A Fujitsu elnyerte a Citrix-partnerek 2017-es innovációs díját

forrás: Prím Online, 2017. február 26. 09:44

A Fujitsu a Citrix partnereknek szóló 2017-es innovációs díjának nyertese. A Fujitsu azzal vívta ki a Citrix elismerését, hogy alig négy nappal azután, hogy egy erős földrengés elérhetetlenné tette a helyi IT-infrastruktúrát, az új-zélandi kormány rendelkezésére bocsátotta szolgáltatásként nyújtott asztali gépes (Desktop as a Service) megoldását.

A kritikus alkalmazásokhoz biztonságos hozzáférést nyújtó, felhőalapú kormányzati Desktop as a Service (GoDaaS) megoldást jelenleg több mint 3000 felhasználó veszi igénybe Új-Zéland négy fontos kormányhivatalánál. A világ egyik legfejlettebb több bérlős (multi-tenant) Citrix architektúrájára, valamint XenApp és XenDesktop rendszerekre épülő hibridfelhő-megoldás használói bárhol és bármikor, tetszőleges végponti eszközről, akár hagyományos, akár virtuális asztali gépről dolgozhatnak. 

 

A statisztikai adatok gyűjtésére és előállítására szakosodott Új-Zélandi Statisztikai Hivatal éppen egy fél évesre tervezett GoDaaS-rendszerbevezetés indulása előtt állt, amikor 2016 novemberében 7,8-as erősségű, pusztító földrengés rázta meg Új-Zélandot, katasztrofális károkat okozva a hivatal központjában. Bár a földrengés a Statisztikai Hivatal IT-rendszereinek összes fizikai hozzáférését megszüntette, a Fujitsu alig négy nap alatt vissza tudta állítani a több mint 1000 dolgozó által használt teljes asztali és irodai produktivitásnövelő környezetet. A GoDaaS-nak köszönhetően a hivatal dolgozói otthonról tudtak dolgozni az utórengések idején, így sikerült betartaniuk a fontos gazdasági mutatószámok közzétételére megszabott kritikus határidőt.

 

A Citrix innovációs díjára benyújtott pályázati videóban Christoper Buxton, az Új-Zélandi Statisztikai Hivatal digitális technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese így jellemezte a felhőalapú GoDaasS platformot: „Végső soron adatszolgáltató hivatal vagyunk, tehát számunkra az adat hozzáadott értéket képvisel. Adatokkal látjuk el ügyfeleinket, akiknek körében vállalatok és magánszemélyek is megtalálhatók. Gyakorlatilag Új-Zéland teljes lakosságát kiszolgáljuk, és a felhő segítségünkre van abban, hogy el tudjuk juttatni az adatokat a felhasználókhoz.” 

 

„A GoDaaS többféle előnyt is nyújt Új-Zéland kormánya számára. Például a rendszert skálázva rövid időn belül fel tudnak készülni a népszámlálás támogatására, ésszerűsíthetik az igazságszolgáltatás rendszerét, javíthatják a biztonságot és mérsékelhetik az IT-infrastruktúra üzemeltetésének költségét.” – hangsúlyozta Stuart Stitt, a Fujitsu új-zélandi ügyvezető igazgatója.

 

Az innovációs díj a partnerek Citrix-technológiára épülő innovatív és áttörő jelentőségű megoldásait ismeri el. A díjprogram azt hivatott elérni, hogy a leendő és meglévő partnerek és ügyfeleik olyan stratégiai eszközként tekintsenek az informatikára, amely előmozdítja az üzleti és szervezeti sikert, hozzájárul a piaci részesedés növeléséhez, és az iparági normák fölé emeli a versenyképességet. A 2017-es díjprogramban benyújtott pályázatokból három döntőst választottak ki, akik közül online szavazatok és az IT-szakemberekből álló zsűri véleménye alapján hirdették ki a győztest. A díj ünnepélyes átadására január 11-én, a Kalifornia állambeli Anaheimben tartott 2017-es Citrix csúcstalálkozón került sor. Emellett a Fujitsu a Citrix új rendszerintegrátori díjprogramjának következő négy kategóriájában is díjazott lett: „2016 legnagyobb ügylete”, „A leginnovatívabb mobil megoldás”, „A leginnovatívabb marketing”, és „Az EMEA-régió vezető rendszerintegrátora”.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40