Intelligens jegykezelő és okos közlekedéstervező a Xerox-tól

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 11:42

A Xerox-nál idén is kiemelt figyelem összpontosul a közlekedést, utazást és parkolást megkönnyítő megoldások fejlesztésére. A vállalat szakemberei több innováción is dolgoznak, amelynek eredményeképpen a közelmúltban két nagyléptékű beruházásba is belefogtak Európában, illetve az USA-ban.

Februártól, tesztjelleggel működnek a francia vasútállomásokon a Xerox új, intelligens jegykezelő-és átengedő kapui, amelyek 3D-s szkennelést használva képesek megkülönböztetni a jeggyel utazókat a bliccelőktől. A kapukra felhelyezett LED fények az alapján változtatják meg a színüket, hogy az utas érvényesítette-e a jegyét, vagy sem. Amikor a rendszer potyautast észlel, aki jegykezelés nélkül akar átsurranni a kapukon, akkor erre hang-és fényjelzéssel figyelmezteti az állomás biztonsági őreit. A Xerox az új technológiákkal kompatibilis és az adatvédelmi követelményeknek maximálisan megfelelő rendszert fejlesztett ki, amely mindenféle jegykombinációt felismer beleértve ebbe a mágneses, az érintésalapú, az NFC telefonos, illetve a vonalkódos formátumokat is. 

 

Hasonlóan jelentős fejlesztésre vállalkozott a cég az Egyesült Államokban is. A Xerox a közelmúltban mutatta be a GO LA névre keresztelt okostelefonos alkalmazását, amely abban a segíti az ingázókat, hogy Los Angelesben a lehető legolcsóbb, leggyorsabb módon jussanak el a legváltozatosabb közlekedési eszközök igénybe vételével az egyik helyről a másikra. Az applikáció egyaránt tartalmazza az autós, tömegközlekedési és az egyéni, például a biciklis útvonalakat, amelyek alapján mindenki kedve, ideje, illetve egyéb szempontjai alapján eldöntheti, hogy milyen módon akar odaérni a kiválasztott célállomására. A GO LA ugyanakkor számos hasznos kalkulációval is segíti az útra kelőket. Kiszámítja az utazással járó költségeket, időt, környezeti terhelést, illetve az egészségügyi előnyöket, ha az ember a sétálást, vagy a kerékpározást választja. Emellett külön opciókat kínál annak figyelembevételével, hogy a felhasználó elsősorban gyors, olcsó, vagy a környezetkímélő módon szeretne-e eljutni a céljához. Abban is innovatív az alkalmazás, hogy számol az olyan közösségi alapon szerveződő utazási megoldásokkal is, mint az Uber. Ennek köszönhetően pedig az ingázók kedvük szerint kombinálhatják a tömeg-és közösségi közlekedési eszközöket az egyéni utazással. A fejlesztők már dolgoznak az applikáció funkcionalitásának bővítésén is. Tervben van a helyfoglalási és a fizetési megoldás integrálása a GO LA-be. Emellett különböző megosztási lehetőségeket is szeretnének az alkalmazásba illeszteni, így olyan útvonaltervezővel is számolnak, amelynek révén az azonos irányban közlekedők a telekocsi igénybevételre, vagy a parkolásra vonatkozó információkat is megoszthatják egymással.

 

Kulcsszavak: közlekedés Xerox

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázat Innovációs díjasai

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, az NKFIH elnökének vezetésével, 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat itélt oda. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2019. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztása titkos szavazással történt. 

2020. március 28. 14:31

A számlázás is home office-ra hangolható

Rengeteg cég és egyéni vállalkozó költözött home office-ba az elmúlt hetekben, hiszen a digitális lehetőségeknek köszönhetően ma már otthonról is intézhetjük napi feladatainkat. A kialakult járványügyi helyzetben érdemes minden fizikai kontaktust minimálisra csökkenteni, éppen ezért fontos, hogy számlaügyeink intézését is teljesen digitális útra tereljük. Ehhez nyújt segítséget a következő hónapokban a Számlázz.hu, akik több szolgáltatásukat is ingyenessé tették a járvány időszakában az otthoni munkavégzés, a zavartalan számlázás és könyvelés támogatására.

2020. március 28. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás