Tovább bővül a Cisco adatközponti portfóliója

forrás: Prím Online, 2016. március 4. 13:19

A Cisco most bejelentett adatközponti fejlesztéseinek fókuszában a hiperkonvergens infrastruktúrák és a hozzájuk kapcsolódó hálózati, illetve felhőmegoldások állnak.

Az új fejlesztések részeként a Cisco bemutatta az UCS platformra épülő Cisco HyperFlex Systems rendszerét, amely egyszerűsíti a szabályalapú automatizációt a hálózatban, valamint a szervereken és tárolókon, vállalati alkalmazások számára. Ez egyben a Cisco szoftvervezérelt infrastruktúrákat tartalmazó portfóliójának bővülését is jelenti. A portfólió részei szerveroldalon az UCS, hálózati oldalon az ACI és SDN megoldások, és ezekhez csatlakozik most a tárolási funkciókat is nyújtó HyperFlex rendszer. 

 

A Cisco adatközponti fejlesztéseinek fontos elemei az SDN-képes Nexus kapcsolók, amelyek az elosztott konténerek és mikroszolgáltatások számára szükséges telemetria, biztonság, és teljesítmény mellett veszteségmentes hálózati forgalmat is biztosítanak az IP-tároláshoz és a hiperkonvergens infrastruktúrákhoz. 

 

A Cisco továbbá bejelentette szándékát CliQr Technologies Inc megvásárlására. A CliQr CloudCenter platform átfogó, de egyszerű alkalmazásközpontú működtetést biztosít a privát, a hibrid, és a nyilvános felhők számára. A CliQr segítségével a felhasználók egyetlen intuitív platform segítségével menedzselhetik a teljes alkalmazás-életciklust a hibrid felhőkörnyezetekben. 

 

Cisco HyperfFlex Systems

Az UCS technológiára épülő Cisco HyperfFlex Systems a hiperkonvergens infrastruktúrák következő generációját képviseli. A Cisco UCS-t és a kapcsolódó konvergens infrastruktúrát jelenleg 50 000 ügyfél használja világszerte. Az iparág első teljes end-to-end (végponttól végpontig terjedő) hiperkonvergens megoldása nagy technológiai előrelépést jelent. A HyperFlex megoldások ideális platformot jelenthetnek azoknak a szervezeteknek, amelyek nagyvállalati alkalmazásokat telepítenek adatközpontjukba és fiókirodáikba. 

 

A HyperfFlex rendszerek legfontosabb jellemzői

  • Plug and Play beállítás percek alatt, a számítási, hálózati és tárolási kapacitás rugalmas, adaptív és független skálázása.
  • Nagy teljesítményű adatkezelési szolgáltatások, mint a gyors klónozás, a pillanatfelvételek készítése, valamint a folyamatos beágyazott deduplikáció és tömörítés, amelyek akár 80%-kal is csökkenthetik a digitális lábnyom mértékét. 
  • A teljes bekerülési költség (TCO) akár 30 százalékkal csökkenthető, és a versenytársak megoldásainál akár 40 százalékkal nagyobb teljesítmény is elérhető.

 

A Cisco következő generációs Nexus kapcsolók és szoftverek

A Cisco a következő generációs kapcsolóinak ASIC-fejlesztéseivel az ügyfelek áttérhetnek a 25/50/100 Gbps sebességű átvitelre, miközben a költségek és a hálózatsűrűség a manapság elterjedt 10/40 Gbps sebességű hálózatok szintjén maradnak. Mindez akár 10-szeres sávszélesség-növekedést is jelenthet.

 

Az új Nexus 9000 kapcsolók jellemzői:

  • Iparágvezető teljesítmény a 100 Gbps sebességhez, 25%-kal több non-blocking teljesítmény, más megoldásoknál 50%-kal alacsonyabb költségekkel, nagyobb megbízhatósággal és alacsonyabb energiafelhasználással.
  • Valós idejű hálózati telemetria a 100 Gbps vezetékes sebességnél, átfogó hálózatbiztonság a NetFlow megoldás segítségével, és teljes körű hibaelhárítás. 
  • Akár tízszeres növekedés a felhőhöz kapcsolódó IP-címek és végpontok esetében, valamint támogatás rackenként több millió konténerhez.
  • Egyedi felhőszolgáltatások adaptív kapacitással és forgalomirányítással. Támogatás az IP alapú tárolókhoz, valamint a hiperkonvergens és konvergens infrastruktúrákhoz.
  • A hiperkonvergens infrastruktúrákra való átálláshoz, illetve a mikroszolgáltatásokon és konténereken alapuló alkalmazásokhoz szükséges felhőkapacitás biztosítása.

 

További Nexus-bejelentések:

  • A Cisco Nexus 7000 kapcsolók számára ACI-támogatást biztosító szoftverek fejlesztése.
  • Új Cisco Nexus 3000 adatközponti kapcsolók, 25/50/1000 Gbps sebességgel. 

 

Automatizáció a Cisco Nexus Fabric Manager segítségével

Az új Cisco Nexus Fabric Manager egy letisztult webes felület segítségével automatizálja az egész fabric életciklus menedzsmentjét. Fabric alatt az adatközpont hálózati megközelítésében a számítási, tároló és hálózati funkciók összességét értjük. A Nexus Fabric Manager önállóan képes kezelni a VXLAN-alapú fabric-ot, konfigurálni a kapcsolókat a felhasználói beavatkozások alapján. A VXLAN-alapú fabric telepítése mindössze három lépésben elvégezhető, és minden kapcsoló frissítés megoldható 4 kattintással. 

 

Felhőszolgáltatások

A Cisco hardver- és szoftverfejlesztései segítségével felgyorsítható az átállás a hibrid felhőkörnyezetekre.

  • Felhő léptékű teljesítmény: 1/10/25/40/50/100 Gbps sebesség, akár 10-szer több IP-cím és végpont, valamint támogatás rackenként egymillió konténerhez. 
  • Felhőszolgáltatások: Hiperkonvergens infrastruktúra, valós idejű telemetria, intelligens pufferek a veszteségmentes forgalomhoz, 50 százalékkal gyorsabb alkalmazásfejlesztés, és átláthatóság minden csomaghoz, folyamathoz, sebességhez. 
  • Gazdaságosság: Biztonságos befektetés és értékállóság – A Cisco megoldásaival a 25 és 100 Gbps teljesítmény 10, illetve 40 Gbps áráért érhető el.

 

Kiterjesztett ACI ökoszisztéma

A Cisco új technológiai innovátorokkal bővíti ACI ökoszisztémáját:

  • Infoblox – automatizálja a hálózat konfigurálását és váltását
  • N3N – kiterjeszti az ACI átláthatóságát a teljes adatközpontra
  • Tufin – átláthatóságot, irányítást és biztonságot nyújt a heterogén környezetekben
  • vArmour – alkalmazás-központú mikroszegmentációt és fejlett biztonsági elemzéseket tesz lehetővé
  • Veritas – biztosítja az ügyfelek adatainak összegyűjtését, elemzését és optimalizálását.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09