Szintet ugrott a hazai LogMeIn – hosszú távra terveznek itthon

A cég kinőtte budapesti irodáját és éves szinten 20 százalékkal bővíti csapatát

forrás: Prím Online, 2016. július 16. 08:36

Az elmúlt évek dinamikus bővülésének köszönhetően kinőtte budapesti főhadiszállását a LogMeIn. Magyarország első startupból kinőtt nemzetközi IT nagyvállalata világszerte 11 irodát tart fenn, itthon a főváros mellett Szegeden és Debrecenben vannak telephelyei, ahol összesen 370, döntő többségében informatikus dolgozik. A LogMeIn IT megoldásai olyan partnereket szolgálnak ki a globális piacon, mint a HP, Microsoft, Walmart, GE, vagy KFC.

Az elsősorban távelérés és IT biztonság területén nemzetközi piac élmezőnybe tartozó, magyar gyökerű LogMeIn éves szinten 20 százalékkal növelte munkatársai számát hazai irodáiban, aminek köszönhetően immár 370 embernek ad munkát az országban, kinőve eddig használt fő létesítményét. A magyar gyökerű cég világszinten nagyságrendileg 1050 embert foglalkoztat és 11 irodát tart fenn Sydneytől San Franciscon és Bostonon át egészen Dublinig. 

 

A LogMeIn kiugró mutatókat produkált az elmúlt években, 2016 első negyedévében 80 millió dollár eredményt ért el, ami 30 százalékkal több 2015 megfelelő időszakához képest. A NASDAQ-on jegyzett részvénytársaság a kiegyensúlyozott növekedésnek köszönhetően folyamatosan szívja fel a hazai munkaerőpiac tehetségeit. Mivel a nemzetközi hálózaton belüli munkamegosztásban Magyarország feladata a fejlesztések lebonyolítása, jellemzően IT szakembereket keresnek itthon. A megfelelő munkaerő megtalálása komoly kihívást jelent, hiszen mint egy friss felmérés is rávilágít, óriási a hiány a hazai piacon. A vállalat ezt orvosolandó utánpótlásnevelési céllal tart közös kurzust a Szegedi Tudományegyetemmel, és a tervei szerint 2017-ben egy meghatározó fővárosi intézménnyel is elkezdi az együttműködést. 

 

 

„Hosszú távon tervezünk Magyarországgal, ezt bizonyítja a mostani irodabővítés is: éves szinten 20 százalékkal nőtt a hazai csapat létszáma az elmúlt időszakban, a tervek szerint ehhez a tendenciához fogjuk magunkat tartani a jövőben is. Budapest, Szeged és Debrecen a cég motorja, minden, ami fejlesztés, itt történik, hiszen a külföldi irodáink elsősorban az értékesítésre fókuszálnak” – mondta el Kovács Lívia, a LogMeIn hazai ügyvezetője, majd hozzátette, hogy mivel többek között olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Walmart, KFC, GE, NorthFace, vagy Vodafone, a cég kifejezetten prosperáló időszakát éli. 

 

A cégvezető szerint az elkövetkező 1-2 év során az ICT iparág legfontosabb trendjei fogják meghatározni az ország első startupból lett nemzetközi IT nagyvállalatának fejlesztési irányait: „A dolgok internetje egyre inkább a hétköznapjaink részévé válik, a gépekkel mind jobban szót fogunk érteni, kölcsönösen tanulunk majd egymástól – a hétköznapok legszembetűnőbb változását a háztartások okosodásától várom. Ezen a területen mi is komoly fejlesztéseket végzünk, emiatt közelről látom az emberiség történetének talán legizgalmasabb forradalmát” – mondta el az ügyvezető.

 

Kulcsszavak: IT biztonság IT LogMeIn

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

A maximumot várja magától a Team Black Jack

Már csak néhányat kell aludniuk a vitorlássport szerelmeseinek, hogy július 22-én elstartoljon a sportág legendás hazai eseménye, az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A versenynek nagy reményekkel vág neki a több évtizedes tapasztalattal rajthoz álló Team Black Jack, mely 2021-ben a Wallis Motor teljes támogatásával törhet a dobogó tetejére. A BMW és a MINI vezető hazai márkakereskedője ebben a csapatban mindent megtalált, amire az üzleti életben értékként tekint: eltökéltséget, kitartást, versenyszellemet és mindenekelőtt győzni akarást. A közös cél: elsőnek lenni.

2021. július 21. 15:59

Töltőkábelek – mi történik, ha megrágta a kutya?

Ma már szerencsére minden eszközhöz, amit tölteni szükséges, tudunk vásárolni extra töltőkábelt, ha esetleg véletlenül elvágnánk vagy megrágná a házi kedvencünk. Találunk a piacon egyedileg az eszközünkre szabott kábelt, de léteznek már univerzális megoldások is.

2021. június 14. 15:56

Megkérdőjezelődött a trójai faló mítosza

A trójai faló legendáját szinte mindenki ismeri: egy gigantikus, fából készült építménybe katonák bújnak, hogy az éj leple alatt kimásszanak a Trója falai mögé bevontatott „ajándékból”, majd társaikat beengedve percek alatt eldöntik a tíz évig húzódó csata menetét. De vajon valóban így történt? Tényleg egy lovat formált az építmény, a valóságban is így dőlt el a csata, vagy mindez csak mítosz? A Viasat History legújabb, A trójai faló rejtélye című dokumentumfilmje 2021. május 23-án vasárnap 21 órától szakértők segítségével igyekszik megfejteni a rejtélyt és felgöngyölíteni Homérosz költeményeinek valódi jelentését.

2021. május 22. 10:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58

Átszámítva közel 40 millió forintot fizettek a világ első SMS üzenetéért

2021. december 21. 17:35

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

2021. december 14. 15:32