A legtöbb vállalat örökre elbúcsúzna a papírhasználattól

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 15:33

A közelmúltban publikált, 1021 amerikai, angol, francia és német kis-és középvállalkozás dokumentumkezelési szokásait és azok jövőbeni változásait felmérő Xerox kutatásból kiderül, hogy a megkérdezett cégek több mint 80 százaléka elbúcsúzna a papírhasználattól főként a számlázás, a pénzügyi jelentések készítése, jogi formanyomtatványok és humánerő nyilvántartások menedzselése terén. 

A válaszadók többsége (61 százalék) szerint az adminisztráció csökkenésével nőhetne a hatékonyságuk és javulna a vállalkozások eredményessége.

 

A megkérdezettek közel fele (46 százalék) úgy ítélte meg, hogy a papírigényes folyamatok rettentő időpazarló tevékenységek. A német vállalkozásoknál dolgozók (51 százalék) töltik el ezekkel a legtöbb időt. Őket követik az amerikaiak (50 százalék), az angolok (43 százalék) és a franciák (37 százalék). Ugyanakkor a cégek nincsenek tisztában azzal, hogyan is digitalizálhatnák az adminisztrációjukat. Csupán ötből egynél ismerik a szóba jöhető megoldásokat. A többség inkább külső szakértő segítségét kéri a papírmentes rendszer kiépítéséhez. Mindemellett a kutatásból kiderül, hogy a vállalkozások számára az a legfontosabb, hogy a digitalizációval a hatékonyságuk növekedjen, és a költségeik csökkenjenek. 

 

A jelen állás szerint a megkérdezett cégek 28 százalékánál zajlik előrehaladott tervezés a papíralapú folyamatok digitális átállítására vonatkozóan. A franciák járnak legelöl. Ott már a válaszadó vállalkozások 33 százalékánál konkretizálódik lassan a váltás menete. Az amerikaiak eléggé el vannak maradva.  A tengerentúlon még csak most kezdtek hozzá a digitalizációs tervek előkészítéséhez. Az összes, 1021 megkérdezett vállalat 12 százaléka pedig arról számolt be, hogy csupán 1-3 éven belül látnak neki a digitális dokumentumkezelés megvalósításához.

 

A Xerox kutatása szerint a megkérdezett kis-és középvállalkozások körében egyre népszerűbbek a menedzselt nyomtatási szolgáltatások (MPS). A válaszadók 42 százalékának már van ilyen szolgáltatásra vonatkozó szerződése, míg 40 százaléknak szándékában áll MPS együttműködést kötni egy éven belül. Az elégedettségi faktor szintén magas. A felmérésbe bevont, MPS-t használó cégek 66 százaléka úgy nyilatkozott, hogy havonta több mint ezer dollárt költ nyomtatással összefüggő feladatokra, és ez a kiadás szignifikáns tételt jelent a költségvetésében. Viszont megerősítették, hogy az MPS révén sikerült a költségeiket, illetve a papírfelhasználásukat csökkenteni, valamint követhetővé váltak számukra a nyomtatási kiadások.

 

http://media.experiencematters.com.au/

 

Szintén nagy reményekkel várják a kis-és középvállalkozások a mobilizációt. A megkérdezett cégek 23 százaléka gondolja úgy, hogy 2017 végére a mobil eszközök már teljes integrálódnak a vállalati munkafolyamatokba. Jelentősen bővülhet jövőre a mobil nyomtatást használók köre is. Jelenleg a megkérdezett vállalkozások 66 százalékánál már alkalmazásban van ez a szolgáltatás, Jövőre további 27 százalék tervezi a mobil nyomtatás beiktatását annak érdekében, hogy növekedjen a mobillá váló dolgozók produktivitása, illetve javuljon és gyorsabbá váljon az ügyfelek kiszolgálása.

 

A biztonság kérdése is a jövő év egyik prioritása lesz a kis-és középvállalkozásoknál – áll a Xerox felmérésben. A bizalmas vállalati adatok védelme kiemelkedően fontossá válik. Ennek megfelelően a megkérdezett cégek 56 százaléka a vállalati nyomtatókra, és a multifunkciós berendezésekre is kiterjeszti az adatvédelmi stratégiáját. 

 

A kis-és középvállalati szektor az USA-ban, illetve Nyugat-Európában 40 milliárd dollár értékben vásárol dokumentumkezelő irodai berendezéseket, és nyomtatási szolgáltatásokat. Ennek megfelelően a Xerox is számos megoldással áll a rendelkezésükre, hogy automatizálja a folyamataikat, javítsa a mobilizációval összefüggő hatékonyságukat és csökkentse az MPS szolgáltatásán keresztül a nyomtatási kiadásaikat. Többek között a Xerox ConnectKey technológia képes automatizálni a manuális, papírigényes folyamatokat, és egyszerűbbé teszi az irodán kívüli munkavégzést is. Mindemellett a Xerox a Cisco-val és a McAfee-val kötött partnerségének köszönhetően a nyomtató berendezések védelmének biztosításában is segít a vállalkozásoknak.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az infokommunikációs szakemberek a mesterséges intelligenciában bíznak

Az 5G-forradalommal együtt járó technológiai bumm új kihívásokat is tartogat a telekommunikációs iparág számára. A szolgáltatókis tisztában vannak vele, hogy a lehető leggyorsabban lépniük kell a mesterséges intelligencia (MI) és az autmatizáció terén, hogy költséghatékony megoldásokat találjanak a folyamatosan növekvő felhasználói elvárásokra. Az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az  5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

2020. február 19. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás