Szélesíti kuvaiti tevékenységét a magyar Quadron

forrás: Prím Online, 2017. október 30. 14:17

A legnagyobb kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. szakmai támogatásával indította el IT-biztonsági üzletágát az arab-öbölbeli országban. A két vállalat 2016-ban induló együttműködése ezzel tovább mélyül. A QUADRON szakmai tudása és tapasztalata igen értékes a kuvaiti partner számára, mivel a régió IT-biztonság terén 5-10 éves lemaradásban van Magyarországhoz képest.

A kuvaiti internetszolgáltató QualityNet október 29-i kiberbiztonsági konferenciáján jelentette be, hogy telekommunikációs cégből ICT szolgáltatóvá alakul, külön kiberbiztonsági üzletággal, amely magyar partnere, a QUADRON Kiberbiztonsági Kft. szakmai támogatásával valósult meg. A két cég 2016 óta működik együtt, az eddigi tapasztalatok pedig mindkét oldalról pozitívak: „A közel-keleti régióban sokkal gyakrabban történnek kibertámadások, ám tudásban 5-10 éves lemaradásban vannak hozzánk képest, így a mi tapasztalatunk és szakértelmünk rendkívül értékes számukra” – fogalmazott Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója, aki a kuvaiti konferencián Michael Daniel, Barack Obama volt biztonsági vezetője és tanácsadója társaságában tartott szakmai előadást. 

 

A kiberbiztonsági üzletág új ajtókat nyit meg a QualityNet előtt, hiszen a magas fenyegetettség miatt új ügyfeleket nyerhetnek, melyeknek a QUADRON segítségével már értéknövelt szolgáltatásokat tudnak nyújtani. „Eddigi együttműködésünk keretében házon belüli adatvédelmi szolgáltatásokat kaptak tőlünk, biztonsági stratégiát készítettünk, és kiképeztük a szakértőiket a kurrens IT-biztonsági problémák kezelésére. Az új üzletágban ezt a kompetenciát kell tovább építenünk: belső és külső stratégiát készítünk, csapatot szervezünk, kiképezzük az újonnan érkező munkavállalókat. Az a célunk, hogy a QualityNet ICT szolgáltatóvá válva, a kiberbiztonság terén is piacvezető legyen a régióban” – mondta el Gulyás Péter. 

 

A szintlépés a QUADRON számára is új lehetőségeket jelent: 2018-ban a cég kuvaiti tevékenységéből 3-5 millió USD bevételt tervez, amely a következő 3 évben ennek többszöröse is lehet, hiszen a QualityNet anyavállalata, a piacvezető Batelco számos országban – többek között Jordániába, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban és a Maldív-szigeteken – is jelen van leányvállalataival, melyekkel a magyar kiberbiztonsági cég együttműködhet a jövőben.  A QUADRON két ilyen projektben már is felkérést kapott, amelyek teljesítéséhez más stratégiai partnereket is be kell vonnia Magyarországról, hiszen több tíz vagy akár százas nagyságrendben is szükség lehet kibervédelmi szakértőkre ezekben a projektekben, melyek jellemzően a közlekedési infrastruktúra és a honvédelem területén valósulnak meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu diktálja a tempót a virtualizált scale-out SAP HANA rendszereknél

A nagyméretű rendszereiket SAP HANA platformon futtató vállalatok hitelesített scale-out teljesítménnyel optimalizálhatják kritikus virtualizált infrastruktúrájukat az adatközpontban. A Fujitsu PRIMEQUEST nagyvállalati szerverek új SAP által hitelesített teszteredményei igazolják, hogy a kiszolgálók lépést tudnak tartani az SAP HANA-n futó rendszerek által használt adattömeg gyors ütemű növekedésével – hozzájárulva ezzel a digitális átalakulás sikeréhez.

2018. április 19. 13:41

Nagy sikerrel zajlik a WIWE prevenciós és egészség promóciós programsorozata

A Sanatmetal Kft. WIWE diagnosztikai divíziója számos programmal és kampánnyal hívja fel a figyelmet a szívbetegségek megelőzésének lehetőségére és fontosságára országszerte.

2018. április 19. 11:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03

Több mint 15 százalékkal nőtt a Huawei bevétele 2017-ben

2018. április 5. 11:10

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25
cloudappsportal.com