Az ABB 70 millió dollár összértékben szállít berendezéseket európai vasúti flották bővítéséhez

Az ABB vontatási technológiái megbízhatóbb és energiahatékonyabb szerelvényeket biztosítanak a svájci, a svéd és a magyarországi vasútüzemeltetők számára

forrás: Prím Online, 2017. március 13. 11:08

Az ABB 70 millió dollár összértékben nyert megbízásokat a svájci vasúti járműgyártótól, a Stadlertől. A megbízás keretében az ABB korszerű vontatási és fedélzeti energiaellátási berendezéseket szállít három európai vasútüzemeltető társaság számára. 

Az új berendezések fenntarthatóbb térségi és elővárosi közlekedést tesznek lehetővé a városi térségekben, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően javulni fog a városok közötti vasúti összeköttetés, kevesebb lesz a torlódás és csökken a károsanyag-kibocsátás. 

 

Az ABB legkorszerűbb technológiájú, integrált fedélzeti energiaellátással és vontató transzformátorokkal rendelkező vontatási rendszereit a Stadler 80 db, elővárosi és intercity vonalakon közlekedő villamos motorvonatain telepíti Svájcban, Svédországban és Magyarországon.  A vontatási rendszerek a felsővezetékről kapott villamos energiát a vonat vontatómotorjaihoz szükséges feszültségszintekre alakítják át, és tápellátást biztosítanak a szerelvény villamos rendszereinek. Az ABB kompaktabb, könnyebb vontatási technológiája javítja a hatékonyságot, csökkenti a berendezések helyigényét és nagyobb kényelmi szintet biztosít az utasoknak. 

 

 

„Az ABB megalapítása óta a vasúti ágazat kulcsfontosságú partnerének számít. A vasúti vontatás és infrastruktúra fejlesztésének világszerte elért kiemelkedő eredményei elképzelhetetlenek lennének az ABB innovatív technológiái nélkül” – mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már több évtizede a vasúti gépgyártás egyik leginnovatívabb és legsikeresebb vállalatának számító Stadlernek lehetünk a preferált partnere. Különösen büszkék vagyunk a Stadlertől most elnyert megrendelésekre, amelyek a két svájci cég kiváló innovációs teljesítményét példázzák.” 

 

Az ABB vontatási áramátalakítóit és transzformátorait azokra az új generációs FLIRT (angolul Fast Light Innovative Regional Train; magyarul kb.: gyors, könnyű, innovatív regionális vonat) motorvonatokra építik be, amelyeket a Stadler a svájci vasútüzemeltető, a Schweizerische Südostbahn (SOB) számára gyárt.  11 db, ABB technológiával felszerelt új vasúti szerelvény áll majd üzembe a St. Gallen és Luzern között közlekedő, Svájc középső és keleti régióját összekötő, népszerű Voralpen-Express vonalán. Az ABB vontatási technológiáját már sikeresen telepítették a Stadler jelenlegi SOB-flottájában is.

 

A megrendelések alapján az ABB vontatási áramátalakítókat szállít majd a svájci vasútüzemeltető cég, a Regionalverkehr Bern-Solothurn (RBS) 14 új szerelvényéhez, illetve az Appenzeller Bahnen (AB) 12 vonatához.  Az ABB integrált fedélzeti áramellátással rendelkező, járműtetőre szerelt vontatási áramátalakítókat is szállít majd. 

 

 

A megrendelések alapján az ABB vontatási technológiát szállít ahhoz a 33 db emeletes vonatszerelvényhez is, amelyekkel a svéd vasúttársaság, a Mälab a Stockholmtól nyugatra fekvő régió elővárosi forgalmát bonyolítja.   A vontatási berendezések alkalmazása még a különösen zord skandináv téli körülmények között is nagyobb teljesítményt és magasabb fokú megbízhatóságot biztosít.    

 

Ez eddig felsoroltakon túl az ABB kompakt vontatási áramátalakítókat, integrált segédüzemi konvertereket, transzformátorokat és akkumulátortöltőket szállít a magyar térségi vasútüzemeltető cég, a GYSEV 10 db új generációs FLIRT vonatszerelvényéhez is. 

 

„Vasúti technológiánk alkalmazása elősegíti, hogy a vasútüzemeltető társaságok az elővárosi és régióközi szerelvényeiken magas megbízhatósági szintű és energiahatékony vontatási rendszereket építhessenek ki” – mondta Sami Atiya, a Robotika és Hajtások divízió globális vezetője. „Nagyon örülünk a megrendelések elnyerésének, és továbbra is mindent meg kell tennünk azért, hogy megőrizzük preferált partneri státuszunkat.”

 

Az ABB régóta szállít innovatív és energiahatékony technológiákat a vasúti szektor számára, alkatrészeket és alrendszereket gyárt és szervizel a vasúti infrastruktúra és a városi, intercity és nagysebességű hálózatok gördülőállománya számára.   Az ABB életciklus szerviztámogatást is nyújt, aminek keretében karbantartási és javítási tevékenységet végez a már üzembe helyezett berendezéseinek széles köréhez.  

A megrendelések 2016 negyedik negyedévében érkeztek.  

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu optimalizálja az SAP-környezeteket a digitális világ követelményei szerint

A Fujitsu segítségével a szervezetek teljes körűen optimalizált SAP-környezeteket alakíthatnak ki, felgyorsítva ezzel digitális átalakulásukat és megalapozva a jövőbeni megbízható kritikus számítástechnikai működést. 

2017. május 26. 12:31

Kiterjeszti eladóvédelmi programját Magyaroszágon a PayPal

A PayPal bejelentette, hogy kibővíti eladóvédelmi programját Magyarországon. A program védelmet kínál a kereskedőknek arra az esetre, ha a vételárat jogtalan tranzakcióval, például egy hackerek által feltört számláról fizetik, vagy ha a vásárló azt állítja, nem kapta meg a megrendelt tételt. Ezekben az esetekben a PayPal Eladóvédelmi Program (PayPal Seller Protection) a hatálya alá eső tranzakciók teljes összegére kiterjedően biztosítja az eladó felet.

2017. május 26. 11:01

A Fujitsu új AI-alapú mélytanulási technológiája új megvilágításba helyezi a társadalom valós problémáit

A Fujitsu frissen bemutatott áttörő jelentőségű mélytanulási fejlesztése rendkívül hatékony, új memóriaelosztási mechanizmust alkalmaz a mély neurális hálózatoknál (Deep Neural Network, DNN). 

2017. május 26. 10:08

A Unit4 Wanda botja az első önirányító ERP funkció

Elkészült Wanda, a Unit4 vállalati asszisztense. A Unit4 Business World vállalatirányítási rendszer 2017. tavaszán kijött frissítése már tartalmazza a megoldást. Wanda, az önirányító vállalati megoldás egy fontos állomás a Unit4 szoftvereinek fejlődésében. 

2017. május 26. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

2017. április 18. 14:26

Idén is keresik az Év Internetes Kereskedőjét

2017. április 13. 11:11
cloudappsportal.com