twitch oldalára, és felhasználói adatokhoz fértek hozzá. Mindenkit jelszómódosításra kérnek az üzemeltetők.

A játék streaming szolgáltatás, a Twitch egy rövid üzenetet tett közzé blogján, ahol azt írják, hogy illetéktelen fértek hozzá az oldalhoz, így néhány felhasználói információhoz. Az érintettekkel közvetlenül is felvették a kapcsolatot.

 

Már ki is küldték a levelet azoknak, akik áldozatul esetek. Ebben további információkkal látták el a felhasználókat, akiknek az adatai áldozatul estek. A hekkerek olyan adatokhoz férhettek hozzá, mint az e-mail cím, a felhasználónév, jelszó, születésnap, otthoni lakcím.

 

A levélben először elnézést kértek a felhasználóktól, amiért a Twitch felhasználói adataik illetéktelen kezekbe kerültek. Azt is ki tudták deríteni a fentiek mellett a hekkerek, az adott felhasználó milyen IP-címről jelentkezett be utoljára.

 

Mint írják, a biztonság érdekében a jelszavukat kiiktatták, így arra kérik a felhasználókat, a következő bejelentkezés során adjanak meg új azonosítót, és, ha van rá módjuk, más oldalakon is változtassák meg.

 

Forrás: TheNextWeb.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így uralja jelenleg az energetikai átállás a közüzemi ágazat mindennapjait!

Az év elején az energiaárak csökkenése mellett a közüzemi ágazat vezetőinek figyelme határozottan az energiaátalakítás üzleti kérdéseire irányult. Emellett az is előtérbe került, hogy miként tudják megvalósítani a COP28 klímakonferencián tett ígéreteket. 

2024. március 2. 16:20

Új vezérigazgató került az Antenna Hungária élére

Az Antenna Hungária Zrt. (AH) vezérigazgatói pozícióját március elsejétől Papp-Gerlei Gyöngyvér korábbi vezérigazgató-helyettes veszi át Blénessy Lászlótól – közölte az AH anyavállalata, a 4iG távközlési és informatikai társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2024. március 2. 14:58

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat

Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg letöltetni, hogy teljes hozzáférést kapjanak az áldozatok számítógépéhez, mobiltelefonjához.

2024. március 2. 13:39

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30