Elstartolt a jövő innovátorainak bajnoksága

forrás: Prím Online, 2017. október 18. 15:57

Nagy érdeklődés előzi meg a FIRST LEGO League nemzetközi robotika verseny első miskolci fordulóját. Az összes szabad hely betelt, általános és középiskolák, robotikával foglalkozó szervezetek is beneveztek a nemzetközi bajnokság regionális fordulójába. A bajnokságot szervező és a csapatok indulását anyagilag támogató Remy átadta a robotépítő készleteket, így az egész régiót megmozgató versenyre közel 100 résztvevő kezdte meg a felkészülést.

Tizenkét csapat jelentkezett a borsodi régióból a FIRST LEGO League robotépítő- és programozó verseny miskolci regionális fordulójába, ezzel az összes szabad hely betelt az általános- és középiskolás korosztály számára szervezett tudományos versenyen. Miskolc, Mezőkövesd, Borsodnádasd, Edelény és Eger diákjai fogják összemérni tudásukat 2017. december 16-án önállóan elvégzett kutatásokkal, valamint egy saját tervezésű és automatikusan működtetett robot segítségével.

 

 

A nemzetközi bajnokság célja, hogy szórakoztató formában vezesse be a fiatalokat a tudomány és a technológia világába, ösztönözze a kreatív gondolkodást és erősítse a csapatszellemet a résztvevőkben. A FIRST LEGO League új évadában a víz felhasználása a téma. A résztvevő 9-16 éves diákoknak egy való életből vett problémára kell megoldást kidolgozniuk, és robotjaikkal is a víz ember által előidézett körforgásához kapcsolódó feladatokat kell végrehajtaniuk egy versenypályán. Az a csapat, amelyik a legjobbnak bizonyul az összesítésben, kijut Lengyelországba, a közép-európai elődöntőbe.

 

„Bíztunk benne, hogy a verseny felkelti a diákok és a tanárok érdeklődését, de arra nem számítottunk, hogy ekkora érdeklődés lesz a FIRST LEGO League iránt a régióban. Büszkék vagyunk rá, hogy közel 100 diák és edző számára teremthetjük meg az élményszerű tanulás és a tudomány világához való szorosabb kapcsolódás lehetőségét – emelte ki Király Zoltán, a BPI Group Europe elnöke és ügyvezető igazgatója. Ez a bajnokság kiváló lehetőséget ad arra, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természettudományt, a matematikát és az informatikát, illetve megtanítsuk őket a csapatmunka fontosságára. Ők lesznek a jövő innovátorai.”

 

 

 

Általános iskolák és középiskolák (gimnáziumok, szakgimnáziumok, szakiskolák) mellett robotika iránt elkötelezett, független szervezetek is indítanak csapatot a bajnokságban. A Remy támogatásának köszönhetően ez nem jelent anyagi terhet sem az intézmények, sem a diákok vagy családjuk számára. A miskolci járműipari vállalat célja a kezdeményezéssel, hogy a fiatalok tudásvágyát és lelkesedését játékos formában felkeltse a jövő technológiái iránt és segítse álmai megvalósításában a legtehetségesebb diákokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

E-kereskedelmi Körkép 2017

2017. december 28. 09:48

Fogyasztóvédelmi díjat kapott a UPC

2017. december 20. 09:27

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19
cloudappsportal.com