Már működik a Google mesterséges intelligenciája

forrás: Prím Online, 2015. november 2. 12:32

A Google elismerte, hogy már működik saját mesterséges intelligenciája, a RankBrain. A keresőóriás elmondása alapján az algoritmus már hónapok óta működik, és magyarul is tud.

Az ite.hu számolt be róla, hogy a Google egy teljesen új algoritmust indított útjára. Erről először a Bloomberg számolt be. Az oldal azt is közölte, hogy a keresőóriás már év elején elindította a rainBrain névre keresztelt mesterséges intelligencia algoritmust. Ez elsősorban azoknál a kereséseknél segíti a keresőóriást, amelyeket korábban még senki nem írt be a keresőmezőbe.

 

A RankBrain a keresőmezőbe beütött szavakat  vektorokká alakítja: ezek már számítógépek segítségével feldolgozhatóak. Ezeket használja fel, hogy a korábban nem látott új kifejezésekhez hasonlóakat keressen. Ennek hatékony működéséhez rengeteg bemenő adat és szöveg szükséges, ám ez a weben rendelkezésre áll.

  

Az algoritmus jelenleg nem tanul folyamatosan, hanem a gépi tanulás lezajlása után annak eredményeit alkalmazzák a kereséseknél, ám a Google szóvivője szerint a jövőben sor kerülhet adatfrissítésekre, és a RankBrain fejlesztésére is. A program a Google elmondása szerint nem csupán angolul tud, hanem többek között magyarul is, hiszen elmondása szerint minden más nyelven működőképes.

 

A Bloomberg beszámolója alapján Greg Corrado, a cég vezető kutatója elmondta, hogy RankBrain eredményei sokkal jobban a vártnál, és igen nagy meglepetést okozott.

 

Kép: searchengineland.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59