A Dell EMC hiperkonvergens infrastruktúra-eszközei a 14. generációs PowerEdge szervereken is elérhetők

forrás: Prím Online, 2017. december 21. 09:48

A Dell EMC kibővítette iparágvezető, hiperkonvergens infrastruktúra kínálatát: a Dell EMC HCI-eszközök az új, díjnyertes 14. generációs Dell EMC PowerEdge szervereken is elérhetők.

A legújabb, hiperkonvergens infrastruktúrához tervezett és optimalizált PowerEdge platformmal a legkülönfélébb méretű ügyfelek is hatékonyabb és kiszámíthatóbb teljesítményt kapnak. Emellett a rendszer még jobban konfigurálható számos nélkülözheteten szoftveralkalmazás Dell EMC VxRail és XC sorozatú készülékeken történő üzemeltetéséhez.

 

„Az informatikai rendszerüket átalakító ügyfeleink közül egyre többen fordulnak a hiperkonvergens infrastruktúra felé, amely egyaránt ideális alapot nyújt a jelenlegi és a jövőbeli informatikai rendszerük egyszerűsítéséhez. A szoftveralapú infrastruktúraként kialakított HCI-vel a kiváló teljesítmény és megbízhatóság a szoftver és a megfelelő hardverek, illetve konfigurációk pontos összehangolásán múlik. A Dell EMC kulcsrakész, előre integrált, tesztelt és ellenőrzött HCI-eszközeivel egyszerűen létrehozható és méretezhető egy megbízható teljesítményű informatikai infrastruktúra, így az informatikai vállalatok könnyebben megfelelhetnek az egyre növekvő üzleti igényeknek” – mondta Chad Sakac, a Dell EMC konvergens platformokért és megoldásokért felelős elnöke.

 

 

Az IDC kutatása szerint a HCI messze a leggyorsabban fejlődő konvergens infrastruktúra szegmens. Világszinten 48,5 százalékos növekedést mutat 2017 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest, és jelenleg mintegy 25 százalékát teszi ki az összes értékesített konvergens infrastruktúrának. Az IDC kutatásából kiderül továbbá, hogy a Dell EMC az első a globális HCI rendszerek mezőnyében: a második negyedévben a szegmens teljes bevételének 29 százalékát érte el, továbbá 149 százalékos bevételnövekedést könyvelt el a tavalyi év azonos időszakához képest. A Dell EMC VxRail világviszonylatban az egyik leggyorsabb növekedést produkáló HCI-eszköz: több mint 275 százalékos évenkénti bevételnövekedés köszönhető neki, ami több mint 5,7-szerese a piac növekedési rátájának.

 

A Dell EMC VxRail és XC sorozat jelentős fejlesztéseket kínál a 14. generációs PowerEdge szerverekkel

A Dell EMC az iparágvezető HCI-kínálatára jellemző egyszerűséget, agilitást és méretezhetőséget most a következő generációs, kifejezetten HCI-hez tervezett és optimalizált szerverek teljesítményével és rugalmasságával párosítja. Az eredmény: jobb teljesítmény és megbízhatóság, így a hiperkonvergens infrastruktúra alkalmas a fő adatközpontokban történő használatra, illetve számos különböző alkalmazás és terhelés kezelésére.

 

A Dell EMC 14. generációs PowerEdge szerverei – amelyek alapját az Intel Xeon processzor skálázható családja képezi – 150 beépített egyéni szoftveralapú tárolási (SDS) követelményt tartalmaznak, így egyedülálló mértékben optimálisak a hiperkonvergens infrastruktúrákhoz. Ide tartozik a továbbfejlesztett SSD-támogatás a skálázható rendszerekben, a meghajtók fokozott hűtése a megbízhatóbb működésért, továbbá a Dell EMC rendszerfelügyeleti funkcióihoz opcionálisan választható közös felhasználói felület a szerveren és a HCI-platformokon.

 

 

A Dell EMC HCI-eszközök kibővített kínálatával az ügyfelek jóval gyorsabban hozzáférhetnek az alkalmazásokhoz és adatokhoz – köszönhetően a több processzormagnak, a magasabb órajelnek, a több memóriacsatornának és a gyorsabb memóriának, amelyek együttesen akár 1,7-szer nagyobb számítási teljesítményt és akár 62 százalékkal nagyobb belső sávszélességet biztosítanak.

 

A Dell EMC HCI-eszközök közé tartozik a VMware vSAN technológiára épülő, a VMware-rel közösen kifejlesztett  Dell EMC VxRail termékcsalád, valamint a Dell EMC XC sorozat, amelyet a hypervisor – például a Microsoft Hyper-V megoldást – vagy a multi-hypervisor környezeteket kereső ügyfelek számára terveztek. Ezek a HCI-eszközök a fejlett automatizáltságnak köszönhetően már a használat első napjától kezdve egyszerűbbé teszik a teljes életciklust az üzembe helyezést, felügyeletet, skálázást, támogatást és karbantartást segítő egyedi szoftverekkel.

 

Dell EMC VxRail eszközök 14. generációs PowerEdge szervereken

A 14. generációs PowerEdge szerverekre épülő Dell EMC VxRail eszközök a több millió rugalmas konfigurációs opción keresztül nyújtanak hatékonyabb és kiszámíthatóbb teljesítményt, így a HCI bármilyen használati lehetőségét lefedik, és a nagyobb igényű, kritikus fontosságú terhelésekhez is megfelelnek VMware környezetekben.

  • Jobb teljesítmény a legnagyobb igényű alkalmazások esetében az akár 2-szer nagyobb IOPS értékkel (I/O műveletek száma másodpercenként), továbbá a több mint 2-szer gyorsabb válaszidővel.
  • Rendkívül megbízható teljesítmény a 9-szer kiszámíthatóbb, tartósan egy milliszekundumnál rövidebb válaszidőkkel.
  • Több lehetőség a tökéletesen méretezett telepítéshez a több millió további konfigurációval (például több processzor, új SATA SSD-k, további hálózati kapcsolódási lehetőségek, több GPU-bővítés), amelyek a túlméretezést elkerülve pontosan megfelelnek az ügyfelek HCI-igényeinek.
  • Szoftveralapú NAS-támogatás a Dell EMC Isilon SD Edge használatával távoli irodai vagy a peremhálózatról végzett fájltelepítéshez, kiegészítve a VxRail távoli replikációs, felhő alapú adatttárolási és felügyeleti funkcióival.

 

Dell EMC XC sorozatú eszközök a 14. generációs PowerEdge szervereken

A 14. generációs PowerEdge szerverekre épülő Dell EMC XC sorozat gyorsabb hálózatkezelést, a terhelések esetében jobb teljesítményt és új NVMe/SSD konfigurációkat kínál.

  • Megnövelt teljesítmény intenzív számítási terhelések esetében az eszközönként akár 50 százalékkal több processzormaggal.
  • Akár 93 százalékkal megnövelt számítási kapacitás az elsődlegesen tárhelysűrűséget igénylő terhelések esetében.
  • Kibővített használati esetek VDI-környezetekben kifinomult számítási igényekhez, akár 50 százalékkal nagyobb teljesítményű GPU-val.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE OpenStack Cloud 9: Rocky a ringben

Már elérhető a SUSECON konferencián április elején bemutatott SUSE OpenStack Cloud 9, amely az OpenStack Rocky kiadására épül. A SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legfrissebb verziója egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiáinak előnyeit, valamint leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket és a bare metal szerverek konfigurálását az egyes szolgáltatásoknak vagy felhasználási területnek megfelelően.

2019. május 22. 18:05

Egyszerű és biztonságos fizetési mód a FlixBus magyar utasainak

A FlixBus folytatja innovatív útját: a nemzetközi távolsági buszszolgáltató elérhetővé tette felhasználóinak az Apple Pay fizetési lehetőséget. A jegyvásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé válik az egyszerű, biztonságos és titkosított mobilfizetési móddal.

2019. május 22. 16:27

Digitalizál a Kométa

Informatikai fejlesztéssel modernizál a Kométa, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója és húskészítmény gyártója. A digitalizációs projekt az évente több mint 50 000 tonna hús feldolgozásához kapcsolódó folyamatokat teszi hatékonyabbá. 

2019. május 22. 15:01

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás