Az LG OLED tévéivel válik még teljesebbé az űr-élmény

forrás: Prím Online, 2016. február 24. 18:43

Új, Magyarországon eddig nem tapasztalt élménnyel gazdagodhatnak azok, akik ellátogatnak a Millenárisra, a március közepéig nyitva tartó Gateway to Space űrkiállításra. A különlegességek között egy egyedülálló űr-rövidfilm is megtalálható, amelyeket az erre a célra különlegesen alkalmas LG OLED televíziókon mutatnak be.

A 3000 négyzetméternyi területen a látogatók elmerülhetnek az űrutazás lélegzetelállító történetében, miközben saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy milyen érzés asztronautának lenni. 

 

A kiállításon mindenki megismerheti az emberiség legnagyobb felfedezéseit, kezdve a korai álmodozóktól, akik elsőként építették meg saját űrrakétájukat, át az eseménydús 20. századon, amikor a Holdra szállásért folytatott űrversenyben küzdöttek meg egymással a nemzetek, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig. Testközelből vehető szemügyre a US Space and Rocket Center több száz darabból álló lenyűgöző gyűjteménye, a NASA különleges küldetései során használt szkafanderek, a felfedezések során begyűjtött holdkőzetek, a rakéták és űrkapszulák élethű mása, sőt, egy életnagyságú, igazi holdjáró is. A helyszínen berendezett kiképzőtáborban mindenki próbára teheti űrhajós képességeit, azaz kiderül, hogy meg tudunk-e birkózni a gravitációs erővel, képesek vagyunk egy űrküldetés végrehajtására, el tudunk-e irányítani egy igazi űrhajót.

 

A még teljesebb űr-élményért jött létre az LG és a kiállítás szervezői között az a megállapodás, amelynek keretében az LG prémium OLED televízióin bemutatott űr-rövidfilmmel teszik még színesebbé a rendezvényt.

 

Az LG hasonló tartalmakkal először Las Vegasban, az idei CES fogyasztói elektronikai szakkiállításon mutatkozott be. Az amerikai űrügynökség tévécsatornájával itt bejelentett partnerség alapozta meg a budapesti együttműködést. „Az LG OLED televízióinak tökéletes mélyfeketéje a lehető legalkalmasabb a nemrégiben bejelentett NASA TV UHD csatorna különleges felvételeinek megjelenítésére, minden korábbinál közelebb hozva a világűrt a nézőkhöz” ― mondta Peter Alexander, a csatornát a NASA-val együttműködve elindító Harmonic vállalat alelnöke a CES-en.

 

Nem véletlen, hogy a NASA TV UHD csatorna az LG OLED televízóit választotta hivatalos partneréül, hogy a világűrről készített HDR-felvételeket bemutassa a látogatóknak, hiszen e készülékek mélyfeketéje kiválóan alkalmas a NASA-videók megjelenítésére. Ennek magyarázata az, hogy az OLED TV-knél minden egyes képpont saját fényt bocsát ki, és külön-külön ki-bekapcsolható. Így érhető el az, hogy ― az LCD-vel szemben ― az OLED TV-k igazi mélyfeketét, tökéletesen élénk színeket és részletes árnyalatokat tudnak megjeleníteni, végtelen kontrasztarány mellett.

 

A Gateway to Space űrkiállítás március 15-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Millenárison, a rendezvényen négy LG OLED tévén lehet megnézni a NASA különleges felvételeit. A kiállítás honlapja itt érhető el: http://www.urkiallitas.hu.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15