A HP új portfóliója forradalmasítja a VR piacot

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 4. 08:34

A HP bejelentette új kereskedelmi forgalomba szánt virtuális valóság (Virtual Reality, VR) megoldását, amely egy teljesen új megközelítés eredményeként forradalmasítja a VR piacot. 

Az új technológia az olyan üzleti felhasználóknak kínál új lehetőséget, akik a gyártási folyamatokat szeretnék felgyorsítani, a betanítást hatékonyabbá tenni, illetve átütő élményt kínálni a vásárlók számára. E stratégia részeként a HP bemutatja a világ első professzionális viselhető VR PC-jét , az új HP Z VR Backpack hátizsákot. A VR élményt életre keltő új technológiát a világ legmegbízhatóbb és legegyszerűbben kezelhető VR PC-je biztosítja.  

 

“A virtuális valóság forradalmasítja az eddigi tanulási és kommunikációs módszereket, és új alkotási lehetőségeket is teremt” – mondta el Gwen Coble, a munkaállomások, vékony kliensek, kiskereskedelmi megoldások és immersive computing üzletágak EMEA igazgatója. “Hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a technológiából, szorosan együttműködtünk vásárlóinkkal és partnereinkkel. Az IT szektor egyik vezető vállalataként a HP a kereskedelmi forgalomba szánt VR megoldásokat a vásárlói igényeknek megfelelően fejleszti, így olyan VR élményekkel gazdagítja felhasználóit, amelyekkel a jövőt építhetik.”  

 

A kereskedelmi forgalomba szánt VR megoldásokban határtalan lehetőség rejlik az üzleti felhasználók részére, legyen szó formatervezésről, építészetről, egészségügyről, autógyártásról vagy szórakozásról. Az olyan technológiák, mint a VR teljes áttörést hozhatnak a felhasználói élmény tekintetében – teljesen új tapasztalatokat nyújthatnak például egy autóipari bemutatóteremben és korszakalkotó módon megreformálhatják a kórházi dolgozók betanítási folyamatát.  

 

A HP forradalmasítja a VR piacot 

A HP újszerű VR megoldásai a vállalat gazdag innovációs múltjára és a vásárlókkal ápolt szoros kapcsolatra építenek. A HP az üzleti felhasználók érdekeit minden esetben figyelembe veszi, így téve lehetővé a partnerek számára, hogy piacvezetők lehessenek iparágukban. A HP technológia nemcsak maximális megbízhatóságot biztosít a kereskedelmi forgalomban is, de olyan világszerte elismert VR ökoszisztémák fejlesztőivel és támogatóival lépett partnerségre, mint az Intel, NVIDIA, Technicolor, HTC Vive és sokan mások. 

 

A vállalat jelentős VR és AR (Augmented reality, AR, Kiterjesztett valóság) befektetésekkel biztosítja, hogy vásárlói a legkorszerűbb kereskedelmi forgalomba hozható VR eszközöket használhassák. Ez lehetővé teszi, hogy a HP hosszú távú VR stratégiájaként az üzleti felhasználók új lendületet adjanak vállalkozásuknak. Tizenhárom HP élményközpont nyílik idén a következő városokban: Palo Alto, Houston, Boise, Fort Collins, Stockholm, London, Párizs, Barcelona, Boeblingen, Beijing, Sydney, Tokió és Szingapúr. A létesítményekben a vásárlók kipróbálhatják, mit jelent a HP VR technológia által biztosított VR élmény, valamint tanácsokat kaphatnak, hogy milyen a VR eszközök szerepéről vállalkozásuk fejlesztésében. 

 

 

HP Z VR Backpack – mobilitás és átalakulás 

A  HP Z VR Backpack egyszerre biztosítja a mozgás szabadságát a tökéletesen zavartalan virtuális élményt és a magas oktánszámú vizuális teljesítménynek, valamint az eszköz dokkolási lehetőségeinek köszönhetően, amelyek egyúttal egy könnyen kezelhető, erőteljes asztali PC-t is eredményeznek. A HP Z VR Backpack egyre több VR élményt valósít meg a legkülönbözőbb szektorokban:

  • VR megoldásokkal hatékony és biztonságos virtuális környezetet szimulálhatunk orvosi képzéseknek, nagy eszközök mozgatását igénylő műveletekhez vagy a valóságban veszélyes környezetek helyettesítésére. A HP Z VR Backpack által biztosított edukációs VR megoldásokkal a betanítás alatt gyakran előforduló költséges hibák elkerülhetők.
  • Az építészeti tervezés során egy virtuális épületbemutató segít a megrendelőnek megjeleníteni, hogy a valóságban hogyan fog kinézni egy adott létesítmény.
  • A formatervezés korai fázisában könnyen prezentálhatjuk koncepciónkat a megrendelőnek virtuális showroomban.
  • A HP Z VR Backpack a szórakoztatóipari központoknak is új lehetőséget teremt, hogy a legkorszerűbb VR élményt nyújthassák a látogatóknak.  

 

A munkaállomásként is szolgáló HP Z VR Backpack a virtuális valóságban rejlő lehetőségekből hozza ki a maximumot. A HP vezetéknélküli VR hátizsákja ultrakönnyű és ergonomikus kialakítású eszköz üzemközben cserélhető akkumulátorral ellátva, amellyel a korlátlan szabadság élménye tapasztalható meg.  A csúcsminőségű feldolgozási teljesítmény és a legkorszerűbb grafikus megoldások biztosítják, hogy bármilyen hosszú ideig tartózkodhassunk a virtuális valóságban, mindenféle technikai zavar nélkül. Az Intel Core i7 vPro processzor lehetővé teszi, hogy az alkalmazások gyorsan és zavartalanul fussanak az eszközön. A HP Z VR Backpack a világ első NVIDIA Quadro P5200 GPU-val ellátott viselhető VR PC-je 16 GB videomemóriával.  Az egyedi dokkolási megoldásnak köszönhetően a digitális alkotók könnyedén válthatnak asztali módból viselhető PC módba, hogy a terméktervezés után egyből ellenőrizhessék munkájuk eredményét a virtuális valóságban. A külön kapható HTC Vive Business Edition HMD is a HP VR portfólió részét képezi. A HP Z VR Backpack 2017 szeptemberétől lesz elérhető az EMEA régióban 3000 Euró + ÁFA kezdőösszegért. A specifikációkról itt olvashat bővebben. 

 

 

A HP VR termékportfólió

A HP sokoldalú, magas teljesítményt nyújtó eszközei lehetővé teszik, hogy a felhasználók ne csak megtapasztalhassanak, hanem alkothassanak is minőségi VR tartalmakat. A HP kereskedelmi forgalomba szánt termékeit az olyan üzleti alkalmazásokhoz tervezték, amelyek magas szintű biztonságot, könnyű kezelhetőséget, megbízhatóságot, és ISV hitelesítést igényelnek. 

 

A HP ZBook 17 Mobile Workstation erőteljes, nagy teljesítményű munkaállomás, amely az optimális lóerővel és grafikai megoldásokkal konfigurálva 90 FPS VR élményt tesz lehetővé. 

 

A HP Z Desktop Workstations munkaállomások vizuálisan kifogástalan és pontos VR élményt biztosítanak. A HP Z Desktop Workstation a legújabb processzorra és grafikus kártyára épül, így biztosítva, hogy még a legnagyobb teljesítményt igénylő feladatoknál is halk, megbízható marad, és nem melegszik túl. 

 

A VR-hitelesített HP EliteDesk 800 G3 Tower nagyteljesítményű PC újratervezett váza 26 százalékkal kisebb, mint korábban, így biztosra vehetjük, hogy a legmodernebb munkahelyen is jól fog mutatni. Olyan cégeknek tervezték, amelyek a legkorszerűbb technológiákkal akarják megvalósítani a modern munkafolyamatokat. 

 

Az OMEN X Compact Desktop újszerű élményt biztosít a gamerek számára. A gyárilag túlhúzott NVIDIA GPU és az eszköz sokoldalú használatot biztosító kialakítása egyedülállóan gyors dokkolási lehetőséget tesz elérhetővé, sőt, a gépet még hátizsákként is használhatjuk, hogy megtapasztalhassuk a teljesen kábelmentes VR élményt. 

 

A Mars Projekt

A HP a HP Mars Home Planet projekt indulását is bejelentette, amelyet a NVIDIA, Technicolor, Fusion, Autodesk, Unreal, Launch Forth és a Vive cégekkel együttműködésben valósít meg. Az így létrejövő globális online közösség közös alkotásra hív, amely célja, hogy egymillió ember számára teremtsenek élhető környezetet a Marson a virtuális valóságban. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01