A Kingston az IronKey felvásárlásával erősíti szerepét a titkosított USB-k piacán

forrás: Prím Online, 2016. március 1. 13:29

A Kingston Digital, Inc., a Kingston Technology Company Inc., a világ vezető független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy elkészültek az IronKey integrálására vonatkozó részletes tervei.

A Kingston gondoskodik arról, hogy az IronKey korábbi ügyfelei számára az átállás problémamentesen történjen. Emellett partnereivel együttműködve értékesítési és műszaki támogatást, valamint saját világszínvonalú termékeit és szolgáltatásait biztosítja számukra.   

 

Az USB-meghajtók piacán 2004 óta vezető Kingston az IronKey termékcsalád révén FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvánnyal rendelkező megoldásokat kínál a lehető legmagasabb szintű titkosítást és biztonságot igénylő felhasználóinak. A FIPS 140-2 Level 3 tanúsítvány előírás az Egyesült Államok és Kanada civil, valamint kormányzati szerveinél, haderejénél, illetve a pénzügyi és az egészségügyi szektor is gyakran határozza meg követelményként. A titkosítási modul a fizikai védelem biztosítása érdekében zárolja a hozzáférést az USB-hez, amennyiben annak módosítására irányuló kísérletet érzékel. A FIPS 140-2 3 megszerzését alapos tesztelés előzte meg, amelyet az amerikai szabványügyi és technológiai intézet (NIST) felügyelt és hagyott jóvá. Ezt a titkosítási szabványt a katonai szintű szervezetek a biztonságra és a megbízhatóságra vonatkozó viszonyítási alapként használják.   

 

Az IronKey technológiájának és eszközeinek közelmúltbeli felvásárlásával a Kingston a legnagyobb erősségére, a titkosított USB-kulcsok fejlesztésére összpontosíthat. 

 

„A Kingston és az ügyfelei egyaránt profitálhatnak abból, hogy a vállalat felvásárolta az IronKey USB-technológiáját és egyéb eszközeit. A tranzakció révén a Kingston FIPS 140-2 USB-meghajtói azokra a biztonsági és egyéb kulcsfontosságú piaci területekre is eljuthatnak, ahol az IronKey korábban már vezető pozíciót szerzett, meglévő termékei pedig újabb tulajdonságokkal, nagyobb teljesítménnyel bővülnek” – mondta Michael Osterman, az Osterman Research vezető elemzője.

 

A tranzakció részeként a vállalat titkosított külső HDD-meghajtókkal foglalkozó üzletágát a DataLocker Inc. vásárolta meg, amelynek termékportfóliója hasonló megoldásokat foglal magában. A felvásárlás tovább erősítette a két cég partneri viszonyát, amelynek része, hogy a DataLocker Inc. kezeli a SafeConsole és az Enterprise Management Services (EMS) platformokat, amelyeket a Kingston és az IronKey felügyelt, biztonsági meghajtói egyaránt használnak. A titkosított USB-meghajtók piacán vezető Kingston DataTraveler termékeket továbbra is elérhetik azok a felhasználók, akik nem igénylik a FIPS 140-2 Level 3 szintű tanúsítványt.  

 

„A titkosított memóriakulcsok piaca továbbra is virágzik, mivel a kormányzati hivatalok és szervezetek egyre fontosabbnak tartják a mobiladatok védelmének biztosítását. Számos IronKey-termék épül még ma is a korábbi NAND technológiára. A Kingston a flash memóriákban alkalmazott félvezetők, vezérlők és egyéb alkatrészek gyártóival kiépített, hosszú múltra visszatekintő kapcsolataira, valamint erős értékesítési csatornáira támaszkodva korszerűsíti az IronKey termékeit” – mondta Valentina Vitolo, a Kingston flash üzletágának vezetője.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sütiakció és jótékonykodás a Telekomtól

A korábbi évekhez hasonlóan, az idén decemberben is megrendezte jótékonysági sütiakcióját a Fenntarthatósági Média Klub tagjaival közösen a Telekom.

2017. december 5. 13:24

A vártnál is nagyobb sikert aratott az eMAG adománygyűjtő kampánya

Az idén is eredményes eMAG Black Friday akciót követő szombaton az eMAG és a NOÉ Állatotthon megszervezte a fekete állatok örökbefogadó napját, a második eMAG Black Cat Day-t. 

2017. december 5. 12:15

Feltöltődés az USA-ban

Már már azt hittük, hogy nem kell kimozdulni a kijelző elől és akár pizsamában a konyhában üldögélve is meghódíthatjuk a világot… Pedig ünneprontónak kell lennem… Az internet sajnos nem helyettesíti a személyes jelenlétet és tapasztalatot, különösen, ha olyan helyzetbe hozzuk magunkat, ahol a problémákat másképpen megoldó, a rendelkezésre álló tehetséget, tőkét, üzleti ökoszisztémát teljesen másképpen megközelítő rendszerben találjuk magunkat.

2017. november 30. 11:47

Töltsük meg szeretettel a rászoruló gyermekek karácsonyát

Hogy mennyi szeretet fér bele egy Cipősdobozba? Kiderül a Baptista Szeretetszolgálat által elindított Cipősdoboz Akciójából, amely során rászoruló gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. A jótékonysági kezdeményezéshez immáron harmadik alkalommal csatlakozott a Europcar Autókölcsönző is. Az összeállított ajándékokat december 1-20. között várják a kijelölt gyűjtőpontokon.

2017. november 29. 18:13

A Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös felhívása

A Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös felhívást tesz közzé az M3-as metróval és annak teljes vonalával kapcsolatos archív anyagok felkutatására. 

2017. november 15. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com