60 fps videókat is nézhetünk a YouTube Android és iOS alkalmazásában

Czipperer Dia, 2015. július 3. 16:26

Az asztali verzió után immáron a YouTube mobilalkalmazásában is elérhetővé váltak a 60 képkocka per másodperces videótartalmak.

A YouTube tavaly jelentette be, hogy támogatja a 60 képkocka per másodperces videókat. A partnerekkel együttműködve júniusban vált elérhetővé a lehetőség, a teljeskörű debütálás pedig októberben volt.

 

Eddig azonban csak webes felületen lehetett élvezni ezeket a típusú tartalmakat. Azonban a Google most Android és iOS mobilalkalmazásában is elérhetővé tette a 60 fps-es videókat. Erről a YouTube Google+ oldalán számoltak be.
 


Jó hír, hogy nem kell frissíteni a mobilalkalmazást, a rossz hír viszont az, hogy ez a lehetőség csak a videóknál érhető el, a livestreamnél, vagyis az élő közvetítéseknél nem. Az asztali verziónál május óta érhető el a 720 és 1080 pixeles 60 fps livestream támogatás.

 

Az alábbi linkre kattintva próbálható ki a funkció mobilon.

 

Mint az köztudott, a legtöbb tévéshow és videó jóval kisebb képkocka aránnyal dolgozik. A videojátékok esetében azonban más a helyzet. A 60 fps sokkal jobb élményt nyújt, mint a kisebb képkocka aránnyal rendelkező videók.

 

A mostani frissítés összhangban lehet a YouTube korábban emlegetett tervével, miszerint egy játékplatformot hoznának létre YouTube Gaming néven. Ha minden igaz, a szolgáltatás debütáláskor több mint 25 ezer játékcsatornát kínálna.
 

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás