Az Intel idei startup-beruházásainak értéke meghaladja a fél milliárd dollárt

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 4. 10:20

Az Intel Capital, az Intel Corporation globális befektetési, valamint vállalatfelvásárlásokkal és -egyesítésekkel foglalkozó szervezete több mint 22 millió dollár értékben fektet be tíz startup cégbe; a tervek szerint a cég idén több mint 500 millió dollár értékben fog beruházni technológiai vállalatokba, szemben a tavalyi 359 millió dolláros összeggel.

A cég tájékoztatása szerint az Intel Capital portfoliójába újonnan bekerülő vállalatok kezdve az igazi áttörést jelentő, új, vezeték nélküli töltési megoldásokat kínáló vállalkozástól egészen az emberi test digitális modellezésének új módjait felvonultató cégig több területen is úttörő jelentőségű technológiai újításokat hoznak.
 

A cég ezt a San Diegóban megrendezett Intel Capital Global Summit nevű eseményen jelentette be, a 16. éve megtartott, a kockázati tőke iparág első számú rendezvényének számító kétnapos találkozón több mint 1000 cégalapító, vállalatvezető, innovátor és újító vesz részt.
 

Az Intel Capital innovatív technológiai startup vállalkozásokat és cégeket támogat világszerte. Az Intel Capital beruházási tevékenységének célvállalatai igen sokféle területen folytatják változatos tevékenységüket, például: hardver, szoftver, számítástechnikai szolgáltatások, okos készülékek, felhőalapú megoldások, adatközpontok, biztonság, az Internet of Things, hordható készülékek, robottechnológia és félvezetőgyártás. 1991 óta az Intel Capital közel 11,6 milliárd dollárt fektetett be 57 ország több mint 1400 vállalatába. Ez alatt 213 céget vezettek be a tőzsdére világszerte, 377-et pedig felvásároltak, illetve más vállalatokkal egyesítettek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47

Új technológiák az online játékgépekhez

2018. december 28. 08:02

123 magyarországi ALDI áruháznál állít üzembe elektromosautó-töltőket az E.ON

2018. december 19. 14:13
cloudappsportal.com