Dell EMC adatvédelmi kiterjesztés szoftver- és felhőalapú előnyökkel – a modern adatcentrumok számára

Data Domain, a #1 adatmentő appliance szoftveres verziója Dell EMC PowerEdge szerverein – a világ #1 szerverén

forrás: Prím Online, 2016. október 24. 15:43

Az adatvédelmi szoftverek és szerverek teljes, piacvezető kínálatára építve a Dell EMC olyan termékfejlesztéseket jelentett be az Austin, Texasban megrendezett Dell EMC World konferencián, amelyek ötvözik a két korábbi vállalat technológiáit. 

A különböző méretű cégek számára az első lépés az IT átalakítása során az adatközpont modernizációja lesz.  Egy modern architektúrán belül kulcsfontosságú a szoftver- és felhőalapú technológiák használata. A Dell EMC most felhőképessé teszi piacvezető adatbiztonsági portfolióját és szoftveresen elérhetővé szintén piacvezető adatmentő appliance-ét, hogy a világ elsőszámú szerverein, a Dell PowerEdge szervereken is fussanak. 

 

A Dell EMC World konferencia résztvevői láthatták először az egyesült Dell EMC legújabb adatvédelmi megoldásait.

 

Data Domain Virtual Edition 3.0

Az ügyfelek szoftveralapú megoldásként juthatnak hozzá a biztonsági mentésekhez tervezett Dell EMC által kiadott Data Domain Virtual Edition 3.0-hoz (DD VE). A DD VE virtuális gépként fut, és most már tanúsítottan működik Dell EMC PowerEdge szervereken is. A DD VE 3.0-val a Dell EMC előre ellenőrzött, teljes mértékben támogatott, előzetesen tesztelt referenciaarchitektúrákat is bemutat, amelyek a PowerEdge 13G szerverek és a DD VE szoftver erősségeit használják ki. A múlt hónapban tett bejelentésnek megfelelően a DD VE a Dell EMC VxRail-enen is támogatott, így az ügyfelek a szoftveralapú mentési megoldásokat hiperkonvergens (HCI) környezetben is használhatják.

 

A DD VE 3.0 hatszor jobban skálázható, így egyetlen szoftver akár 96TBadat védelmére alkalmas. A Dell EMC bővítette a DD VE hypervizor támogatását is, így VMware vSphere és Microsoft Hyper-V környezetben egyaránt futtatható. A hosszú távú adatmegőrzés támogatására pedig az ügyfelek a DD VE felhőalapú tiering képességeit is kihasználhatják nyilvános, privát és hibrid felhőkben, például a Dell EMC Elastic Cloud Storage és Virtustream Storage Cloud környezetekben. A DD VE biztonságos, több-bérlős megoldása optimális platformot jelent a privát és szolgáltatói felhőkben a szolgáltatásként kínált, Backup-as-a-Service típusú biztonsági mentésre.

 

 

A felhőalapú adatvédelem és felügyelet fejlesztése

A vállalatok manapság saját telephelyen és a felhőben is tárolnak adatokat, illetve futtatnak alkalmazásokat. Így az informatikai üzemeltetőknek bonyolultabb feladatot jelent az osztottan tárolt alkalmazások és adatok felügyelete, illetve védelme. A Dell EMC adatvédelmi kínálatával az informatikusok központosíthatják az adatvédelem és a teljes informatikai környezet menedzsmentjét, amelyet most további felhőplatformokra is kiterjeszthetnek, ugyanolyan magas, nagyvállalati szintű védelmet biztosítva.

 

A Dell EMC két új biztonsági megoldást is bejelentett a felhőben futó alkalmazások és adatok védelmére, valamint több felhőalapú fejlesztéssel egyszerűsíti le a biztonsági mentéseket és alkalmazásokat kezelő rendszergazdák munkáját, egyúttal a költségeket is csökkentve. E megoldások közé tartoznak a következők:

  • Microsoft Azure környezetben futó alkalmazások védelme: A májusi EMC World konferencián bejelentett, az Amazon AWS-hez készült védelmi megoldás után a NetWorker with CloudBoost már a Microsoft Azure platformon futó alkalmazásokat is védi. Az új kiegészítés ugyanazokat a forrásoldali deduplikációs, tömörítési és titkosítási megoldásokat alkalmazza, és rendkívül hatékony és biztonságos felhőalapú biztonsági mentést tesz lehetővé.
  • Natív felhőalapú tiering a NetWorker 9.1 és Avamar 7.4 verziókban: Mostantól lehetővé válik a Data Domain Cloud Tier natív felügyelete NetWorker vagy Avamar konzolon keresztül. Így az adminisztrátorok a helyszíni adatmegőrzési munkafolyamatokkal közös felhasználói felületen hozhatják létre, szabályozhatják és kezelhetik a hosszú távú adatmegőrzés és adatmozgatás házirendjeit.
  • Felhő-tiering natív kezelése alkalmazásokban: A Data Domain Boost for Enterprise Applications segítségével a rendszergazdák saját biztonsági mentéseket készíthetnek a felhőbe a hosszú távú adatmegőrzéshez, miközben akár saját alkalmazásuk natív felületét vagy a CLI parancssort is használhatják. A támogatott alkalmazások közé tartozik az Oracle, az MSSQL, az SAP, az SAP HANA és az IBM DB2.
  • Deduplikált adatok natív tieringje a felhő platform irányában: A Data Domain Cloud Tier nem igényel átjárót vagy virtuális gépet a deduplikált adatok közvetlen tieringjéhez nyilvános, privát vagy hibrid felhők felé. A teljes birtoklási összköltség (TCO) további csökkentése érdekében a megoldás gondoskodik arról, hogy a felhőalapú objektumtárolóba csak egyedi adatok töltődhessenek fel a már deduplikált adatokhoz.
  • Adat tierek biztonságos kezelése különböző felhőplatformokon: A Data Domain Cloud Tier támogatja az adat tierek kezelését a felhőmegoldásokban, többek között a Virtustream Storage Cloudban, a helyszíni objektumtárolás esetén a Dell EMC ECS-ben, illetve számos egyéb nyilvános felhőben, és a DD titkosítási és DD Retention Lock megoldásával biztosítja a felhőbe feltöltött adatok biztonságát.
  • Spanning Backup – globális bővülés: A Microsoft Office 365 és a SalesForce.com világszerte alapvető felhőalapú üzleti alkalmazásnak számítanak. A Spanning Backup for Office 365 leegyszerűsíti az Európai Unió adatszuverenitási szabályozásának betartását, mivel az EU-ban tevékenykedő ügyfelek felhőalapú Office 365 és SalesForce adataihoz megfelelő biztonsági mentési és visszaállítási megoldást kínál. Az összes európai ügyfél adattárolási és feldolgozási igényét egy új, az EU területén létesült adatközpont biztosítja. A szolgáltatást a Spanning, a Dell EMC vállalatcsoport tagjaként 2017-ben további régiókra is ki szeretné terjeszteni.

 

ProSupport One szolgáltatás adatközpontokhoz

A problémamentes és állandóan magas szintű támogatás érdekében a Dell EMC bejelentette a ProSuppport One for Data Center szolgáltatást, amely egyesíti a Dell és az EMC támogatását olyan vállalati ügyfelek számára, akik magas színvonalú, egységes kiszolgálást igényelnek IT környezetükben. A szolgáltatás – köszönhetően a páratlan szaktudásnak, innovatív eszközöknek és a globális infrastruktúrának – a következőket tartalmazza: 

  • Együttműködésre épülő, személyre szabott ügyfélkezelés  
  • Elsőbbségi segítség speciális tudással rendelkező Dell EMC műszaki mérnököktől a nap 24 órájában 
  • Akár 90 százalékkal kevesebb befektetett energia az automatizált problémamegelőzés és gyorsabb problémamegoldás érdekében tett proaktív megfigyelésnek köszönhetőan a SupportAssist and Secure Remote Services (ESRS) szolgáltatásokon keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Klímabarát kismegszakítókat dob piacra a Schneider Electric

A Schneider Electric piacra dobja első, újrahasznosított műanyagot tartalmazó kismegszakítóit a Resi9 termékcsalád részeként. Az új termékek több mint 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, gyártásuk során pedig a korábbi modellekhez képest 14 százalékkal alacsonyabb a CO2-kibocsátás.

2023. március 23. 11:13

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48