LG OLED televízión elevenednek meg Victor Vasarely képei

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 1. 09:22

Az LG Electronics (LG) és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének keretében egy, a színeket és a valódi feketetét tökéletesen megjelenítő LG OLED (azaz organikus fénykibocsátó diódával rendelkező) televízió került az óbudai Szentlélek téren található Vasarely Múzeumba, közelebb hozva a Budapesttől távol elhelyezett Vasarely-képeket is a látogatókhoz.

Az OLED-kijelző minden diódája képes fény kibocsátására és annak kikapcsolására. A forradalmi megoldás így képes a legmélyebb feketét és végtelen kontrasztarányt létrehozni, amelynek köszönhetően szinte életre kelnek azok az élénk és dinamikus színek, geometriai formák, amelyek Victor Vasarely művészetét jellemzik. „A Vasarely Múzeum egy olyan rejtett kincs Budapest III. kerületében, amelyről talán még sokan nem is tudnak, bár a művész több világhírű alkotását mutatjuk itt be. Nagyon örülünk minden együttműködésnek, így az LG-vel közös munkának is, amely a múzeum ismertségét tovább növeli” – mondta Orosz Márton, a budapesti Vasarely Múzeum igazgatója. A Múzeum jelentőségét mutatja, hogy a Guardian Top10-es listájára is felkerült, amely a legjobb, mégis kevesek által ismert múzeumokról szól.

 A Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeuma gyűjteményét Victor Vasarely a '80-as években adományozta a magyar államnak. A saját maga válogatta művek állandó bemutatására az óbudai barokk Zichy kastély egyik szárnyépülete került átalakításra. A múzeum 1987-ben nyitotta meg kapuit, az egyik leggazdagabb Vasarely gyűjtemény Közép-Kelet Európában.

 A Vasarely Múzeum hétfő kivételével minden nap 10:00 és 17.30 óra között látogatható Budapesten. (1033 Budapest Szentlélek tér 6.)

 


 

Kulcsszavak: művészet TV LG OLED

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39