450 millió ragyogó pixel

A világ legnagyobb OLED alagútja várja a berlini IFA látogatóit az LG standján

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 4. 18:36

Különleges látványossággal, egy 15 méter hosszú, 5 méter magas és 7,4 méter széles OLED alagúttal várja a közönséget az LG Electronics (LG) a berlini IFA-n. 

Az egyedi installáció 216 darab, 55 hüvelykes képernyőből áll, melyben 447 897 600, pompás színekben ragyogó pixel demonstrálja az LG OLED technológiának képességeit. Az alagút óriásképernyőjén az izlandi északi fény, a tengeralatti világ és az űr fantasztikus képei kelnek életre. 

 

Az LG „Feketétől feketéig” című vetítése olyan képsorokat vonultat fel, melyeken a színek tökéletes harmóniában és izgalmas dinamikával egyesülnek a mélyfekete tónusokkal. Medúzarajokkal és bálnákkal elevenedik meg az óceán sötét mélye, a fekete világűrben felragyog a Tejút, Izland éjszakai égboltján pedig az északi fény színpompás játéka bontakozik ki előttünk. 

 

 

Az OLED alagút képernyőin minden jelenet élénk színekben, magával ragadó látvánnyal kel életre. Hogy a film a legtökéletesebb élményt nyújtsa, az Izland fölött ragyogó Aurora Borealist 14 darab 8K felbontású kamerával vették fel, így a különleges égi jelenség minden részlete teljes gazdagságában tárul a néző elé. A képernyőkön a természet képei úgy elevenedek meg, mintha magunk is a csillagok között sétálnánk, vagy együtt úsznánk a medúzák rajával. 

 

Az LG installációja 216 darab, 55 hüvelykes, ultravékony OLED képernyőből áll, melyek rugalmasan hajlíthatók, így konvex és konkáv formákat is képesek felvenni, anélkül, hogy bármiféle torzítást érzékelnénk rajtuk. Az OLED panelek-ben nincs külön háttérvilágítás, a képernyő minden egyes pixele önállóan bocsát ki fényt, így fényerejük egyenként szabályozható vagy akár teljesen ki is kapcsolható. A 15 méter hosszú, rekordméretű alagútban csaknem félmilliárd ilyen pixel egyesül, hogy mélyfekete tónusaival és élénk színeivel elkápráztassa a közönséget. Az LG egy hasonló attrakciójával már a januárban tartott Las Vegas-i CES-en is találkozhattak a látogatók, a cég ezzel el is nyerte a legjobb térinstallációért járó Red Dot Awardot.   

 

„Az LG 50 évvel ezelőtt alkotta meg első tévékészülékét, ezt az évfordulót ünnepeljük most, az IFA-n is bemutatott OLED alagútunkkal és a jövő innovációját jelentő OLED tévéinkkel” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Mindenkit szeretettel várunk az LG standján, hogy saját maga tapasztalhassa meg, hogyan kelnek életre a színek a fekete kontrasztok mellett az OLED tévék bármely szögből tökéletes látványt nyújtó képein."

 

Kulcsszavak: LG LG OLED OLED TV IFA 2016

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48