Akár 15 százalékkal is nőhet a jegyár-bevétel az e-jegyrendszer bevezetésével

MTI Sajtóadatbank, 2015. szeptember 10. 16:48

A tapasztalatok szerint átlagosan 15 százalékkal nő a tömegközlekedési jegyek értékesítéséből származó árbevétel az elektronikus jegyrendszer bevezetésével a német Scheidt&Bachmann vállalat felmérése szerint.

A budapesti e-jegyrendszer kiépítésének tenderét elnyerő cég nyolc városban kiépített rendszerének adatait alapul vevő felmérése alapján azokban a városokban, ahol bevezették az e-jegyrendszert, drasztikusan csökkent a jegy nélkül utazók száma, az egyszer használatos papírjegyek helyére lépő tartósabb műanyagkártyák pedig észrevehető mértékben csökkentik a kiadásokat.
 

Hraboczki Márton, a Scheidt & Bachmann Hungary ügyvezető igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben rámutatott: az e-ticket rendszer igazságosabb, illetve sok esetben fajlagosan olcsóbb, mert az utazási idővel vagy távval arányosan fizetnek az utazók. A fejlesztések nyomán az eddig használatban lévő menetjegyek egy részét felváltják az időalapon működők, amelyekkel egy adott időkereten belül akárhányszor át lehet szállni, nem kell újabb jegyet érvényesíteni, a rendszer a rövidebb utazásokért kevesebb összeget számít fel - fejtette ki.
 

Az elektronikus jegyrendszer egyik fontos hozadéka a város hatékonyabb utazásszervezése is, hiszen egy e-jegyrendszer bevezetésével mérhetővé válik, hogy az egyes útvonalakat milyen gyakran és hogyan használják az utasok, vagyis hol érdemes járatsűrítésekre és fejlesztésekre koncentrálnia a közlekedési vállalatnak - olvasható a tájékoztatásban.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció jelenti a valódi akadálymentesítést

2019. május 16. az akadálymentesítés világnapja (Global Accessibility Awareness Day), ennek alkalmából a Microsoft Magyarország arra hívja fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élő emberek érdekében végzett munka az év 365 napján kiemelten fontos. Az esélyegyenlőség kulcsa játszik a digitalizáció, az informatikai képességek oktatása a fogyatékkal élők körében olyan társadalmi kihívásokra ad választ, mint a munkaerőhiány.

2019. május 18. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46
online sportfogadás