800 millióan használják a WhatsApp alkalmazást

Vértes Judit, 2015. április 21. 10:14

A WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenet-megosztó platform. Egy pénteki Facebook posztban Jan Koum, a WhatsApp elnöke bejelentette, hogy több mint 800 millió aktív felhasználója van az alkalmazásnak havonta.

A WhatsApp segítségével ingyen küldhetünk üzeneteket az alkalmazás többi felhasználójának, az interneten keresztül. Az alkalmazás szinte minden mobil platformon elérhető, iOS, Android, Windows Phone és BlackBerry eszközökön egyaránt. Az alkalmazás hasonlóan a Skype és Viber programokhoz, hanghívásra is lehetőséget ad.

 

A Facebook októberben vásárolta meg a szolgáltatást 19 milliárd dollárért. A felhasználók száma azóta folyamatosan növekszik: a múlt augusztusi 600 millió januárra 700 millió lett, és mostanra elérte a havi 800 milliót.

 

Ezzel a felhasználó számmal a WhatsApp egyike lett a legnagyobb közösségi szolgáltatásoknak. Februárban a Twitternek 288 millió aktív felhasználója volt havonta. Decemberben a fénykép megosztó közösségi oldal, az Instagram, 300 millió havi felhasználóról számolt be. A Facebook felhasználók száma decemberben átlagosan 1,39 milliárd volt.

 

Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: WhatsApp mobilalkalmazás

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás