Eladnád az ismerőseidet a hírnévért vagy a szabadságért?

Ma még részt vehtettek az interaktív előadásokon

Vértes Judit, 2015. május 11. 10:19

Rendhagyó, interaktív színházi előadáson vehettek részt vasárnap délután a Katona József Színházban az odalátogatók. A Being Faust – Enter Mephisto előadás Koreából érkezett hozzánk a Goethe Intézet szervezésében. Ma még további három előadás lesz.

A hogy arról már múlt héten beszámoltunk, rendhagyó színházi előadással várja a Katona József Színház az érdeklődőket. A mai napon még részt vehettek az eseményenm, három esemény vár még rátok.

 

A jelentkezők miután szerződést kötöttek a Mephisto&Co. Vállalattal, rangsorolták a számukra fontos értékeket, és elindultak, hogy megszerezzék azokat. A vállalat vezetője, M (Ónodi Eszter) és Wagner (Kocsis Gergely) fogadták az érkezőket. „Hogy a lelküket szeretnénk? Ugyan, kérem, dehogy. De mint tudják, mindennek ára van.” – mondta kedvesen a piros ruhába öltözött M.

 

A játék során egy teremben bolyongva kell megtalálni a megfelelő Faust idézeteket. Ha sikerült megtalálnunk az általunk fontosnak tartott értékekhez kapcsolódó sorokat, megvásárolhatjuk azokat. Ehhez azonban pénzt kell kivennünk a Mephisto&Co. Bankjából. De semmi gond, hiszen a játék során bármikor pénzzé tehetjük közelebbi vagy távolabbi ismerőseinket a teremben elhelyezett ördögi automaták valamelyikénél. A megvásárolt idézetekkel egyre közelebb jutunk a hőn áhított értékekhez (szépséghez, szerelemhez, hatalomhoz, vagy a gazdagsághoz), és ezzel elégedettségpontokat szerzünk. (Ismerősből pedig van elég…) A játékot az nyeri, aki a legtöbb elégedettségpontot gyűjti.
 

 

A mintegy másfél órás interaktív játék alatt nemcsak Goethe: Faust című művének sorait ismerhetjük meg, hanem kicsit önmagunkat is. S miközben küzdünk az elégedettség-pontokért, (szorít az idő, és a megszerezhető értékek ára egyre nő), néha elgondolkodhatunk rajta, mi is az, ami igazán fontos.

 

A játék véget ér. De a szerződés csak akkor bontható fel, ha kimondjuk a szavakat: „E nagy pillanatot élvezem éppen.”

 

Május 11-én még három előadás lesz, ezekre regisztrálni lehet a Goethe Intézet oldalán. A részvételhez Android- vagy iOS-alapú, wi-fi képes mobil eszköz és Facebook fiók szükséges!

 

 

Akinek pedig megtetszettek Goethe sorai, megnézheti a teljes, két részes Faust előadást is a Katona József színházban.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08