A városi élet jövője - elkezdődött a regisztráció az Ericsson Innovation Awards 2016-ra

forrás: Prím Online, 2015. október 16. 17:34

Az Ericsson megnyitotta a 2016-os Ericsson Innovation Awards regisztrációját. Az EIA egy globális verseny, amely lehetőséget ad a diákok számára, hogy innovatív ötleteket valósíthassanak meg az Ericsson szakembereivel együtt dolgozva.

Az EIA 2016 témája a városi élet jövője: 2050-re a világ lakosságának várhatóan 70%-a él majd városi környezetben, az okos városok pedig nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy emberek milliárdjai élhessenek magasabb életszínvonalon. A verseny ezért elsősorban olyan ötletekre koncentrál, amelyek az információsi technológia segítségével javítják a városi élet minőségét, és biztosítják, hogy a jövő városai kreatívak, hálózatba kapcsoltak és fenntarthatóak legyenek az élethez és a munkához egyaránt.

 


Az EIA 2016 versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Minden jelenlegi diák jogosult a jelentkezésre. A regisztráció 2015. november 30-án zárul, a 10 elődöntőst 2015. december 18-án hirdetjük ki. Az elődöntősök közül kilencet az Ericsson zsűrije választ ki, míg a tizedik nyilvános szavazás alapján kerül kiválasztásra.  


A 10 csapat mindegyike két kiválasztott Ericsson-szakemberrel dolgozik majd együtt, és közösen fejlesztenek ki egy minimálisan életképes terméket(minimal viable product, MVP), illetve üzleti tervet az alapötletükből. A zsűri közülük négy csapatot választ ki, akik részt vehetnek az EIA 2016 döntőjén Stockholmban.


A nyertes csapat 25 000 eurós, a második 15 000 eurós, a harmadik és a negyedik csapat pedig 1000-1000 eurós pénzjutalmat kap. Az ajánlat részét képezik a karrierlehetőségek is: az összes résztvevő jelentkezhet az Ericsson által biztosított lehetőségekre, és az elődöntősök interjúzhatnak szakmai gyakrolatra vagy teljes munkaidős állásokra.


A tavalyi versenyen 270 csapat nevezett 43 országból, a döntőbe Németországból, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Indiából érkező csapatok jutottak. A tanulás jövőjének témája köré épülő versenyt a német Blendlee csapat nyerte, akik egy önfejlesztésre alkalmas felületet dolgoztak ki az Ericsson szakemberei segítségével.


További információk az EIA 2016-ról, és jelentkezés a versenyre: http://www.ericsson.com/innovationawards


Kövesse a versenyt a Facebookon: https://www.facebook.com/ericssoninnovationawards
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is elindult a Digitális Esély pályázat!

„Digitális Esély 2019” címmel immáron hatodik alkalommal hirdeti meg közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP – jelentette be Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, és Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke az Infotér konferencián. A pályázat célja hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

2019. október 17. 16:42

Hosszabbít ‘Az Év Honlapja’ pályázat

Meghosszabbított határidővel lehet még jelentkezni hazánk legrangosabb online marketing pályázatára, ‘Az Év Honlapjára’. A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, influencer kampányokat, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 26 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 6-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd a digitális marketinged!

2019. október 17. 15:18

A Z-generáció kezében a zöldebb jövő

Magyarországon az italos kartondobozok mindössze 23%-a jut el a szelektív gyűjtőkbe, míg néhány európai országban ez az adat már 80%. Immár harmadik alkalommal indít kreatív reklámfilm pályázatot az IKSZ, „ZöldenJobb.mp4” elnevezéssel, ahol horror, tragédia és komédia műfajokban nevezhetnek a diákok. A pályázat szeretné ösztönözni a 13-19 éves korosztályt a szelektív hulladékgyűjtésre és felhívja figyelmüket az újrahasznosítás fontosságára. A nyertest pedig az egész ország megismerheti, hiszen a győztes kisfilmet több TV csatorna is sugározza majd a következő évben. 

2019. október 14. 12:37

Immár ötödik éve hirdeti meg az ABB egyetemi női mentorprogramját

Az ABB Kft. immáron az ötödik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját. A projekt során a vállalat öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika és automatizálás területéről. A pályázatra 2019. október 1. és november 11. között lehet jelentkezni. 

2019. október 14. 11:20

A jó fizetés már kevés, ennél többet kell nyújtaniuk a munkaadóknak

Alapvető változások tapasztalhatóak a munkaerőpiacon, amelyek szerint a vállalati vezetőknek fokozottabb figyelmet kell fordítaniuk a munkavállalói elégedettség megőrzésére, dolgozóik megtartására. Ennek hatására a cégeknek olyan megoldásokat kell kidolgozniuk, amelyek túlmutatnak a korábban megszokott cafeteria elemeken, és a munkatársak mentális és fizikai egyensúlyának teljes körű megteremtésére irányulnak – derül ki a Humánpolitika.com Közhasznú Egyesület és az All You Can Move (AYCM) által életre hívott beneFit Prize-hoz kapcsolódó reprezentatív kutatásából. 

2019. október 10. 11:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás