A Kingston az IronKey felvásárlásával erősíti szerepét a titkosított USB-k piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 1. 13:29

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy elkészültek az IronKey integrálására vonatkozó részletes tervei.

A Kingston gondoskodik arról, hogy az IronKey korábbi ügyfelei számára az átállás problémamentesen történjen. Emellett partnereivel együttműködve értékesítési és műszaki támogatást, valamint saját világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait biztosítja számukra.   

 

Az USB-meghajtók piacán 2004 óta vezető Kingston az IronKey termékcsalád révén FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező megoldásokat kínál a lehető legmagasabb szintű titkosítást és biztonságot igénylő felhasználóinak. A FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvány előírás az Egyesült Államok és Kanada civil, valamint kormányzati szerveinél, haderejénél, illetve a pénzügyi és az egészségügyi szektor is gyakran határozza meg követelményként. A titkosítási modul a fizikai védelem biztosítása érdekében zárolja a hozzáférést az USB-hez, amennyiben annak módosítására irányuló kísérletet érzékel. A FIPS 140-2 3 megszerzését alapos tesztelés előzte meg, amelyet az amerikai szabványügyi és technológiai intézet (NIST) felügyelt és hagyott jóvá. Ezt a titkosítási szabványt a katonai szintű szervezetek a biztonságra és a megbízhatóságra vonatkozó viszonyítási alapként használják.   

 

Az IronKey technológiájának és eszközeinek közelmúltbeli felvásárlásával a Kingston a legnagyobb erősségére, a titkosított USB-kulcsok fejlesztésére összpontosíthat. 

 

„A Kingston és az ügyfelei egyaránt profitálhatnak abból, hogy a vállalat felvásárolta az IronKey USB-technológiáját és egyéb eszközeit. A tranzakció révén a Kingston FIPS 140-2 USB-meghajtói azokra a biztonsági és egyéb kulcsfontosságú piaci területekre is eljuthatnak, ahol az IronKey korábban már vezető pozíciót szerzett, meglévő termékei pedig újabb tulajdonságokkal, nagyobb teljesítménnyel bővülnek” – mondta Michael Osterman, az Osterman Research vezető elemzője.

 

A tranzakció részeként a vállalat titkosított külső HDD-meghajtókkal foglalkozó üzletágát a DataLocker Inc. vásárolta meg, amelynek termékportfóliója hasonló megoldásokat foglal magában. A felvásárlás tovább erősítette a két cég partneri viszonyát, amelynek része, hogy a DataLocker Inc. kezeli a SafeConsole és az Enterprise Management Services (EMS) platformokat, amelyeket a Kingston és az IronKey felügyelt, biztonsági meghajtói egyaránt használnak. A titkosított USB-meghajtók piacán vezető Kingston DataTraveler termékeket továbbra is elérhetik azok a felhasználók, akik nem igénylik a FIPS 140-2 Level 3 szintű tanúsítványt.  

 

„A titkosított memóriakulcsok piaca továbbra is virágzik, mivel a kormányzati hivatalok és szervezetek egyre fontosabbnak tartják a mobiladatok védelmének biztosítását. Számos IronKey-termék épül még ma is a korábbi NAND technológiára. A Kingston a flash memóriákban alkalmazott félvezetők, vezérlők és egyéb alkatrészek gyártóival kiépített, hosszú múltra visszatekintő kapcsolataira, valamint erős értékesítési csatornáira támaszkodva korszerűsíti az IronKey termékeit” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar hallgatók a L’Oréal Brandstorm nemzetközi döntőjén Párizsban

Április 10-én rendezték meg a L’Oréal Brandstorm innovációs versenyének regionális fordulóját, ahol magyar, cseh, illetve szlovák felsőoktatási hallgatók mutatták be ötleteiket a zsűrinek. A résztvevőket összesen három kategóriában díjazták, amelyből kettőt magyar csapat nyert. Ezen felül az egyik magyar csapatot az a megtiszteltetés érte, hogy a nemzetközi döntőben egyedüliként képviselheti a régiónkat.

2018. április 17. 17:28

Speciális hamburgerek tech-rajongóknak!

Igazi tech kínálattal találkozhat a közönség a Gozsdu Udvarban a Zing Burger kamionjánál a Startup Safary ideje alatt, április 19-20-án. Ismerkedjünk meg a Codecool inspirálta Zing programozói burgerekkel!

2018. április 17. 15:53

Ma van a programozók védőszentjének ünnepe

Tudta, hogy a programozóknak és fejlesztőknek van védőszentje? Szent Izidornak hívják, és április 4-én ünnepeljük.

2018. április 4. 15:40

Új élményközpont Budapesten

Számos metropoliszhoz hasonlóan hamarosan Budapest is büszkélkedhet egy olyan élményközponttal, amely folyamatos befogadó teret biztosít a világban szerte nagy érdeklődést keltő tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak. Az Andrássy Élményközpontnak a patinás Párizsi Nagyáruház izgalmas belső tere ad otthont.

2018. április 3. 09:31

Március 26-tól új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

Március 26-án, hétfőn érkezik az HBO új, saját gyártású vígjátéka, a Barry. A 8 részes első évad főszerepében a Kész katasztrófa sztárja és a Saturday Night Live (SNL) állandó szereplője, Bill Hader, aki nem csak szereplője, de írója, alkotója és rendezője is a sorozatnak Alec Berg (Szilícium-völgy, Félig üres) producerrel együtt. 

2018. március 22. 18:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25
cloudappsportal.com