Búcsú a szerverektől

Profi költöztetést az adatközpontokba is!

forrás: Prím Online, 2016. december 23. 08:53

Egy költözés szinte mindig rémálom: rengeteg munka, idő, energia, pakolás, fejetlenség, és rendszerint éppen azt nem találjuk, amire szükség van. 

Adatközpontok és informatikai szolgáltatások költöztetésekor pedig hatványozottan nehéz a helyzet, hiszen minden perc számít, és minden kiesett idő komoly veszteségeket okozhat a vállalatoknak. A NetIQ szakértői szerint ennek elkerülésére csak a profi segítség lehet a megfelelő megoldás.

 

A vállalatok működésük során számtalan új üzleti kihívással és ezekből adódó átalakításokkal szembesülnek, amelyeket villámgyorsan kezelniük kell, mivel nem engedhetnek meg kieséseket. Az egyik ilyen, amikor egy cégnek át kell költöztetnie az informatikai szolgáltatásait egyik platformról a másikra. A székhely vagy telephely költözésekor, vállalatok összeolvadásakor vagy éppen a felhőbe, esetleg külső adatközpontba történő migráció során egyaránt fejtörést okozhat a vállalati döntéshozók és az informatikai szakemberek számára, hogyan oldhatják meg a zökkenőmentes átállást. Ilyenkor jön jól egy olyan fejlett migrációs eszköz, mint például a PlateSpin Transformation Manager, amelynek segítségével minimális állásidő mellett helyezhetők át az IT-szolgáltatások bárhonnan bárhová, legyen szó akár fizikai, virtuális vagy felhőkörnyezetről.

 

 

Táblázat helyett céleszköz

A legtöbb szervezetnél táblázatokban tartják nyilván a költöztetéshez kapcsolódó feladatokat, ez azonban egyáltalán nem hatékony. A táblázat ugyanis nem veszi figyelembe a különféle felhasználói szerepeket, nem kezeli külön a munkafolyamatokat, és nem képes értesítések küldésére sem. Ha sokan dolgoznak egy adott projekten, azt is nehézkes lehet nyomon követni, hogy melyik a táblázat legfrissebb változata. Egy kifejezetten erre a célra tervezett eszköz megoldást kínál erre a problémára, miközben a táblázatok előnyeit is magában foglalja, azaz részletes keresési opciókat biztosít, és egyszerre akár több ember is szerkesztheti az elemeket.

 

Tervezés és nyomon követés

Tévhit, hogy csak a nagy, több tízezer szolgáltatást felölelő migrációs projektek lehetnek túlságosan bonyolultak. Megfelelő eszköz hiányában már akár néhány száz szolgáltatás költöztetésekor is követhetetlenné válhatnak a feladatok az olyan különféle nehezítő tényezők miatt, mint például az egyes szerverek közötti kapcsolatok és összefüggések, a változó csapatok vagy éppen a folyton új igényekkel előrukkoló üzleti felhasználók. 

 

A PlateSpin Transformation Manager erre a problémára is megoldást kínál, lehetővé téve a vállalatoknak, hogy a projekteket egyszerűbben kezelhető, kisebb részfeladatokra bontsák, és azokat hozzárendeljék az egyes felelősökhöz. A szervezetek így a teljes projektet átláthatják, és figyelemmel kísérhetik a folyamatokat is, különös tekintettel az elmulasztott határidőkre. Ezáltal időben és hatékonyan orvosolhatják az időközben felmerülő nehézségeket is, ami abban is segít, hogy a különféle határidők mellett a költségeket is pontosan meg tudják tervezni és nyomon követni. A megoldás IT-szolgáltatók számára további lehetőségeket kínál ahhoz, hogy több bérlő projektjeit is átláthatóan és hatékonyan kezeljék.

 

Egységben az erő

A Transformation Manager integrálható a PlateSpin Migrate megoldással, amely az egyik vezető eszköz szolgáltatások migrálásához. A Migrate beállításai elmenthetők a Transformation Managerben, ez pedig csökkenti az emberi hibák kockázatát, és gyorsabbá teszi a konkrét áttelepítések kivitelezését. A vállalatok így a lehető legnagyobb hatékonysággal, a legrövidebb idő alatt vihetik véghez költöztetési projektjeiket. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Robotizált folyamatautomatizációs szolgáltatások a Tech Data kínálatában

Új big data és mesterséges intelligencia alapú szolgáltatásportfóliót tett elérhetővé több európai országban, köztük hazánkban is a Tech Data, miután partneri szerződést kötött a rutinszerű irodai munkafolyamatokat automatizáló Automation Anywhere-rel.

2019. december 9. 18:32

7 egyetemi ötlet kapott 15 millió forintos befektetést a Hiventures-től

7 egyetemi startup ötlet kapott 15 millió forintos inkubációs befektetést az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től az egyre népszerűbb Startup Campus University programban. A december 5-én zárult őszi vállalkozásfejlesztési képzések idén már három partnerrel; a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), a győri Széchenyi István Egyetemmel (SZIE) és a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (HFDA) közösen valósultak meg, és rekord számú jelentkezőt mozgattak meg.

2019. december 9. 16:51

Hello Tomorrow: Négy magyar vállalkozás a világ legígéretesebb deep tech startupjai között

Négy magyar tudományos technológiai vállalkozás is rangos nemzetközi elismerésben részesült, hiszen világszinten több, mint 5000 jelentkező közül bekerültek a „deep tech pioneer”-ek közé a Hello Tomorrow Global Challenge programja keretében. A minősítésnek köszönhetően a Biopesticide, az ITMedicine, a Lupfe és a Jfermi bemutatkozhatnak a világ legfontosabb deep tech seregszemléjén a párizsi Hello Tomorrow Global Summit rendezvényen, jövő márciusban. 

2019. december 9. 15:23

Új piacot hívott életre az autonóm mobil robotok elterjedése

Mindössze pár évvel bemutatkozása után az AMR (autonóm mobil robot) platform a gyártóipari logisztikai műveletek automatizálásának egyik legnépszerűbb megoldásává vált. Rugalmassággal, valamint egyszerű és érthető programozással támogatja a dinamikus logisztikai környezeteket, miközben még a költségeket is csökkenti. Az AMR-ekkel párhuzamosan létrejött egy új piac is, amely kimondottan kiegészítő megoldásokkal, tartozékokkal és alkalmazásokkal szolgál annak érdekében, hogy az egyedi logisztikai kihívások is legyőzhetőek legyenek, valamint, hogy az automatizációs befektetés még hamarabb megtérülhessen. Az egyik ilyen kiegészítő eszköz az AMR-ekre szerelhető és személyre szabott fedélzeti modul, amelynek köszönhetően a rakodó és áthelyező, anyagmozgató folyamatok teljes mértékben automatizálhatóvá válhatnak.

2019. december 9. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás