Indul a MyBudapest Photo Project 2. évada

forrás: Prím Online, 2017. június 1. 12:45

Második alkalommal hirdeti meg a Budapest Bike Maffia sikeres kezdeményezését, a MyBudapest Photo Projectet. Idén is 100 hajléktalan ember kap arra lehetőséget, hogy saját szemszögéből láttassa fővárosunkat. 

Az akció célja, hogy ismételten felhívja az emberek figyelmét az egyik legnagyobb társadalmi  problémára, a hajléktalanságra, és egyben megerősítse, hogy az fedél nélkül maradt emberek is éppolyan sokoldalúak, érzékenyek és sok esetben tehetségesek, mint bármely más, lakhellyel rendelkező társuk.

 

Az otthon melege sajnos sokaknak nem adatik meg, a hajléktalanok közül legtöbben rajtuk kívülálló okok miatt veszítették el egyik napról a másikra lakásukat, és kerültek az utcára. Nagyon nehéz egy ilyen gödörből kikerülni, főleg úgy, hogy a társadalom kirekeszti a hajléktalan embereket. Pedig nekik is van hobbijuk, problémákkal küzdenek, van kedvenc helyük és ételük, és vannak még álmaik. A MyBudapest Photo Project - a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése -  immár második alkalommal indul el Budapesten. A projekt keretein belül 100 darab FujiFilm, egyszer használatos fényképezőgépet osztanak szét a programra jelentkező hajléktalan emberek között, akiknek egy hetük van a fotózásra. A visszahozott fényképezőgépekből előhívják a képeket, majd  egy szakmai zsűri választja ki, hogy melyik képek kerülnek bele a MyBudapest Photo Project idei kiállításának anyagába,  és ezt követően a látogatók szavazatai alapján a naptárba. Azon időszakos fotóművészek, akiknek alkotásait kiválasztották, a program lezárásakor pénzbeli jutalomban részesülnek. Természetesen ez az összeg nem oldja meg lakhatási problémájukat, de átmeneti megoldást nyújthat számukra, és talán a legfontosabb: reményt és önbizalmat ad nekika talpraálláshoz és egy szebb jövőhöz.

 

 

„A MyBudapest Photo Projectet hatalmas sikernek éltük meg tavaly. Frissen induló projektként örömmel tapasztaltuk, hogy 2000 fénykép született, amelyből 62 képet állítottunk ki és 12+1 került bele a 2017-es naptárunkba. A két budapesti és öt vidéki kiállításunkra több ezren kíváncsiak voltak. Az elmúlt hét hónap alatt közel 600 naptárat adtunk el, aminek bevételéből 85 000 Ft pénzjutalommal díjaztuk azon résztvevőket, akiknek képeik bekerültek a naptárba” – számolt be a tavalyi évről Fekete Bernadett, a MyBudapest Photo Project projektfelelőse.  

 

Az egyszer használatos fényképezőgépeket kedden osztották ki a Bike Maffia önkéntesei BMSZKI Dózsa György út épületében, valamint az utcán élők között, és ezzel egy időben elindult az adjukössze.hu gyűjtőoldalon az adománygyűjtő kampányuk is. A kampány sikeres megvalósításához 600 000 Ft összegyűjtése a cél, amiből a fényképeket finanszírozzák, valamit minden visszahozott fényképezőgép után részvételi díjat kapnak az alkotók.

 

 

„Bízom abban, hogy idén is különleges, sokatmondó és művészi értékkel is bíró fotók születnek majd és a tavalyihoz hasonlóan színvonalas kiállítást, illetve naptárat alkothatunk. Remélem, hogy a kezdeményezésünkkel csökkenteni tudjuk azt a szakadékot, ami a társadalom és a hajléktalan emberek között alakult ki” - tette hozza Fekete Bernadett.

 

A MyBudapest Photo Project kiállítás  szeptember 4-én nyílik a FUGA-ban. A kezdeményezésről bővebb információkat és aktuális híreket a MyBudapest Photo Project Facebook oldalán találhatók.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös felhívása

A Közlekedési Múzeum és a Fortepan képarchívum közös felhívást tesz közzé az M3-as metróval és annak teljes vonalával kapcsolatos archív anyagok felkutatására. 

2017. november 15. 15:38

Öt tulajdonság, amit eddig biztosan nem tudtál az iPhone X-ről

Home gomb, iPaper Photos, iCloth és Air Pods Ultra… Azt hitted, hogy eddig mindent tudtál az Apple legújabb készülékéről az iPhone X-ről? 

2017. november 15. 15:06

Minden versenyzőnek: sorakozó a startvonalnál!

November 20-án visszatér a klasszikus Hanna-Barbera sorozat vadonatúj verziója a Flúgos Futam a Boomerang csatornán: újra versenybe szállnak mindenki kedvenc versenyzői flúgos autóikkal, hogy megküzdjenek a Világ Legflúgosabb Autóversenyzője címért. Az új Flúgos Futam részek november 20-tól lesznek láthatók a Boomerang csatornán. 

2017. november 7. 12:07

Megállíthatatlan hálózatok: gigabites sebességek jönnek a vezetékes és a mobil technológiában egyaránt

Alig több mint két és fél évtizede, hogy az első internet-adatcsomag megérkezett Magyarországra, ma pedig a korszerű optikai hálózatokkal lefedett területeken már elérhető az akár 1.000 Mb/s-os sebességű vezetékes internet is. 

2017. október 15. 12:17

Így lehet amerikai ügyfeleket elérni egyetlen budapesti óriásplakáttal

A Netlife olyan óriásplakátot tett ki a Graphisoft Parknál, amelyen egy többlépcsős rejtvény volt látható. Több sem kellett az IT szakemberek kíváncsiságánál, és a fénykép máris vírusként terjedt az interneten, hogy ki tudja megoldani a feladványt? Érdekes módon a legelső megfejtő egy Egyesült Államokbeli fiatalember volt, aki a 9GAG-en találkozott a fejtörővel, és ezzel meghívást nyert a cég budapesti irodájába egy pókerpartira.

2017. október 11. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com