A jövő adatközpontjai a Delltől

forrás: Prím Online, 2015. május 11. 14:16

A Dell új Z9100, S4048 és S3038 modellekkel bővítette adatközpont-kínálatát. Az ügyfelek ennek köszönhetően olyan operációs rendszerek közül is választhatnak, amelyek alacsony késleltetésűek, nagy sűrűségűek, és rugalmas 1, 10, 25, 40 és 100 GbE kapcsolást tesznek lehetővé. Így a felhasználók áttérhetnek a következő generációs, többsebességű, nyílt hálózatkezelést biztosító architektúrákra.

Az új rugalmas, nyílt hálózatkezelési (open networking, ON) megoldások segítségével a vállalati ügyfelek megtehetik az első lépéseket a szoftveresen meghatározott hálózatok kialakítása felé, és felkészülhetnek a jövő igényeinek megfelelő adatközpont létrehozására. A nyílt hálózatkezelés a Dell hálózatkezelési stratégiájának szerves része. A Dell a vállalati területek mindegyikét lefedő hálózati switchek gyártásával és iparágvezető szolgáltatásokkal támogatja a modern hálózatokra való áttérést. Ezekkel a vállalatok kielégíthetik az egyre nagyobb sávszélesség iránti igényt és megoldhatják a méretezhetőséghez és a hálózatkezeléshez kötődő kihívásokat. A kínált kapcsolási sebesség (1-100 GbE) egész életre szóló rugalmasságot biztosít.

Nyílt hálózatkezelés a nyílt szabványokhoz


A Dell a kapcsolók legújabb generációjával a jogvédett stackeken túllépve ügyfélközpontú, nyílt architektúrákat hoz létre. A switchek mindegyike támogatja a nyílt hálózatok telepítési környezetét (Open Network Install Environment – ONIE), amelyekkel az előminősített, harmadik felektől származó operációs rendszerek (többek közt a Dell Networking OS9-nek) beavatkozás nélküli telepítése is lehetséges. Az ONIE betöltésével a hálózati kapcsolók rendszere jogvédett megoldások nélkül indítható. E megoldások ráadásul segítik a differenciálást, és használatukkal az ügyfelek egyes, a hálózati illesztőkhöz kötődő licencköltségei is megszűnnek. A switcheket teljes körűen tesztelték és érvényesítették a harmadik felektől származó operációs rendszerekkel, valamint a Cumulus Networks, a Big Switch Networks, a VMware és a Midokura hálózatvirtualizációs megoldásaival.

Dell Networking Z9100-ON


A Dell Networking Z9100 iparágvezető 100 GbE Fabric kapcsolóval rendelkezik, amely 1U méretben biztosítja az aggregációs és hozzáférési rétegeket, és lehetővé teszi a többsebességű kapcsolást (10/25/40/50/100 GbE). A Z9100 modellt olyan felhőalapú, HPC és Web 2.0 alkalmazásokhoz tervezték, amelyek nagy sűrűségű környezetekben többféle kapcsolási sebességet igényelnek. Ezen kívül a megoldás nagy teljesítmény melletti alacsony késleltetés esetén, illetve Big Data elemzésekben is kiemelkedően teljesít. A Fabric kapcsoló a versenytársakhoz képest akár hétszeres rackegységenkénti sűrűséget kínál.

 Dell Networking S4048-ON


A Dell Networking S4048 egy ultraalacsony késleltetésű 10/40 GbE ToR (Top-of-Rack) kapcsoló, amelyet a szoftveresen meghatározott adatközpontokhoz terveztek. Ez a modell a nagyméretű hardvertáblákat, a VXLAN-t, és a bővülő pufferelést támogató speciális szolgáltatásokkal rendelkezik. Ezt a kapcsolót olyan webes és felhőalapú szolgáltatásokhoz alakították ki, amelyek Linux és nyílt forráskódú környezettel rendelkeznek. Az S4048 rövid késleltetésű 10 GbE kapcsolást biztosít az olyan HPC és üzleti szempontból fontos környezetekben, amelyeknek a legmagasabb sávszélességre és a legalacsonyabb késleltetésre van szükségük, emellett más kapcsolókhoz képest a felére csökkenti a késleltetést és az áramfogyasztást.

Dell Networking S3038-ON


A Dell Networking S3048 ultrahatékony 1/10 GbE ToR kapcsolót a hatékonyság és a teljesítmény jegyében alkották meg, és a szoftveresen meghatározott adatközpontokhoz tervezték: olyan webes és felhőalapú szolgáltatásokhoz, amelyek Linux és nyílt forráskódú környezettel rendelkeznek. A kapcsoló következő generációs 1G lapkákkal, továbbá az OS9 teljes szolgáltatáskészletével rendelkezik, amely tartalmazza a VLT, az OpenFlow, az OpenAutomation, a Cloud Stack Integration és OpenStack, a Microsoft, a VMware, a Docker és további rendszerek támogatását. Az S3038 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, és 30 százalékkal kevesebbe kerül, mint a versenytársak kapcsolói.

Új partnerek a nyílt hálózatkezelés terén


A Dell azt is bejelentette, hogy az IP Infusion Inc. új partnerként támogatja a nyílt hálózatkezelésre vonatkozó kezdeményezést.
Az IP Infusion Inc. a telekommunikációs és adatkommunikációs szolgáltatásokhoz készült intelligens hálózati szoftverek egyik vezető szolgáltatója. A vállalat nemrég jelentette be az OcNOS™, az első teljes értékű, adatközpontok és vállalati hálózatok számára készült hálózati operációs rendszerét. A rendszer olyan fejlett képességekkel rendelkezik, mint például az MPLS (multiprotocol label switching) kiterjedt protokolltámogatása. Az OcNOS, az Open Compute Project nyílt hardver mozgalom és alapítvány tudását adja az adathálózatok kezeléséhez, így csökkenti az üzemeltetés összetettségét.

Elérhetőség


·    A Dell Networking Z9100 várhatóan 2015 második felében lesz elérhető.
·    A 48x10 GbE és 6x40 GbE vagy 72x10 GbE portokkal rendelkező Dell Networking S4048-ON, valamint a nagyméretű hardvertáblákat, a VXLAN-t és a bővülő pufferelést támogató speciális szolgáltatásai már elérhetőek.
·    A 481 GBase-T és 4x10 G-SFP portokkal ellátott Dell Networking S3048-ON 2015 májusától lesz elérhető.

 

Kulcsszavak: Dell adatközpont

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködési megállapodást írt alá a BENU és a Foglaljorvost.hu

Magyarország legismertebb gyógyszertárhálózata és az ország legnagyobb elérésű egészségügyi időpontfoglaló-felülete közösen lép fel a betegek magasabb szintű kiszolgálása érdekében. Együttműködésükkel az egészségügyi rendszerben történő eligazodást, a betegút egyszerűsítését, a felhasználók és vásárlók nagyobb kényelmét kívánják támogatni.

2024. március 4. 13:04

2024 legfontosabb építőipari technológiai trendjei

Képzeljen el egy építkezést, ahol robotok végzik a nehéz és veszélyes munkákat, a falakat a helyszínen 3D nyomtatással készítik, fenntartható, újrahasznosított építőanyagokból. Képzelje el, hogy a szakemberek és ügyfelek virtuális valóság segítségével maguk előtt látják és így járják be a még épülő épületeket, optimalizálva a tervezési és kivitelezési folyamatokat. Képzelje el, hogy mindez ma már lehetséges: a Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb építőipari technológiai trendeket.

2024. március 4. 11:32

Az ABB a Light + Building 2024 kiállításon: Intelligens épületek csúcstechnológiái testközelből

A világ vezető világítástechnikai és épületgépészeti szakkiállításán az ABB be fogja mutatni, milyen energiahatékonysági előnyökkel jár a digitalizáció és az interoperabilitás az intelligens funkcionális épületekben, a modern lakóterekben és az iparban már napjainkban is, és hogyan járulnak hozzá az innovációk a fenntarthatóbb jövőhöz.

2024. március 4. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30