Eladnád az ismerőseidet a hírnévért vagy a szabadságért?

Ma még részt vehtettek az interaktív előadásokon

Vértes Judit, 2015. május 11. 10:19

Rendhagyó, interaktív színházi előadáson vehettek részt vasárnap délután a Katona József Színházban az odalátogatók. A Being Faust – Enter Mephisto előadás Koreából érkezett hozzánk a Goethe Intézet szervezésében. Ma még további három előadás lesz.

A hogy arról már múlt héten beszámoltunk, rendhagyó színházi előadással várja a Katona József Színház az érdeklődőket. A mai napon még részt vehettek az eseményenm, három esemény vár még rátok.

 

A jelentkezők miután szerződést kötöttek a Mephisto&Co. Vállalattal, rangsorolták a számukra fontos értékeket, és elindultak, hogy megszerezzék azokat. A vállalat vezetője, M (Ónodi Eszter) és Wagner (Kocsis Gergely) fogadták az érkezőket. „Hogy a lelküket szeretnénk? Ugyan, kérem, dehogy. De mint tudják, mindennek ára van.” – mondta kedvesen a piros ruhába öltözött M.

 

A játék során egy teremben bolyongva kell megtalálni a megfelelő Faust idézeteket. Ha sikerült megtalálnunk az általunk fontosnak tartott értékekhez kapcsolódó sorokat, megvásárolhatjuk azokat. Ehhez azonban pénzt kell kivennünk a Mephisto&Co. Bankjából. De semmi gond, hiszen a játék során bármikor pénzzé tehetjük közelebbi vagy távolabbi ismerőseinket a teremben elhelyezett ördögi automaták valamelyikénél. A megvásárolt idézetekkel egyre közelebb jutunk a hőn áhított értékekhez (szépséghez, szerelemhez, hatalomhoz, vagy a gazdagsághoz), és ezzel elégedettségpontokat szerzünk. (Ismerősből pedig van elég…) A játékot az nyeri, aki a legtöbb elégedettségpontot gyűjti.
 

 

A mintegy másfél órás interaktív játék alatt nemcsak Goethe: Faust című művének sorait ismerhetjük meg, hanem kicsit önmagunkat is. S miközben küzdünk az elégedettség-pontokért, (szorít az idő, és a megszerezhető értékek ára egyre nő), néha elgondolkodhatunk rajta, mi is az, ami igazán fontos.

 

A játék véget ér. De a szerződés csak akkor bontható fel, ha kimondjuk a szavakat: „E nagy pillanatot élvezem éppen.”

 

Május 11-én még három előadás lesz, ezekre regisztrálni lehet a Goethe Intézet oldalán. A részvételhez Android- vagy iOS-alapú, wi-fi képes mobil eszköz és Facebook fiók szükséges!

 

 

Akinek pedig megtetszettek Goethe sorai, megnézheti a teljes, két részes Faust előadást is a Katona József színházban.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás