A Bosch Hatvanban hozza létre új logisztikai központját

forrás: Prím Online, 2017. január 29. 08:58

A közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése, illetve a jelenlegi és a jövőbeni vásárlói igények kielégítése miatt a Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára. 

A vállalat a Hatvani Ipari Parkban bérel majd 62 ezer négyzetméteres területet a logisztikai központnak. Az ezzel kapcsolatos együttműködési megállapodást ma reggel írták alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

 

Közép-kelet-európai mintaprojekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén

A Bosch évek óta dinamikus, töretlen fejlődést mutat a közép-kelet-európai térségben, de azt jóval korábban felismerte, hogy a jelenlegi telephelyeire szétosztott raktározási kapacitás és logisztikai erőforrás az elkövetkező évek során már vélhetően nem lesz képes az összes felmerülő ügyféligény megfelelő és korszerű kielégítésére. Azonban a Bosch, további helyi raktárak egyenkénti létrehozása helyett – összhangban az Ipar 4.0-s fejlesztések térnyerésével – egy központi raktárbázis létesítése mellett döntött. 

 

Így a vállalat nem csak optimalizálni tudja, hanem új technológiai evolúciós szintre is emeli régiós tevékenységét, egyben fenn tudja tartani stabil növekedését is. A hatvani logisztikai központ átadása 2018 tavaszán várható, a létesítmény a Bosch több mint 800 telephelyet számláló logisztikai hálózatába kapcsolódik majd be.

 

„Az elmúlt évek számos gazdaságélénkítő beruházásának köszönhetően Hatvan az ország és a régió egyik megkerülhetetlen ipari központjává vált. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Bosch ebben hosszú évek óta kiemelt szerepet játszik” – mondta Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

 

 

Hatvan: a Bosch Ipar 4.0 központja a régióban

A Hatvanba tervezett logisztikai központ a raktározás, valamint a be- és kiszállítás mellett a szinergiát mutató, különböző régiós folyamatok összekapcsolásával és összehangolásával foglalkozik majd. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. Ezzel a projekttel a Bosch integrálni és harmonizálni tudja a térségbeli logisztikai tevékenységét, a hálózatba kapcsolt központ továbbá az ellátási láncban végbemenő folyamatok gyorsabb megvalósítását, hosszú távon pedig egy új üzleti modell kialakítását támogathatja. 

 

„A projekt létrehozásának egyik fontos tényezője a Bosch erőteljes Ipar 4.0 jelenléte, az új raktárbázis ugyanis egyúttal összekapcsolja majd az Ipar 4.0 berendezéseket, alkalmazásokat és folyamatokat. A Bosch ismét élen jár a technológiai paradigmaváltásban, hiszen a hatvani projektben olyan, az Ipar 4.0 terület fejlődését reprezentáló megoldások kelnek életre, amik a nagyon magas szintű hatékonyságot és átláthatóságot támogatják. Ezek a 21. század felelős és tudatos vállalatvezetésének alapértékei, a fenntartható növekedés alappillérei” – hangsúlyozta Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

 

A Bosch telephelyein megvalósított, sokrétű Ipar 4.0-s megoldások célja a gyártási és logisztikai folyamatok gyorsítása, valamint a termékek és a szolgáltatások biztonsági és minőségi színvonalának további emelése. 

 

Ilyen technológia például a Bosch számos telephelyén használt RFID (Radio Frequency Identification, rádiófrekvenciás azonosítás) alapú leltározás, a hatalmas adatmennyiségek felhőalapú tárolása és feldolgozása, vagy említhetjük még például a hálózatba kapcsolt akkumulátoros csavarozókat is, amelyek centiméternyi pontossággal jelentik pozíciójukat a központi termelési rendszernek, amely ennek megfelelően adja meg az egyes szerszámoknak az adott feladatukhoz szükséges meghúzási nyomaték értékét.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HONOR bejelentette új márkastratégiáját

A Honor nemzetközi technológiai márka ismertette új márkastratégiáját, melyet az idei évtől kezdődően már önálló vállalatként vezet be. A bejelentésen George Zhao, a Honor Device Co. Ltd. vezérigazgatója az új szlogenről is lerántotta a leplet. A vállalat célja, hogy innovatív, magas minőségű és megbízható termékeken keresztül ikonikus technológiai márkává váljon. Ezt az elhatározást erősíti a „Go Beyond” szlogen.

2021. január 23. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás