Új specializáció az ELTE Informatikai Karán

forrás: Prím Online, 2018. február 14. 20:35

Az ELTE Informatikai Kara 2018-tól angol nyelvű adattudományi képzést kínál a programtervező informatikus mesterszakos hallgatóknak.

Az ELTE IK-n az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék az egyetem első ipari tanszékeként a berlini Műszaki Egyetemmel együttműködésben működik. Támogatója a Magyar Telekom anyavállalata, a Deutsche Telekom kutatásfejlesztéssel foglalkozó részlege, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs).

 

2018-tól az ELTE Informatikai Kara az EIT Digital európai infokommunikációs csúcsszervezet kettős diplomás képzéseként is meghirdetett adattudományi specializációt tett elérhetővé valamennyi programtervező informatikus mesterképzésben résztvevő hallgatója számára. Az Adattudományi és Adattechnológiai tanszéken az ipari együttműködésben megvalósuló kutatások és az oktatási tevékenység szerves egységet alkot. A Telekom Innovation Laboratoires támogatásával és közreműködésével megvalósuló kutatási projektek naprakész, széles körű gyakorlati tapasztalatot és ösztöndíjakat, az ELTE adattudósai pedig magas színvonalú tudományos hátteret biztosítanak a képzésben résztvevő hallgatók számára. A hallgatók többek között adatbányászattal, mesterséges intelligenciával, adatvizualizációval foglalkozhatnak.

 

A hálózatra kapcsolt intelligens informatikai rendszerek térnyerése és az internetes, mobil és vezetékes adatforgalom robbanásszerű növekedése korábban elképzelhetetlen mennyiségű adat termelődésével jár. A piaci versenyben kulcsfontosságú stratégiai kérdés a vállalatok számára,

hogyan képesek adataikat feldolgozni, megvédeni és felhasználni a versenyképességük növelése érdekében.

 

Napjaink meghatározó technológiai trendje olyan magasan képzett, kutató-fejlesztő informatikusokat igényel, akik képesek az óriási mennyiségű adatot feldolgozó, elemző technológiák fejlesztésére, adatalapú szolgáltatások, adatvezérelt üzleti alkalmazások, hatékony adatbiztonsági megoldások tervezésére.

 

Az együttműködés révén az ELTE Informatikai Karán az oktatásban és a kutatásban egyaránt egyedülálló módon jelenik meg a teljes adat-értéklánc lefedése, valamint az adattudomány és a műszaki tudományok olyan kombinációja, amelyek együtt értékes kutatási eredmények és innovatív adattermékek létrejöttét teszik lehetővé.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

Január 28-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt Napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, a nemzetközi ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt.

2021. január 25. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás