Eladnád az ismerőseidet a hírnévért vagy a szabadságért?

Ma még részt vehtettek az interaktív előadásokon

Vértes Judit, 2015. május 11. 10:19

Rendhagyó, interaktív színházi előadáson vehettek részt vasárnap délután a Katona József Színházban az odalátogatók. A Being Faust – Enter Mephisto előadás Koreából érkezett hozzánk a Goethe Intézet szervezésében. Ma még további három előadás lesz.

A hogy arról már múlt héten beszámoltunk, rendhagyó színházi előadással várja a Katona József Színház az érdeklődőket. A mai napon még részt vehettek az eseményenm, három esemény vár még rátok.

 

A jelentkezők miután szerződést kötöttek a Mephisto&Co. Vállalattal, rangsorolták a számukra fontos értékeket, és elindultak, hogy megszerezzék azokat. A vállalat vezetője, M (Ónodi Eszter) és Wagner (Kocsis Gergely) fogadták az érkezőket. „Hogy a lelküket szeretnénk? Ugyan, kérem, dehogy. De mint tudják, mindennek ára van.” – mondta kedvesen a piros ruhába öltözött M.

 

A játék során egy teremben bolyongva kell megtalálni a megfelelő Faust idézeteket. Ha sikerült megtalálnunk az általunk fontosnak tartott értékekhez kapcsolódó sorokat, megvásárolhatjuk azokat. Ehhez azonban pénzt kell kivennünk a Mephisto&Co. Bankjából. De semmi gond, hiszen a játék során bármikor pénzzé tehetjük közelebbi vagy távolabbi ismerőseinket a teremben elhelyezett ördögi automaták valamelyikénél. A megvásárolt idézetekkel egyre közelebb jutunk a hőn áhított értékekhez (szépséghez, szerelemhez, hatalomhoz, vagy a gazdagsághoz), és ezzel elégedettségpontokat szerzünk. (Ismerősből pedig van elég…) A játékot az nyeri, aki a legtöbb elégedettségpontot gyűjti.
 

 

A mintegy másfél órás interaktív játék alatt nemcsak Goethe: Faust című művének sorait ismerhetjük meg, hanem kicsit önmagunkat is. S miközben küzdünk az elégedettség-pontokért, (szorít az idő, és a megszerezhető értékek ára egyre nő), néha elgondolkodhatunk rajta, mi is az, ami igazán fontos.

 

A játék véget ér. De a szerződés csak akkor bontható fel, ha kimondjuk a szavakat: „E nagy pillanatot élvezem éppen.”

 

Május 11-én még három előadás lesz, ezekre regisztrálni lehet a Goethe Intézet oldalán. A részvételhez Android- vagy iOS-alapú, wi-fi képes mobil eszköz és Facebook fiók szükséges!

 

 

Akinek pedig megtetszettek Goethe sorai, megnézheti a teljes, két részes Faust előadást is a Katona József színházban.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hivatalosan is megnyitotta a nyarat a Budai Szabadtéri Színház

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a Budai Szabadtéri Színház vezetősége, hogy idén nyáron egy hónappal később, júliusban indult el a nyári szezon, s egészen szeptember végéig tart majd.

2020. július 31. 16:36

Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

2020. július 23. 14:33

Végre valaki elárulja, hogy tulajdonképpen mi szükség van matekot tanulni

Van egy különös nép Dél-Amerika esőerdőiben, az ő világukban nem létezik a matematika. De mielőtt minden iskolás gyerek ebbe a matekmentes paradicsomba vágyna, nézzük meg, hogy miért léteznek olyan civilizációk, ahol nincsen matematika, és miért alakult ki mégis a legtöbb kultúrában. A témát Mosóczi Andrással, ’A gondolkodás forradalma’ című könyv szerzőjével jártuk körbe.

2020. július 23. 13:24

Vlogolás okosan, bárhol és bármiről

A vlogolás, azaz videóbejegyzések felvétele és publikálása, talán sosem volt annyira népszerű, mint manapság. A feltehetően a pandémia miatti korlátozásoknak köszönhetően megerősödött publikációs forma ugyan nem egyeduralkodó, hiszen a podcast is egyre népszerűbbé válik, de a vizuális tartalmakra építő vlog nagyobb rajongói bázist tud építeni, mint az alapvetőn „rádiós” podcast. A vlogolás mind az előadó, mind a fogadó fél számára remek lehetőségeket nyújt. Van, aki a vállalkozását támogatja vele, van, aki a népszerűségét tudja növelni, azok pedig, akik nézik, információs forrásként támaszkodnak a vlogokra, tanulnak, illetve szórakoznak. Nézzük hát, hogyan is valósítható meg a vlogolás.

2020. július 16. 08:58

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás