Az Intel idei startup-beruházásainak értéke meghaladja a fél milliárd dollárt

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 4. 10:20

Az Intel Capital, az Intel Corporation globális befektetési, valamint vállalatfelvásárlásokkal és -egyesítésekkel foglalkozó szervezete több mint 22 millió dollár értékben fektet be tíz startup cégbe; a tervek szerint a cég idén több mint 500 millió dollár értékben fog beruházni technológiai vállalatokba, szemben a tavalyi 359 millió dolláros összeggel.

A cég tájékoztatása szerint az Intel Capital portfoliójába újonnan bekerülő vállalatok kezdve az igazi áttörést jelentő, új, vezeték nélküli töltési megoldásokat kínáló vállalkozástól egészen az emberi test digitális modellezésének új módjait felvonultató cégig több területen is úttörő jelentőségű technológiai újításokat hoznak.
 

A cég ezt a San Diegóban megrendezett Intel Capital Global Summit nevű eseményen jelentette be, a 16. éve megtartott, a kockázati tőke iparág első számú rendezvényének számító kétnapos találkozón több mint 1000 cégalapító, vállalatvezető, innovátor és újító vesz részt.
 

Az Intel Capital innovatív technológiai startup vállalkozásokat és cégeket támogat világszerte. Az Intel Capital beruházási tevékenységének célvállalatai igen sokféle területen folytatják változatos tevékenységüket, például: hardver, szoftver, számítástechnikai szolgáltatások, okos készülékek, felhőalapú megoldások, adatközpontok, biztonság, az Internet of Things, hordható készülékek, robottechnológia és félvezetőgyártás. 1991 óta az Intel Capital közel 11,6 milliárd dollárt fektetett be 57 ország több mint 1400 vállalatába. Ez alatt 213 céget vezettek be a tőzsdére világszerte, 377-et pedig felvásároltak, illetve más vállalatokkal egyesítettek.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39