Indul a MyBudapest Photo Project 2. évada

forrás: Prím Online, 2017. június 1. 12:45

Második alkalommal hirdeti meg a Budapest Bike Maffia sikeres kezdeményezését, a MyBudapest Photo Projectet. Idén is 100 hajléktalan ember kap arra lehetőséget, hogy saját szemszögéből láttassa fővárosunkat. 

Az akció célja, hogy ismételten felhívja az emberek figyelmét az egyik legnagyobb társadalmi  problémára, a hajléktalanságra, és egyben megerősítse, hogy az fedél nélkül maradt emberek is éppolyan sokoldalúak, érzékenyek és sok esetben tehetségesek, mint bármely más, lakhellyel rendelkező társuk.

 

Az otthon melege sajnos sokaknak nem adatik meg, a hajléktalanok közül legtöbben rajtuk kívülálló okok miatt veszítették el egyik napról a másikra lakásukat, és kerültek az utcára. Nagyon nehéz egy ilyen gödörből kikerülni, főleg úgy, hogy a társadalom kirekeszti a hajléktalan embereket. Pedig nekik is van hobbijuk, problémákkal küzdenek, van kedvenc helyük és ételük, és vannak még álmaik. A MyBudapest Photo Project - a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése -  immár második alkalommal indul el Budapesten. A projekt keretein belül 100 darab FujiFilm, egyszer használatos fényképezőgépet osztanak szét a programra jelentkező hajléktalan emberek között, akiknek egy hetük van a fotózásra. A visszahozott fényképezőgépekből előhívják a képeket, majd  egy szakmai zsűri választja ki, hogy melyik képek kerülnek bele a MyBudapest Photo Project idei kiállításának anyagába,  és ezt követően a látogatók szavazatai alapján a naptárba. Azon időszakos fotóművészek, akiknek alkotásait kiválasztották, a program lezárásakor pénzbeli jutalomban részesülnek. Természetesen ez az összeg nem oldja meg lakhatási problémájukat, de átmeneti megoldást nyújthat számukra, és talán a legfontosabb: reményt és önbizalmat ad nekika talpraálláshoz és egy szebb jövőhöz.

 

 

„A MyBudapest Photo Projectet hatalmas sikernek éltük meg tavaly. Frissen induló projektként örömmel tapasztaltuk, hogy 2000 fénykép született, amelyből 62 képet állítottunk ki és 12+1 került bele a 2017-es naptárunkba. A két budapesti és öt vidéki kiállításunkra több ezren kíváncsiak voltak. Az elmúlt hét hónap alatt közel 600 naptárat adtunk el, aminek bevételéből 85 000 Ft pénzjutalommal díjaztuk azon résztvevőket, akiknek képeik bekerültek a naptárba” – számolt be a tavalyi évről Fekete Bernadett, a MyBudapest Photo Project projektfelelőse.  

 

Az egyszer használatos fényképezőgépeket kedden osztották ki a Bike Maffia önkéntesei BMSZKI Dózsa György út épületében, valamint az utcán élők között, és ezzel egy időben elindult az adjukössze.hu gyűjtőoldalon az adománygyűjtő kampányuk is. A kampány sikeres megvalósításához 600 000 Ft összegyűjtése a cél, amiből a fényképeket finanszírozzák, valamit minden visszahozott fényképezőgép után részvételi díjat kapnak az alkotók.

 

 

„Bízom abban, hogy idén is különleges, sokatmondó és művészi értékkel is bíró fotók születnek majd és a tavalyihoz hasonlóan színvonalas kiállítást, illetve naptárat alkothatunk. Remélem, hogy a kezdeményezésünkkel csökkenteni tudjuk azt a szakadékot, ami a társadalom és a hajléktalan emberek között alakult ki” - tette hozza Fekete Bernadett.

 

A MyBudapest Photo Project kiállítás  szeptember 4-én nyílik a FUGA-ban. A kezdeményezésről bővebb információkat és aktuális híreket a MyBudapest Photo Project Facebook oldalán találhatók.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szombati Sziget

Nem kétséges, hogy hétvégén vannak a legtöbben a Szigten. Így volt ez volt is: a legtöbb fesztiválozó ezen a napon töltött a legtöbb időt az idei Sziget fesztiválon.

2017. augusztus 14. 11:52

Képzőművészet és kreativitás a Szigeten

Az ArtZone egy kreatív részleg a Szigeten, ahol legmenőbb művész sulik, művész csoportok és designerek tartanak workshopot. A cél, hogy a látogatóknak tartalmas nappali szórakozásban legyen részük, és az alkotás öröme folyamán előbújjon kreatív énjük.

2017. augusztus 12. 14:43

Izgalmas pihenés a Nokia telefonokkal a Szigeten

Az HMD Global, a Nokia telefonok otthona a Sziget Fesztiválon is megtalálható lesz a legnépszerűbb hazai DJ-kkel, és az új Nokia készülékeket bemutató standjával. Az aktív éjszakai programok után pihenésre vágyó közönséget különleges, marbling testfestéssel, egészséges italokkal és telefontöltési lehetőséggel is várják.

2017. augusztus 9. 15:14

Hív a Sziget, jár a MÁV!

Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV az augusztus 9-16. között zajló „Sziget Fesztivál 2017” rendezvényre utazóknak. 

2017. augusztus 8. 15:51

Kortárs képzőművészet is vár ránk az idei Szigeten

Divat, kortárs képzőművészet, kreativitás! Ezek a 2017-es ArtZone hívószavai a Sziget Fesztivál legvarázslatosabb helyszínének az idén. Bár az egész Sziget ma már úgy néz ki, mint egy nagy „művészeti tér", szobrokkal, installációkkal különböző funkciókkal rendelkező vagy csak szuperlátványos térelemekkel, a fesztiválon belül van egy, a kreativitásnak és képzőművészetnek dedikált helyszín, az ArtZone, ami az egyik legkedveltebb nappali helyszíneként tér vissza 2017-ben is. 

2017. augusztus 4. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21

A megjósolt trendek felé haladnak a kiberbűnözés idei irányai

2017. július 20. 16:59

Az év CIO-ja pályázat

2017. július 6. 13:48
cloudappsportal.com