Mérnök-toborzó programot indít a Prysmian

forrás: Prím Online, 2015. december 21. 13:28

A hazánkban két gyárral jelen lévő Prysmian Group, mely világelső a magasan fejlett technológiájú energia- és hírközlő kábelek és rendszerek iparágában, elindítja a “Make It” toborzó programját, mely a gyártás területén tapasztalattal rendelkező mérnököket és szakembereket célozza meg. 2014-ben a cégcsoport 163 millió eurót fordított fejlesztésre, a kisteleki gyárba idén 15 millió eurót invesztáltak.

A Prysmin Group a „Make It” programba a gyártás, a karbantartás, a tervezés és a minőségellenőrzés területén képzett mérnököket, valamint jól képzett műszaki szakembereket keres kulcsfontosságú pozíciók betöltésére a gyártási folyamatban, a csoport világszerte elterjedt kiválósági központjainak egyikében. A jelentkezőnek mérnöki vagy azzal egyenértékű végzettséget igazoló oklevéllel, 3/5 év hasonló beosztásban szerzett tapasztalattal, megfelelő angol nyelvtudással és vezetői képességekkel kell rendelkeznie.

A csoport a gyártási ágazat kiemelkedő tehetségeit kívánja megtalálni és foglalkoztatni, lehetőséget biztosítva tapasztalataik kamatoztatására és képességeik fejlesztésére. A „Make It" egy négyéves felsőszintű képzési programot biztosít a Prysmian Group Academy-n, amely a kiválasztott jelentkezők karrierjéhez szükséges készségeket kívánja továbbfejleszteni. A program magában foglal egy kéthetes képzést a milánói székhelyen, és egy kéthetes képzést az új mudanyai (Törökország) Manufacturing Academy-n is. Ez utóbbit 2016 januárjában avatják fel a csoport egyik fontos gyárában, amely így lehetőséget nyújt a magasan képzett személyzet továbbképzésére.

A Prysmian sikere és irányítása szorosan összefügg humán erőforrásainak szakértelmével és képzettségével. A folyamatos tanulás, képzés, a konkrét és valódi szakmai fejlődés lehetősége tartozik azon kulcsfontosságú tényezők közé, melyek a vállalati filozófia és a humántőke széleskörű fejlesztési stratégiájának alapját képezik. ”A “Make It” egy korábbi kezdeményezést, a “Build the Future-t” követi, mely egy elhelyezkedési program fiatal okleveles mérnökök számára. Ez is azt mutatja, hogy a Prysmian hisz a humántőke értékében és a fiatalokra fordított befektetések fontosságában. Jövőnk a fiatalok fejlődésétől függ.” - állítja Fabrizio Rutschmann, a Prysmian Group Humán Erőforrás és Szervezeti igazgatója.

A Prysmian Group 33 országban, 89 gyárral van jelen a piacon és folyamatosan pénzt fordít ipari befektetésekre, a 2014-es évben a befektetések összege 163 millió euró volt. Ennek eredményeképpen világvezető szerepet tölt be az ágazatban, elsősorban a tenger alatti kábelek és optikai szálak terén.

Magyarországon a csoport az erősáramú vezetékeket gyártó balassagyarmati és kisteleki gyárakkal van jelen. A kisteleki gyárral kapcsolatban nemrég elfogadtak egy 15 millió eurós befektetést a gumivezetékek gyártásának növelésére, azzal a céllal, hogy ki tudják elégíteni az ipari piac széleskörű felhasználási igényeit (5000 tonna hagyományos vezeték és 2000 tonna tűzálló vezeték gyártásáig), valamint a rugalmas PVC vezetékek gyártását megnöveljék, melyeket az építési piacon és az irányítástechnikai vezetékek piacán kívánnak értékesíteni a gyártási részlegen belül (évente kb. 8000 tonna) a teljes közép-európai piacion.


További információk a „Make It” programról a www.prysmiangroup.com oldalon, a people & careers résznél találhatók.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xerox bővíti igazgatóságát

A munkahelyi megoldásokat biztosító Xerox Holdings Corporation technológiai vállalat bejelentette, hogy Nichelle Maynard-Elliott és Margarita Paláu-Hernández is bekerül az igazgatóság új tagjainak jelöltjei közé, akiket az éves részvényesi találkozón választanak majd meg 2021. május 20-án. Így az igazgatók száma kilencre bővülhet.

2021. március 8. 18:13

Nőtt a női vezetők száma a Schneider Electricnél

Tovább bővült az elmúlt egy évben a női felsővezetők száma a Schneider Electric hazai érdekeltségeinél, a budapesti központban például már a menedzsment negyedét adják a hölgyek. A vállalat ismét szerepel a Bloomberg Nemi Egyenlőségi Indexében (Gender Equality Index - GEI) és globális szinten 2025-re 30 százalékra bővítené a nők arányát a felsővezetésben. 

2021. március 8. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59