Indul az Imagine Cup Academy, a Microsoft diákoknak szóló startup programja

forrás: Prím Online, 2015. november 3. 17:12

Januárban újra indul a Microsoft Imagine Cup Academy, amely immár harmadik éve gyakorlati, a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti azokat a magyar fiatalokat, akik egy jó ötletet szeretnének megvalósítani a digitális világban. A program céltudatos felkészítő a világ egyik legnevesebb technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup helyi fordulójára. Hatékonyságára bizonyíték, hogy a magyarországi győztesek mindkét évben  díjazottként tértek haza a nemzetközi döntőből. Ráadásul a program résztvevői közül többen az ötletükből azóta működő, ígéretes jövő előtt álló vállalkozást indítottak el. Jelentkezzetek Ti is, ha van egy ötletetek, és szeretnétek azt megvalósítani. Jelentkezni december 6-ig lehet a Microsoft Imagine Cup Academy weboldalán.

A mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző alkalmazás, a Tep igazi sztár lett a globális döntőben. Az innováció kategória második díját és az AppCampus különdíját hozták el Seattle-ből, valamint az ezzel együtt járó tízezer dollárt és húszezer eurót. A szegedi főiskolás csapat azóta is hangsúlyozza, hogy a Microsoft Imagine Cup mennyi mindennel – többek között üzleti szemlélettel, technológiai támogatással, gyakorlattal, prezentációs felkészítéssel – járult hozzá ahhoz, hogy igazán sikeresek legyenek. A pénz ehhez képest „csak” másodlagos.

„A Microsoft Imagine Cup segítségével kapcsolhattunk magasabb fokozatba. A hat hónap kemény munka, a felkészítő programok, a döntőben szerzett kapcsolatok és erős sajtóvisszhang nélkül nem jutottunk volna el a célunkig” – mondta a sikert sikerre halmozó TEP vezére, Boros Ákos. A szegedi csapat a Triaction Tribe befektetésének segítségével folytatja a munkát, írt már róluk elismerően a Cnet és a TechCrunch is. Sikereik nyomán megszámlálhatatlan helyre hívják a csapat tagjait előadni.

 A 2015-ös győztes, a Mistory fejlesztésére felfigyeltek a kereskedelmi és a turisztikai cégek is. A fiatalok már az első fizető ügyféllel dolgoznak együtt, pedig még egy év sem telt el azóta, hogy elvégezték a Microsoft Imagine Cup Academy kurzusait és diadalmaskodtak a helyi döntőben. Mindez persze nem csoda, hiszen eredeti ötlettel varázsolják új élménnyé a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték. Közönségdíjat nyertek a Microsoft Imagine Cup világdöntőjében valamint találkozhattak és eszmét cserélhettek Jean-Philippe Courtois-val, a Microsoft International elnökével.

Ígéretes üzleti alkalmazást alkotott, és már befektetést is kapott a ClipWarehouse, a tavalyi magyarországi döntő harmadik helyezettje. Az üzleti életben praktikus fejlesztésük lényege, hogy az alkalmazás akkor is megőrzi a vágólap tartalmát, ha új dolgot másolunk rá, és ez a felhőn keresztül megosztható más kollégákkal vagy más eszközökkel is. Mivel a fejlesztés forradalmasítja a közös munkát, felfigyelt rá az MFB Invest is. A cég befektetést is nyújtott a csapatnak, amely bekerült egy San Francisco-i startup programba. Jelenleg is a Plug and Play Accelerator program képzésén vesznek részt, és az elmúlt fél évben szintén találkoztak a Microsoft International elnökével.

A Microsoft Imagine Cup helyi fordulója és az azt előkészítő Microsoft Imagine Cup Academy során a valós életben használható tudtást nyújtanak a legjobb csapatoknak. A legfantáziadúsabb és leghasznosabb, valamint az üzleti életben el is adható ötleteket profi technológiai és üzleti szakemberek segítségével valósíthatják meg a nyertesek. A verseny végig követi egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig.

A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. „Az Imagine Cup hagyományainak megfelelően az idei képzési szakaszban és a hazai döntőben is azon leszünk, hogy minél több magyar fejlesztőt segítsünk ötleteik megformálásában és minőségi megvalósításában, ezzel is támogatva újabb sikeres vállalkozások megjelenését a digitális gazdaságban.”  – mondta mondta Kiszely László, a Microsoft Magyarország platform és fejlesztési evangelista vezetője

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01