Nem science fiction a műholdvevővel felszerelt traktor

forrás: Prím Online, 2016. január 30. 11:38

A precíziós gazdálkodás, mint optimalizált munkafolyamat volt az egyik főszereplője az AGROmashEXPO kiállítás ideje alatt megrendezett Mi terem a neten 2016-ban? konzultációján.

Az Agroinform.hu piacvezető mezőgazdasági portál online marketing-villámkonferenciáján ismertették egy, a témában végzett online kutatás eredményeit, szó esett arról is, hogyan támogathatja a digitális marketing az agrárvállalkozásokat, miként lehet hadra fogni a legnagyobb közösségi felületet népszerűsítésükre, s a többi között arról, hogyan előzhető meg a súlyos büntetés a mezőgazdasági direktmarketinges eszközök alkalmazásakor.

 

A magyar gazdálkodók közül egyre többen hajlanak a precíziós technológiák alkalmazása felé. A környezetvédelmi szempontok mellett rövidesen uniós elvárás lesz a változtatható öntözés, a precíziós sorközművelés és talaj-előkészítés, vele a vetőmag, a növényvédő szerek, valamint a trágya elosztása, vagy akár az automata kormányzás átültetése a hazai gyakorlatba.

 

Egy, az Agroinform.hu hu portálon elért félezer, szántóföldi területtel rendelkező, gazdaságban tevékenykedő döntéshozó körében végzett online kutatás szerint – amelynek adatait bemutatták a Mi terem a neten? villámkonferencián – a válaszadók fele hallott már a precíziós gazdálkodásról. Egyre nő azok száma, akik alkalmazzák is, és ők szinte kivétel nélkül elégedettek az eredménnyel.

 

2016. január 28-án hatodik alkalommal megrendezett online marketing-villámkonferencia előadásain az agrárszektorban egyre hangsúlyosabb digitális marketinglehetőségek és az aktuális trendek, újdonságok ismertetésén túl gyakorlati tudnivalók hangzottak el az online média-megjelenések iránt érdeklődőknek.

 

A hazai online marketing egyik vezető szakértője, Lévai Richárd azt mutatta be, hogyan tudnak a mezőgazdasági vállalkozások lépéselőnybe kerülni a Facebook elérési lehetőségeinek alkalmazásával.

 

Ma már olyan megoldások is használhatóak, mint a remarketing, amivel visszacélozhatóak az egyes felhasználók, mely segítségével releváns hirdetések juttathatók el. A display hirdetések evolúciójáról Szutor Ferenc, az Adverticum Zrt. vezérigazgató-helyettese osztotta meg a legfrissebb információkat.

 

Az Agroinform Nemzetközi Géppiac lehetőségei kapcsán Vancsik Zoltán, az Agroinform.hu kiemelt ügyfél kapcsolat-tartója ismertette a nagy számok titkait a villámkonferencia résztvevői előtt, emellett az is kiderült, mitől mutat túl egy piactéri hirdetés a spontán ajánlattételen.

 

 

Az AGROmashEXPO kiállítás ideje alatt megrendezett program során Tóth Bence, a Market Insight ügyvezetője az Agroinform.hu portálon elért gazdálkodók körében végzett kutatását ismertette. Előadásában szó volt a többi között a precíziós gazdálkodás penetrációjáról, azzal való elégedettségről és a technológia adaptációt meghatározó tényezőkről egy többváltozós statisztikai modellezés eredményeként.

 

Hogyan ne büntessenek 20 millióra, avagy a legújabb adatvédelmi szabályok. Az online marketing jogi tudnivalóiról dr. Horváth Katalin beszélt, akinek előadása választ adott a legfontosabb marketing-jogi kérdésekre, mint például hogyan tudunk jogszerűen hírlevelet küldeni, hogyan építsünk adatbázist, mik a különböző promóciók reklám- és adójogi szabályai?

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás