A városi élet jövője - elkezdődött a regisztráció az Ericsson Innovation Awards 2016-ra

forrás: Prím Online, 2015. október 16. 17:34

Az Ericsson megnyitotta a 2016-os Ericsson Innovation Awards regisztrációját. Az EIA egy globális verseny, amely lehetőséget ad a diákok számára, hogy innovatív ötleteket valósíthassanak meg az Ericsson szakembereivel együtt dolgozva.

Az EIA 2016 témája a városi élet jövője: 2050-re a világ lakosságának várhatóan 70%-a él majd városi környezetben, az okos városok pedig nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy emberek milliárdjai élhessenek magasabb életszínvonalon. A verseny ezért elsősorban olyan ötletekre koncentrál, amelyek az információsi technológia segítségével javítják a városi élet minőségét, és biztosítják, hogy a jövő városai kreatívak, hálózatba kapcsoltak és fenntarthatóak legyenek az élethez és a munkához egyaránt.

 


Az EIA 2016 versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Minden jelenlegi diák jogosult a jelentkezésre. A regisztráció 2015. november 30-án zárul, a 10 elődöntőst 2015. december 18-án hirdetjük ki. Az elődöntősök közül kilencet az Ericsson zsűrije választ ki, míg a tizedik nyilvános szavazás alapján kerül kiválasztásra.  


A 10 csapat mindegyike két kiválasztott Ericsson-szakemberrel dolgozik majd együtt, és közösen fejlesztenek ki egy minimálisan életképes terméket(minimal viable product, MVP), illetve üzleti tervet az alapötletükből. A zsűri közülük négy csapatot választ ki, akik részt vehetnek az EIA 2016 döntőjén Stockholmban.


A nyertes csapat 25 000 eurós, a második 15 000 eurós, a harmadik és a negyedik csapat pedig 1000-1000 eurós pénzjutalmat kap. Az ajánlat részét képezik a karrierlehetőségek is: az összes résztvevő jelentkezhet az Ericsson által biztosított lehetőségekre, és az elődöntősök interjúzhatnak szakmai gyakrolatra vagy teljes munkaidős állásokra.


A tavalyi versenyen 270 csapat nevezett 43 országból, a döntőbe Németországból, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Indiából érkező csapatok jutottak. A tanulás jövőjének témája köré épülő versenyt a német Blendlee csapat nyerte, akik egy önfejlesztésre alkalmas felületet dolgoztak ki az Ericsson szakemberei segítségével.


További információk az EIA 2016-ról, és jelentkezés a versenyre: http://www.ericsson.com/innovationawards


Kövesse a versenyt a Facebookon: https://www.facebook.com/ericssoninnovationawards
 

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elbírálták az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny pályázatait

A 2021/2022. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 29 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok mintegy felét javasolta kidolgozásra. Összesen 96 középiskolás fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért.

2022. január 11. 09:49

Szombaton átadták a VISZ oktatási pályázatának díjait

Ismét járványkezelésről szól a Vezető Informatikusok Szövetsége magyar iskoláknak kiírt pályázata. Most azonban, ellentétben a tavalyi kiírással, nem a távoktatás módszereit kellett bemutatni, hanem épp fordítva: hogyan tudta beépíteni az iskola a jelenléti oktatásba a Covid idején bevezetett online módszereket.

2021. december 13. 18:11

Ismét lehet jelentkezni a Vodafone Alapítvány innovációs pályázatára

A Vodafone Magyarország Alapítvány negyedik alkalommal hirdeti meg a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat azzal a céllal, hogy ösztönözze és felkarolja azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal társadalmunk legégetőbb problémáira kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra idén Digitális Esélyegyenlőség, Digitális Társadalom, valamint Környezetvédelem és Fenntarthatóság kategóriákban lehet jelentkezni 2022. március 10-ig. A Vodafone Digitális Díj részletei itt érhetők el. 

2021. december 9. 16:31

Pályázat a magyar e-kereskedelem helyzetét felmérő kutatás lefolytatására

A Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) meghirdette a magyar digitális kereskedelem helyzetét felmérő és bemutató kutatás lefolytatására felhívó pályázatát, amelyre piackutató cégek jelentkezését várják. A kutatás célja, hogy átfogó képet adjon a digitális kereskedelem helyzetéről, megalapozza azt a stratégiát és kijelölje azokat az irányokat, amelyek a hazai kereskedelem digitális felzárkóztatását célozzák. A DKSZ alapító partnerei között van az Adevinta Hungary, a Google, az IVSZ, a DHL, a Mastercard, a Growww Digital és a Webshippy. A szövetség létrehozásának célja a magyar digitális kereskedelem helyzetének előmozdítása, ezt a munkát segíti a tervezett kutatás. 

2021. november 27. 13:11

Harmincadszor ismerik el a legkiválóbb innovációs teljesítményeket

„Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával 2021-ben is meghirdetik a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) hagyományos kiírása harmincadik alkalommal indul útjára a most megkezdődő nevezési szakasszal. Az új termékkel, eljárással vagy szolgáltatással jelentős üzleti sikert elért vállalkozások, szervezetek jelentkezéseit 2022. február 2-ig várják” – jelentette be Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.

2021. november 23. 15:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32