Vodafone: teljes a budapesti metró vonalak 4G lefedettsége

forrás: Prím Online, 2015. október 6. 09:15

Hétfőtől teljes a budapesti metróvonalakon a Vodafone 4G lefedettsége, ezáltal 52 állomáson is otthoni vezetékes internetkapcsolattal azonos minőségű mobilinternet áll rendelkezésre.

Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója az M4 Szent Gellért téri állomásán Bolla Tiborral, a BKV elnök-vezérigazgatójával és Nyul Zoltánnal, a BKK stratégiai és innovációs igazgatójával.

A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében – 38,6 km hosszan, 52 állomáson –, valamennyi utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet szolgáltatások – mondta Diego Massidda. A 4G szolgáltatás így a budapesti metróvonalakon naponta utazó 1,1 millió ember számára színesíti az utazással eltöltött idő” - tette hozzá.

 A metróvonalak mobilinternetes lefedése világszerte összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti építés, részben a különleges elvárások, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítésével nem lehet zavarni a metró forgalmát, az utasok millióinak a közlekedését.

A 4G szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé akár útközben is, így akár a metrón utazva is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről, vagy laptopról nagy méretű képeket, vagy videókat. Teljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat, nincs késleltetés, nem akadoznak az online játékok, nem vesz időt igénybe, amíg betöltődik egy film, de a nagy fájlok mozgatásának sincs akadálya.

A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) frekvenciapályázatán elnyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt.

Massidda emlékeztetett arra is, hogy jelenleg a Vodafone ügyfelei már 54 országban tudnak 4G hálózaton is barangolni, miközben a Vodafone Magyarország folyamatosan bontja le a roaming korlátokat is – egyre több országban teremtve meg annak a lehetőségét, hogy ügyfelek a hazaival megegyező módon tudják használni mobil eszközeiket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48