Európában először Budapesten mutatta be prémium, környezetbarát háztartási gépeit az LG

forrás: Prím Online, 2016. április 12. 12:36

A fogyasztók iránti elkötelezettségét demonstrálta Budapesten, az InnoFest Europe 2016 elnevezésű rendezvényén az LG Electronics (LG). A koreai vállalat rendezvényén a rendkívül kompetitívnek számító európai piacot megcélzó legújabb háztartási gépeit mutatja be több mint kétszáz regionális üzleti és kiskereskedelemi partnerének, valamint az újságíróknak, április 10-12. között a Bálnában.

Az InnoFest Europe 2016 látogatói testközelből ismerkedhettek meg az LG SIGNATURE és a Centum System gépekkel, valamint az LG okosotthon-platformjával

 

LG Signature: a prémium háztartási gépek új korszaka

Az LG legjobb technológiáit és a legmodernebb dizájnt egyetlen termékcsa-ládban felvonultató LG SIGNATURE itt, Budapesten mutatkozott be először Európában. Az LG “Art of Essence” filozófiája azt a célt testesíti meg, hogy az adott termékek tisztán, sallangmentesen, ugyanakkor kifinomult módon jelenítsék meg az adott eszköz alapvető funkcióját, karakterét. Az LG SIGNATURE termékcsalád háztartásigép-választékát elsőként egy fejlett TWIN Wash mosógép, egy ultramodern, Door-in-Door ökoajtóval felszerelt hűtőgép és egy futurisztikus hibrid légtisztító alkotja.

 

 

Az egyedülálló kialakítású LG SIGNATURE mosógép az LG TWIN Wash tovább-fejlesztett változata, de annál sokkal szofisztikáltabb és kényelmesebb funkciókat kínál. A készülék minimalista dizájnját a mosógép üvegajtajába integrált, kör alakú, a jobb láthatóság érdekében 17 fokkal megdöntött érintőképernyős vezérlőpanel is kiemeli. A mosógép ajtaja nyomásra nyílik, így akkor is könnyen nyitható, ha épp mindkét kezünk tele van. A készüléknek elegáns külsőt kölcsönző zománcborítás nemcsak a korróziót, de az ujjlenyomatokat is távol tartja.

 

 

Az LG SIGNATURE hűtőszekrényt a díjnyertes ökoajtó koncepció, a Door-in-Door továbbfejlesztett változatával alkották meg: a beépített, kisebb, söté-tített üvegajtó koppintásra átlátszóvá válik, így anélkül nézhetjük meg a hűtőnk tartalmát, hogy az ajtónyitással feleslegesen energiát pazarolnánk. Ha épp úgy közelítünk a hűtőhöz, hogy mindkét kezünk tele van a nagybevásárlással, egy szenzornak köszönhetően az ajtó automatikusan kinyílik.

 

Az LG SIGNATURE légtisztító elengedhetetlen kiegészítő mindazok számára, akik komolyan veszik otthonuk levegőminőségét. A légtisztítás folyamata egy átlátszó panelen keresztül követhető szemmel, a fejlett Aqua-Cyclone funkció, valamint a legkisebb szennyező-részecskék kiszűrésére szolgáló LG’s Smart PM1.0 Indicator révén a készülék nem csak a szagokat távolítja el, de az egy mikrométeres porszemcséket is képes eltávolítani a levegőből.

 

Centum System: még tartósabb és környezetbarát háztartási gépek

Az LG a Centum System mosógépeket és hűtőgépeket olyan technológiával alkotta meg, amelyek egyszerre felelnek meg a környezettudatos vásárlók tartósságot és kiváló energiahatékonyságot szem előtt tartó igényeinek. A mosógép közvetlen meghajtású inverter motorja (Inverter Direct Drive), a hűtőgép lineáris inverter kompresszora (Inverter Linear Compressor) a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal kevesebb súrlódással, így megbízhatóbban és tartósabban üzemel - olyannyira, hogy az LG 20 év garanciát vállal ezekre az alkatrészekre.

 

A Centum System mosógép felfüggesztési rendszere a hagyományos rugók helyett — az autók futóművéhez hasonlóan — lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is. Ezzel a megoldással a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben – 12 kg-os ruhatöltettel, percenként 1400-as fordulaton - mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. A készülék mindemellett kiemelkedően energiahatékonynak is számít a maga A+++-60%-os besorolásával.

 

Az LG Centum System hűtőgép energiahatékonysági besorolása szintén az iparág legjobbjai között van. A Centum System hűtőszekrény két különböző változatban kapható: az alulfagyasztós készülék energiaosztályzata A+++ -20%, a side-by-side modellé pedig A+++-10%.

 

 

SmartThinQ: tökéletes okos otthon automatizálás 

Az LG a SmartThinQ szenzor bemutatásával jelentősen hozzájárul a virágzó okos otthonok piacához. A vállalat úttörő eszköze akár hagyományos készülékekkel is társítható, hogy az okostelefonon keresztül figyelmeztetéseket küldjön a felhasználóknak a mosás végéről, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. A SmartThinQ szenzor és a vállalat intelligens megoldásai mellett, az LG kifejlesztette a SmartThinQ Hub nevű okosotthon-platformját, amely képes információkat gyűjteni és kommunikálni a SmartThinQ szenzorral, illetve egyéb okos eszközökkel. Ráadásul a SmartThinQ Hub beépített hangszóróinak segítségével zenét is lejátszik. Az LG SmartThinQ Hub kompatibilis az AllJoyn keretrendszerrel, valamint az Allseen Aliance nyílt forráskódú „dolgok internete” (internet of things, IoT) platformjával, amely - együttműködve a gazdasági társaságokkal és az ágazatközi kezdeményezésekkel - elősegíti az IoT technológiák fejlesztését.

 

 

A vállalat az InnoFest Europe 2016 rendezvényen mutatta be innovatív hűtőszekrényeit is, az új Side-by-Side és alulfagyasztós modelleket, amelyek – az új mikrohullámú sütőkkel és légtisztító készülékekkel együtt - most először kerülnek bevezetésre az európai piacon. Az eseményen olyan további izgalmas termékek kerültek bemutatásra, mint a kiterjesztett valóság technológiát (augmented reality, AR) alkalmazó CordZero HOM-BOT Turbo+ és a továbbfejlesztett LG Styler ruhaápolási készülék, amely a gőz erejével csökkenti a gyűrődéseket és a kellemetlen szagokat.

 

„Az InnoFest Europe egy kiváló lehetőség a vállalatunk számára, hogy bemutassuk és testközelből megismertessük a partnereinkkel, illetve a közönséggel a legújabb háztartási készülékeink széles és változatos palettáját” - mondta Jo Seong-jin, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG eddig is kiváló eredményeket ért el Európában köszönhetően az üzleti partnereink folyamatos támogatásának, és ezért is szeretnénk bizonyítani a támogatóinknak, hogy közös erővel továbbra is vezetni fogjuk a globális háztartási készülékek piacát.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás