SAP-Microsoft: támogatás a nemzetvédelmi egyetemnek

Fekete Gizella, 2000. december 1. 15:45
A magyar katonai célkitűzések és a NATO-együttműködésből következő feladatok korszerű, integrált logisztikai szaktudással rendelkező állomány meglétét feltételezik a Magyar Honvédségnél. Ennek mihamarabbi teljesüléséhez kíván a Microsoft és a SAP Magyarország egy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemmel aláírt támogatói megállapodás keretében hozzájárulni.
A mintegy 20,5 millió forint (4 millió – szerver; 8,5 millió – NT, SQL, SAP-licenc; 4 millió – tanácsadás; 4 millió – oktatás) összegű, de az egyetemnek és a minisztériumnak egy fillérjébe sem kerülő szponzorálással megteremtődhet a logisztikai folyamatokat is támogató SAP R/3 integrált informatikai rendszer, valamint az ezt megalapozó Windows 2000 operációs rendszer és SQL Server 2000 adatbázis-kezelő oktatásának feltételei. Ezt követően pedig, a tanárokat felkészítve, az egyetem különböző szintű képzésein részt vevő, s ennek megfelelően különböző korosztályú – később a honvédelmen túl a rendvédelmi, a BM-nél és a civil szervezeteknél dolgozó –hallgatók ismerkedhetnek a rendszerrel.

A Magyar Honvédség számára érthetően előnyös megállapodástól – melynek eredményeképp a tisztek és a különböző szintű parancsnokok képesek lesznek az említett NATO-kompatibilis (logisztikai és beszállítói területen a NATO már ezt alkalmazza) integrált rendszer alkalmazói szintű, mindennapi használatára – a támogatók pedig azt remélik, hogy a megoldásokat megismerő és megkedvelő végzősök azokhoz munkájuk során is ragaszkodnak majd, s igyekeznek azt munkaterületükön belül is bevezettetni.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft SAP-hu SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48