A HP a világ legbiztonságosabb menedzselt nyomtatási szolgáltatását fejleszti

A HP Secure MPS újfajta védelmet nyújt a hálózati nyomtatókra irányuló kibertámadások ellen

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 15:11

A HP Inc. a világ vezető IT vállalata újratervezte a HP Menedzselt Nyomtatási szolgáltatását  (HP Managed Print Services, MPS), hogy a világ legbiztonságosabb megoldásával segítse kivédeni a vállalatok nyomtatási ökoszisztémáját célzó kibertámadásokat.

A HP új, Secure MPS-e a fejlett biztonsági és szoftveres megoldások mellett kiterjesztetett alap szolgáltatásokat is kínál az ügyfelek több beszállítós nyomtatói flottája számára. Mindemellett a HP a nyomtatóeszközeit is előkonfigurálja a magasabb biztonság érdekében.

 

„Miközben egyre gyakoribbak és egyre kifinomultabbak a kibertámadások, a túzfalak pedig egyre gyengébb védelmet nyújtanak, nem szabad többé figyelmen kívül hagynunk a hálózatba kapcsolt nyomtatókat sem” – jelentette ki Ed Wingate, a HP JetAdvantage Solutions üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. – „Éppen ezért a HP egy új mércét hozott létre a menedzselt nyomtatások területén azáltal, hogy a legújabb és legjobb biztonsági eljárásokkal vértezi fel minden termékét és szolgáltatását. Csak így lesznek képesek vevőink úrrá lenni a biztonsági kihívásokon.”

 

 

Iparágvezető professzionális biztonsági megoldások, amelyek csökketnik az IT infrastruktúra terhelését

A HP úttörő fejlesztésekkel és megoldásokkal egészítette ki a HP Secure MPS  szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően a vállalatok kiszervezhetik, illetve fejleszthetik a biztonsági tevékenységüket, miközben értékes IT erőforrásokat spórolhatnak meg. Ezek az új szolgáltatások és adottságok a következők:

 

Nyomtatásbiztonsági Megoldás Szolgáltatás — A HP a saját szakembereit bocsájtja ügyfelei rendelkezésére, hogy megtervezzék a biztonságos nyomtatási rendszereket. 

  • Nyomtatásbiztonsági Tanácsadó Szolgáltatás — Az aktuális biztonsági szaktanácsadást, a kockázati profilhoz kapcsolódó frissítéseket, a biztonsági tervek rendszeres kiértékelését, valamint az ad hoc támogatást a megfelelőségi vizsgálatokhoz a  HP által hitelesített biztonsági tanácsadók végzik.
  • Nyomtatásbiztonsági Szabályok és Megfelelőség — A HP az új, távolról menedzselhető biztonsági beállítások és a nyomtatási flotta lehetséges problémáinak monitorozása révén segíti az ellenőrzést és a biztonsági elvárásoknak történő  megfelelést, továbbá jelentést készít a flotta biztonsági státuszáról, így igazolva a megfelelőséget.
  • Magasabb szintű képzés — A HP jelentős energiát fordított arra, hogy az olyan iparági biztonsági tanúsítványok, mint például a CompTIA megszerzése révén növelje az MPS-sel dolgozók, valamint a saját műszaki csapatának szakértelmét.
  • Továbbfejlesztett riportálás és értékelés — A HP beépítette a biztonsági szempontokat az MPS nyomonkövetés és jelentéskészítés folyamataiba, hogy láthatóvá váljon a nyomtatóflotta állapota, illetve hogy felül lehessen vizsgálni a biztonsági ajánlásokat.
  • Új, távolról irányítható eszközök és szolgáltatások — A HP MPS szoftverébe épített eszközök automatizálják az olyan biztonsági tevékenységeket mint a firmware frissítések, vagy a jelszómenedzsment, így a vállalatok az MPS szerződésben foglalt tevékenységek részeként kiszervezhetik a megterhelő, IT biztonsághoz kapcsolódó teendőiket.

 

„Proaktív lépésekre van szükség a vállalatok részéről annak érdekében, hogy a nyomtatást és dokumentumkezelést érintő biztonsági kérdések kiemelt jelentőséget kapjanak. A HP, a menedzselt nyomtatási megoldások szolgáltatójaként segítséget nyújt abban, hogy a biztonságtechnika hangsúlyt kapjon a nyomtatásban is.” – mondta el Robert Palmer, az IDC képalkotási, nyomtatási és dokumentumkezelési megoldások osztályának igazgatója.

 

 

Biztonságra előkonfigurált nyomtatók

A HP megkezdte a kevésbé biztonságos nyomtatók zárolt felületekkel történő szállítását, így az eszközök hálózatra telepítése ezentúl csak a portok és protokollok megnyitásával lesz lehetséges. 

  • Az eszközbeállítások új megközelítése – A HP megkezdte az elöregedett és kevésbé karbantartott interfészek zárolását. Ebbe a kategóriába esnek a NIST által kevésbé biztonságosnak ítélt portok, protokollok és titkosítási számsorok, mint amilyen az FTP és a Telnet. A HP novemberi FutureSmart firmware frissítésének köszönhetően mind a mostani, mind a jövőbeli üzleti nyomtatók és multifunkciós eszközök megerősített jelszavakkal és titkosítási beállításokkal fognak rendelkezni. 
  • Együttműködés a szoftverfejlesztői közösséggel – A HP számos szoftverfejlesztővel dolgozik együtt alkalmazásainak módosításán, hogy új és erős interfészek jöhessenek létre, a régieket pedig a közeljövőben be lehessen zárni. 

 

Továbbfejlesztett megoldásokkal az adat-, eszköz- és dokumentumbiztonságért

A HP JetAdvantage munkafolyamatok és nyomtatási megoldások célja az üzleti folyamatok és feladatok egyszerűsítése. Ennek köszönhetően nem csak a költségek csökkennek, hanem az információs rendszer terheltsége is. Emellett, az új nyomtatási megoldásokkal az alkalmazottak hatékonyabban dolgozhatnak teljeskörű nyomtatási biztonság mellett.  A legújabb biztonsági fejlesztések a következők: 

  • HP Access Control – A HP hozzáférést szabályozó megoldása csak hitelesített és engedélyezett nyomtatási folyamatok megkezdését teszi lehetővé. A kibővített funkciók, az SNMPv3 támogatás, valamint az új kártyaolvasó, amely a hitelesítést egyelten kártyalehúzással elvégzi, mind a felhasználók kényelmét szolgálja. 
  • HP Capture and Route – Ennek a funkciónak köszönhetően a szkennelt dokumentumok nyomonkövetése és megosztása egy gombnyomással véghezvihető. Az új fejlesztések között szerepel a LDAP támogatás, a Capture and Route szerveren tárolt adatok titkosítása, valamint a MyMessges alkalmazás is, amely lehetővé teszi a felhasználói üzenetek azonnali nyomtatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rekordösszeget adtak össze a befektetők az építőipart forradalmasító sikercégnek

Az osztrák B2B szektor történetének legnagyobb összegű második fordulós tőkebevonási körében 69 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől az építőipari, épületüzemeltetési szoftvert fejlesztő és forgalmazó bécsi központú cég, a Magyarországon is ismert PlanRadar.  Az európai piacon meghatározó szerepet betöltő vállalat a pénzt nemzetközi terjeszkedésre és technológiai fejlesztésre használja fel. A cél a jelenlegi forgalom megháromszorozása 2022-ben, ami az eddigi eredmények ismeretében reális elképzelés.

2022. január 22. 16:52

Azure Machine Learning és AI a környezetbarát szennyvízkezelésért

A szennyvízkezelés során egy új Microsoft fejlesztés révén előre jelezhető a víz mennyiségének és ezzel a minőségének hirtelen megváltozása. A Microsoft mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldását a hazai központú, biológiai víztisztító rendszereket fejlesztő Organica Water a világon az elsők között tervezi kipróbálni. A globális vízproblémák enyhítését segítő innováció szervesen illeszkedik a Microsoft – a vállalat saját működését is megreformáló – fenntarthatósági stratégiájába. Az innovatív újítással a Microsoft a hatékonyabb vízgazdálkodáshoz járul hozzá világszerte.

2022. január 22. 10:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58