Több százmilliós megbízást kapott az Invitel a Budapest Banktól

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 11. 10:20

Az elkövetkező öt évre több százmilliós nagyságrendű informatikai megbízást kapott a Budapest Banktól az Invitel, a telekommunikációs szolgáltató a pénzintézet teljes adatvagyonához kapcsolódó infokommunikációs szolgáltatásokat biztosítja - közölték az együttműködő felek.

A közlemény szerint az Invitel egyebek között tartalék adatközpontot alakított ki a Budapest Bank számára, ezáltal a bank váratlan szolgáltatás-kiesése esetén is biztosítható az üzletfolytonosság. A csütörtökön átadott szerverközpont biztosítja, hogy évente legfeljebb 5 perces szolgáltatás-kiesés fordulhat elő.
 

A több száz számítástechnikai eszköz számára kialakított terem 4 hónap alatt készült el - ismertetik a közleményben.
 

Az 1987-ben létrejött Budapest Bank teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokat kínál mind a lakosság, mind a vállalkozások számára, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában.
 

Az Invitel Távközlési Zrt. a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatója lakossági és üzleti ügyfelek számára egyaránt. Portfóliójába beletartoznak a legmodernebb előfizethető informatikai és felhő-alapú IT-megoldások, valamint az interaktív, digitális és HD televízió-szolgáltatás is.
 

A nyilvános adatbázis szerint a társaság árbevétele tavaly 46 milliárd forintra csökkent az egy évvel korábbi 47 milliárd forintról, miközben a 2013-ban elért 11,8 milliárd forintos nyeresége 8,58 milliárd forintos veszteségbe fordult. Az MTI megkeresésére a cég annyit közölt, hogy a vállalati üzletág évről évre sikeresebb.
 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás