Szélesíti kuvaiti tevékenységét a magyar Quadron

forrás: Prím Online, 2017. október 30. 14:17

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT-biztonsági üzletágát az arab-öbölbeli országban. A két vállalat 2016-ban induló együttműködése ezzel tovább mélyül. A QUADRON szakmai tudása és tapasztalata igen értékes a kuvaiti partner számára, mivel a régió IT-biztonság terén 5-10 éves lemaradásban van Magyarországhoz képest.

A kuvaiti internetszolgáltató QualityNet október 29-i kiberbiztonsági konferenciáján jelentette be, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere, a QUADRON Kiberbiztonsági Kft. szakmai támogatásával valósult meg. A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok pedig mindkét oldalról pozitívak: „A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra” – fogalmazott Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója, aki a kuvaiti konferencián Michael Daniel, Barack Obama volt biztonsági vezetője és tanácsadója társaságában tartott szakmai előadást. 

 

A kiberbiztonsági üzletág új ajtókat nyit meg a QualityNet előtt, hiszen a magas fenyegetettség miatt új ügyfeleket nyerhetnek, melyeknek a QUADRON segítségével már értéknövelt szolgáltatásokat tudnak nyújtani. „Eddigi együttműködésünk keretében házon belüli adatvédelmi szolgáltatásokat kaptak tőlünk, biztonsági stratégiát készítettünk, és kiképeztük a szakértőiket a kurrens IT-biztonsági problémák kezelésére. Az új üzletágban ezt a kompetenciát kell tovább építenünk: belső és külső stratégiát készítünk, csapatot szervezünk, kiképezzük az újonnan érkező munkavállalókat. Az a célunk, hogy a QualityNet ICT szolgáltatóvá válva, a kiberbiztonság terén is piacvezető legyen a régióban” – mondta el Gulyás Péter. 

 

A szintlépés a QUADRON számára is új lehetőségeket jelent: 2018-ban a cég kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió USD bevételt tervez, amely a következő 3 évben ennek többszöröse is lehet, hiszen a QualityNet anyavállalata, a piacvezető Batelco számos országban – többek között Jordániába, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Maldív-szigeteken – is jelen van leányvállalataival, melyekkel a magyar kiberbiztonsági cég együttműködhet a jövőben.  A QUADRON két ilyen projektben már is felkérést kapott, amelyek teljesítéséhez más stratégiai partnereket is be kell vonnia Magyarországról, hiszen több tíz vagy akár százas nagyságrendben is szükség lehet kibervédelmi szakértőkre ezekben a projektekben, melyek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az InnoEnergy stratégiai partnere lett a MOL-csoport

Partnerségi szerződést kötött egymással az InnoEnergy, Európa vezető fenntartható energiagazdálkodást képviselő befektető szervezete és a MOL-csoport, a legnagyobb hazai olaj-és gázipari nagyvállalat. 

2017. december 12. 12:57

Világszerte felpörgeti az alkalmazásfejlesztést a Xerox

A közelmúltban, a világ minden tájáról származó ötven partnerét hívta össze az amerikai Websterbe a Xerox, az általa szervezett Személyre Szabott Alkalmazásfejlesztő Fórumra, annak érdekében, hogy a cégek jobban megismerjék az applikációkban rejlő üzleti lehetőségeket beleértve a hozzájuk kapcsolódó marketingstratégiákat, árképzést és innovációs készségeket.

2017. december 12. 11:26

Az ABB és a Kawasaki együttműködik a kollaboratív robotokra épülő automatizálás területén

A világon ez az első olyan együttműködés, melynek középpontjában a „kobotok” (kollaboratív robot, angolul cobot), valamint a biztonsággal, programozással és kommunikációval kapcsolatos közös ipari szemléletmód kialakítása áll.

2017. december 12. 10:01

Nemzetközi startup hálózathoz csatlakozott a METU

Egyedüli egyetemi partnerként csatlakozott a közép-európai startupok fejlődését támogató hálózathoz a Budapest Metropolitan Egyetem (METU). A Central European Startup Awards (CESA) a régió startup-versenyeként és networking-fórumaként nemzetközi szinten emeli ki a tehetséges vállalkozókat.

2017. december 12. 07:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

AJI kártyák ajándékba

2017. november 20. 08:36

25 éves az LG Magyarország

2017. november 8. 15:19

Izmos Smart City felhozatallal jön a 2018-as CES

2017. október 31. 15:04

Már csak 1 hét van hátra az ’Az Év Honlapja’ pályázat lezárásáig!

2017. október 25. 08:38
cloudappsportal.com