A Bosch Hatvanban hozza létre új logisztikai központját

forrás: Prím Online, 2017. január 29. 08:58

A közép-kelet-európai régió folyamatos növekedése, illetve a jelenlegi és a jövőbeni vásárlói igények kielégítése miatt a Bosch 2018-tól közép-kelet-európai logisztikai központot telepít Hatvanba, amivel 250 új munkahelyet teremt a régió munkavállalói számára. 

A vállalat a Hatvani Ipari Parkban bérel majd 62 ezer négyzetméteres területet a logisztikai központnak. Az ezzel kapcsolatos együttműködési megállapodást ma reggel írták alá a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

 

Közép-kelet-európai mintaprojekt a logisztika és az Ipar 4.0 terén

A Bosch évek óta dinamikus, töretlen fejlődést mutat a közép-kelet-európai térségben, de azt jóval korábban felismerte, hogy a jelenlegi telephelyeire szétosztott raktározási kapacitás és logisztikai erőforrás az elkövetkező évek során már vélhetően nem lesz képes az összes felmerülő ügyféligény megfelelő és korszerű kielégítésére. Azonban a Bosch, további helyi raktárak egyenkénti létrehozása helyett – összhangban az Ipar 4.0-s fejlesztések térnyerésével – egy központi raktárbázis létesítése mellett döntött. 

 

Így a vállalat nem csak optimalizálni tudja, hanem új technológiai evolúciós szintre is emeli régiós tevékenységét, egyben fenn tudja tartani stabil növekedését is. A hatvani logisztikai központ átadása 2018 tavaszán várható, a létesítmény a Bosch több mint 800 telephelyet számláló logisztikai hálózatába kapcsolódik majd be.

 

„Az elmúlt évek számos gazdaságélénkítő beruházásának köszönhetően Hatvan az ország és a régió egyik megkerülhetetlen ipari központjává vált. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Bosch ebben hosszú évek óta kiemelt szerepet játszik” – mondta Wolfgang Stein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

 

 

Hatvan: a Bosch Ipar 4.0 központja a régióban

A Hatvanba tervezett logisztikai központ a raktározás, valamint a be- és kiszállítás mellett a szinergiát mutató, különböző régiós folyamatok összekapcsolásával és összehangolásával foglalkozik majd. A létesítmény a régióba bejövő és onnan kimenő termékeket és nyersanyagokat egyaránt kezelni fogja. Ezzel a projekttel a Bosch integrálni és harmonizálni tudja a térségbeli logisztikai tevékenységét, a hálózatba kapcsolt központ továbbá az ellátási láncban végbemenő folyamatok gyorsabb megvalósítását, hosszú távon pedig egy új üzleti modell kialakítását támogathatja. 

 

„A projekt létrehozásának egyik fontos tényezője a Bosch erőteljes Ipar 4.0 jelenléte, az új raktárbázis ugyanis egyúttal összekapcsolja majd az Ipar 4.0 berendezéseket, alkalmazásokat és folyamatokat. A Bosch ismét élen jár a technológiai paradigmaváltásban, hiszen a hatvani projektben olyan, az Ipar 4.0 terület fejlődését reprezentáló megoldások kelnek életre, amik a nagyon magas szintű hatékonyságot és átláthatóságot támogatják. Ezek a 21. század felelős és tudatos vállalatvezetésének alapértékei, a fenntartható növekedés alappillérei” – hangsúlyozta Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

 

A Bosch telephelyein megvalósított, sokrétű Ipar 4.0-s megoldások célja a gyártási és logisztikai folyamatok gyorsítása, valamint a termékek és a szolgáltatások biztonsági és minőségi színvonalának további emelése. 

 

Ilyen technológia például a Bosch számos telephelyén használt RFID (Radio Frequency Identification, rádiófrekvenciás azonosítás) alapú leltározás, a hatalmas adatmennyiségek felhőalapú tárolása és feldolgozása, vagy említhetjük még például a hálózatba kapcsolt akkumulátoros csavarozókat is, amelyek centiméternyi pontossággal jelentik pozíciójukat a központi termelési rendszernek, amely ennek megfelelően adja meg az egyes szerszámoknak az adott feladatukhoz szükséges meghúzási nyomaték értékét.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elosztott főkönyvi technológia elterjedését segíti az LG

Az LG Electronics (LG) és a vállalati formában létező megosztott főkönyvi platform, a Hedera Hashgraph a mai napon bejelentette, hogy az LG csatlakozott a Hedera kormányzótanácsához. A tanács, amelynek célja, hogy létrehozza a lehető legkevésbé centralizált, nyilvános főkönyv modelljét, összesen 39, különféle iparágakat és földrajzi területeket képviselő globális szervezetet tömörít.

2020. június 2. 16:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás