Az ABB bemutatja a YuMi robotcsalád legújabb tagját

forrás: Prím Online, 2017. november 30. 13:38

YuMi, a világ első valóban együttműködő kétkarú robotjának sikerét követően az ABB már a hivatalos megjelenés előtt bemutatja egykarú együttműködő robotját, amely kivételes ipari képességei mellett sokkal kisebb helyigénnyel is rendelkezik.

Az ABB a 2017-ben, Tokióban megrendezett “iREX 2017” Nemzetközi Robotikai Kiállításon mutatja be legújabb együttműködő robotját, ezúttal az egykarú változatot. Mint azt a nevük is jelzi, az együttműködő robotokat arra tervezik, hogy az üzemekben az emberekkel együtt dolgozva növeljék a termelékenységet, és támogassák az átállást az egyedi igényekre szabott termékek tömegtermelésére. A robot hivatalosan 2018-ban kerül kereskedelmi forgalomba.  

 

YuMihoz, a kisméretű alkatrészek szerelésére kifejlesztett, a piacra 2015-ben bevezetett robothoz hasonlóan, az új robot hasznos terhelése is 500 gramm, és kompakt kialakításának köszönhetően könnyen integrálható már meglévő szerelősorokba, így segítségével növelhető a termelékenység. Az új robot szintén alkalmas lesz „lead-through” programozásra, ami feleslegessé teszi az üzemeltetők speciális képzését. 

 

 

„YuMi sikere messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Eredetileg kisméretű alkatrészek összeszerelésére terveztük, de rendkívül sokoldalúnak bizonyult: ki tudja rakni a Rubik-kockát, tud szusit készíteni, képes ajándékokat csomagolni, de akár zenekart is tud vezényelni.  YuMi óriási sikerét látva arra számítunk, hogy az új, egykarú robot is hasonlóan kedvező fogadtatásra talál a piacon, különös tekintettel arra, hogy kifejezetten vevőink kérésére fejlesztettük ki” - nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának vezetője.  

 

„Folytatjuk az együttműködő robotok portfóliójának kiépítését” – mondta Per Vegard Nerseth, az ABB Robotics ügyvezető igazgatója. „A legújabb robot régen várt tagja a „jövő gyárát” szolgáló termékek családjának, amellyel ügyfeleink üzleti növekedést érhetnek el, hogy sikeresek legyenek abban a korban is, amit az egyedi igények szerint kialakított termékek tömegtermelése jellemez.  Az új robot képességeinek és az ABB Ability platformunk digitális megoldásainak kombinálásával ügyfeleink az üzemeikben a hatékonyságot és a megbízhatóságot a következő szintre emelhetik.”  

Kulcsszavak: automatizálás robot YuMi ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38