Búcsú a szerverektől

Profi költöztetést az adatközpontokba is!

forrás: Prím Online, 2016. december 23. 08:53

Egy költözés szinte mindig rémálom: rengeteg munka, idő, energia, pakolás, fejetlenség, és rendszerint éppen azt nem találjuk, amire szükség van. 

Adatközpontok és informatikai szolgáltatások költöztetésekor pedig hatványozottan nehéz a helyzet, hiszen minden perc számít, és minden kiesett idő komoly veszteségeket okozhat a vállalatoknak. A NetIQ szakértői szerint ennek elkerülésére csak a profi segítség lehet a megfelelő megoldás.

 

A vállalatok működésük során számtalan új üzleti kihívással és ezekből adódó átalakításokkal szembesülnek, amelyeket villámgyorsan kezelniük kell, mivel nem engedhetnek meg kieséseket. Az egyik ilyen, amikor egy cégnek át kell költöztetnie az informatikai szolgáltatásait egyik platformról a másikra. A székhely vagy telephely költözésekor, vállalatok összeolvadásakor vagy éppen a felhőbe, esetleg külső adatközpontba történő migráció során egyaránt fejtörést okozhat a vállalati döntéshozók és az informatikai szakemberek számára, hogyan oldhatják meg a zökkenőmentes átállást. Ilyenkor jön jól egy olyan fejlett migrációs eszköz, mint például a PlateSpin Transformation Manager, amelynek segítségével minimális állásidő mellett helyezhetők át az IT-szolgáltatások bárhonnan bárhová, legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhőkörnyezetről.

 

 

Táblázat helyett céleszköz

A legtöbb szervezetnél táblázatokban tartják nyilván a költöztetéshez kapcsolódó feladatokat, ez azonban egyáltalán nem hatékony. A táblázat ugyanis nem veszi figyelembe a különféle felhasználói szerepeket, nem kezeli külön a munkafolyamatokat, és nem képes értesítések küldésére sem. Ha sokan dolgoznak egy adott projekten, azt is nehézkes lehet nyomon követni, hogy melyik a táblázat legfrissebb változata. Egy kifejezetten erre a célra tervezett eszköz megoldást kínál erre a problémára, miközben a táblázatok előnyeit is magában foglalja, azaz részletes keresési opciókat biztosít, és egyszerre akár több ember is szerkesztheti az elemeket.

 

Tervezés és nyomon követés

Tévhit, hogy csak a nagy, több tízezer szolgáltatást felölelő migrációs projektek lehetnek túlságosan bonyolultak. Megfelelő eszköz hiányában már akár néhány száz szolgáltatás költöztetésekor is követhetetlenné válhatnak a feladatok az olyan különféle nehezítő tényezők miatt, mint például az egyes szerverek közötti kapcsolatok és összefüggések, a változó csapatok vagy éppen a folyton új igényekkel előrukkoló üzleti felhasználók. 

 

A PlateSpin Transformation Manager erre a problémára is megoldást kínál, lehetővé téve a vállalatoknak, hogy a projekteket egyszerűbben kezelhető, kisebb részfeladatokra bontsák, és azokat hozzárendeljék az egyes felelősökhöz. A szervezetek így a teljes projektet átláthatják, és figyelemmel kísérhetik a folyamatokat is, különös tekintettel az elmulasztott határidőkre. Ezáltal időben és hatékonyan orvosolhatják az időközben felmerülő nehézségeket is, ami abban is segít, hogy a különféle határidők mellett a költségeket is pontosan meg tudják tervezni és nyomon követni. A megoldás IT-szolgáltatók számára további lehetőségeket kínál ahhoz, hogy több bérlő projektjeit is átláthatóan és hatékonyan kezeljék.

 

Egységben az erő

A Transformation Manager integrálható a PlateSpin Migrate megoldással, amely az egyik vezető eszköz szolgáltatások migrálásához. A Migrate beállításai elmenthetők a Transformation Managerben, ez pedig csökkenti az emberi hibák kockázatát, és gyorsabbá teszi a konkrét áttelepítések kivitelezését. A vállalatok így a lehető legnagyobb hatékonysággal, a legrövidebb idő alatt vihetik véghez költöztetési projektjeiket. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

2020. április 7. 10:25

Középiskolások százezrei tanulnak matekot ingyen az interneten

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az e-learning oldal leckéi a NAT szerinti tematikában vannak rendszerezve, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját. Az ingyenes időszak első három hetében több mint 1 millió egyedi látogatója volt a mateking.hu-nak, statisztikáik szerint pedig már most a középiskolások egynegyede rendszeresen használja őket matematikatanuláshoz.

2020. április 7. 09:09

Itt a teljes körű magyar megoldás az azonnali fizetésre

Bemutatkozott a nagyközönségnek a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági problémák enyhítésére és kezelésére szervezett informatikai versenyen a magyar tulajdonban lévő és kizárólag magyar fejlesztőket foglalkoztató Organic elektronikus fizetési megoldása.

2020. április 6. 18:13

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán.

2020. április 6. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás