Az Epson A3-as kétoldalas nyomtatással bővíti külső tintatartályos nyomtatóinak funkcióit

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 13. 12:27

Az Epson bővítette a külső tintatartályos nyomtatóinak portfólióját és bemutatta a kisvállalkozások és otthoni irodáknak szánt L605 és L1455 nyomtatókat. 

Mindkét modell kétoldalas nyomtatási lehetőséget kínál; az L605 az Epson első ilyen tulajdonsággal rendelkező háromfunkciós nyomtatója, míg a L1455 az első olyan négyfunkciós készülék, amely A3+ méretű kétoldalas nyomtatásra és A3-as szkennelésre is képes. 

 

 

A kétoldalas nyomtatás felére csökkenti a papírfelhasználást, és azzal, hogy a készülékek automatikusan mindkét oldalra nyomtatnak, az üzemeltetési költségek minimalizálhatók. Az Epson külső tintatartályos nyomtatóival a felhasználók nyomtatási költségeik akár 90%-át eddig is megtakaríthatták, ez az új funkció pedig tovább növeli a rendszer költséghatékonyságát.

 

A nagy mennyiségű nyomtatáshoz tervezett, ultra nagy kapacitású tintatartállyal a felhasználóknak nincs szüksége többé tintapatronokra – a nyomtatók kezdőcsomagjai két tintapalack-készletet tartalmaznak, így az L1455 készülékkel akár 10 500 oldal, az L605 modellel pedig akár 11 000 fekete és 11 000 színes oldal2 nyomtatható. A külső tintatartályos rendszereknek köszönhetően különösen alacsony lapköltség érhető el és a tintautántöltések között sokkal több nyomat elkészítésére van lehetőség.

 

 

A költséghatékonyság mellett a problémamentes, stabil működés és a magas minőségű nyomtatás egyaránt ideálissá teszi a készülékeket a kisvállalkozások és otthoni irodák számára. Mind a két modell tiszta, éles és pontos nyomatokat készít az Epson tartós és megbízható Micro Piezo technológiájával és az eredeti Epson tintákkal. Az új modellek a színes nyomtatáshoz festékalapú, a fekete-fehér nyomtatáshoz pedig pigmenttintát használnak, hogy gyors száradást és kenődésmentes nyomatokat biztosítsanak. Továbbá, gyorsan is dolgoznak: 13,7 oldal/perc (L605) és 18 oldal/perc (L1455) nyomtatási sebességre képesek.

 

A készülékek a nyomtatóba integrált tintatartállyal egyszerűen használhatók, a japán gyártó pedig 12 hónapos vagy 50 000 oldalas gyártói jótállást biztosít a felhasználók számára.

 

Kseniya Gordeeva, az Epson Europe termékmenedzsere úgy fogalmazott: „Felismertük az A3 méretű kétoldalas nyomtatási funkcióval rendelkező külső tintatartályos nyomtatók iránti, a kisvállalkozások és az otthoni irodák piacán jelentkező igényt. Ezért terveztük meg az L605 és az L1455 nyomtatókat, így biztosítva, hogy még több ügyfelünk találhassa meg a számára megfelelő terméket.”

 

Az L605 nyomtató már 2016 szeptemberétől, míg az L1455 nyomtató várhatóan 2016 októberétől lesz elérhető. 

Kulcsszavak: nyomtatás nyomtató Epson

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50