Go Ignite, az első globális felhívás a startupok támogatására

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 10:38

A Barcelonában megrendezett Mobil Világkongresszus keretében került sor a Négy év múlva (Four Years From Now – 4YFN) technológiai és start-up eseményre,  ahol a Deutsche Telekom (hub:raum), az Orange (Orange Fab), a Singtel (Singtel Innov8) és a Telefónica (Telefónica Open Future) innovációért felelős csapatai életre hívták a Go Ignite elnevezésű új kezdeményezést.

A felhívás mögött egy 2015 szeptemberében létrehozott szövetség áll, amelynek célja, hogy összekösse a startup ökoszisztémákat Ázsiában, Afrikában, Európában, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten. Ugyanezen cél érdekében a Go Ignite világszerte meghívja a startupokat, hogy projektjeikkel csatlakozzanak az alábbi öt kategória valamelyikéhez: A dolgok internete (Internet of Things - IoT), kiberbiztonság, big data elemzési eszközök, tartalomszolgáltatás, valamint az ügyfélélmény javítása. 

 

A szövetség által kínált program segítséget nyújt a startup vállalkozások számára az üzletfejlesztési lehetőségek felkutatásában, innovációik kereskedelmi termékké alakításának felgyorsításában, valamint vállalkozásuk hazai piacon túli bővítésében. Az április 30-án záruló programhoz legfeljebb öt innovatív startup kiválasztására kerül sor. A Go Ignite globális felhívásáról további információk a go-ignite.com oldalon találhatók.

 

 

Ötleteik mielőbbi életképes megoldássá történő továbbfejlesztéséhez a kiválasztott startupok felhasználhatják a szövetség tagjainak kollektív forrásait. E források között említhető a különböző piacok megismerése, partnerkapcsolatok építése, közös munkaterületek használata, potenciális befektetés, képzés, mentorálás, meghívások startup kiállításokra és más eseményekre, valamint hozzáférés a szövetség tagjainak működő vállalkozásaihoz. Emellett hozzáférést kapnak a Go Ignite szövetség tagjainak üzleti egységeihez és azok kollektív ügyfélbázisaihoz, amely öt kontinensen több mint egy milliárd vállalati és lakossági fogyasztót jelent. 

 

Az OptiWi-fi, egy Wayra-Telefónica Open Future startup, amelynek különleges szabadalma, egy Wi-Fi technológia, amely lehetővé teszi a távközlési cégek számára, hogy mobilszolgáltatásaikat Wi-FI hálózaton keresztül továbbítsák, máris tapasztalja a kezdeményezés előnyeit. Az Orange és a Telefónica közötti együttműködés eredményeképpen tevékenységük felgyorsult, jelenleg az Orange Innovációs csapata számára dolgoznak egy kísérleti projekten. Egy másik kedvezményezett az Idomoo, egy Orange Fab startup, amely kifejlesztett egy személyre szabott videó-alapú történetmondó technológiát, ahol az ügyfelek útja dinamikus és valós idejű videókon keresztül vezet. Az Optus – a Singtel Csoport tagja – együttműködést kezdeményezett az Idomoo-val egy, az ügyfelekkel folytatott kommunikáció fejlesztését segítő szolgáltatás kifejlesztése érdekében. Jelenleg egy kísérleti projekt van folyamatban a számlainformációk kezelését és az ügyfél-élményt fokozó technológia tesztelésére és optimalizálására. 

 

Min-Kin Mak, a Deutsche Telekom, hub:raum alelnöke a következőket mondta: - A Go Ignite olyan partnerek kezdeményezése, amelyek mindannyian maximálisan elkötelezettek a startupokkal való együttműködés iránt. A bevont szolgáltatók mindegyike több éve kidolgozta saját programját ki a startupokkal való együttműködésre, valamint vállalati eszközeik befolyásának kiterjesztésére. Most mindezeknek a kezdeményezéseknek a Go Ignite program alatt történő összekapcsolása teljesen új szintre emeli a startupok támogatását. Ez a helyzet valamennyi érintett számára előnyös, mivel a Go Ignite legfőbb célja a legígéretesebb, és kategóriájukban a legjobb startup cégek bevonása és a velük való együttműködés.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38