A Cisco új email biztonsági és végpontvédelmi megoldásokat mutatott be

forrás: Prím Online, 2018. április 28. 08:42

A végponti védelmet szolgáló Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints új funkciói és az Agari szolgáltatásaival kiegészülő Email Security megoldások bemutatása mellett a Cisco bejelentette, hogy kibővíti együttműködését a ConnectWise-zal. 

AMP védelem a végpontoknak

Szinte minden biztonsági megoldás képes a kártevők 99 százalékának blokkolására. De mi történik a fennmaradó egy százalékkal, amely elkerüli a felderítést? A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egy felhő alapú végpontvédelmi megoldás, amely ennek a fennmaradó 1 százaléknak a kiszűrésében segít. Az AMP for Endpoints legfontosabb új funkciói:

 • Fejlett észlelési és védelmi funkciók a fenyegetések megállítására, beleértve a zsarolóvírusokat és a kriptobányász programokat – A Cisco megoldása akkor is védelmet nyújt a felhasználóknak, ha azok nem kapcsolódnak a hálózatra. Az új AMP for Endpoints védelmet kínál a fájl nélküli támadások ellen is, illetve megakadályozza a zsarolóvírusok lefutását.
  – A Cisco biztonsági kutatói elemezték a zsarolóvírusok variánsait, hogy azonosítsák a titkosításhoz használt tipikus technikákat. Ennek eredménye egy új motor, amely folyamatosan védelmet nyújt a zsarolóvírusok titkosítása és terjedése ellen.
  – A fájl nélküli rosszindulatú programokat nehéz felismerni, ezért is népszerűek a kiberbűnözők körében. Az AMP-ba integrált új védelmi mechanizmus további beállítások nélkül is feltartóztatja a támadásokat, még akkor is, ha a felhasználók nem kapcsolódnak a hálózatra. 
 • Fenyegetésvizsgálat a Cisco Visibility megoldással - A végponti védelem menedzsmentjébe épített felhőalkalmazás egyszerűsíti és gyorsítja a biztonsági vizsgálatok lefutását, így az elemzők sokkal gyorsabban analizálhatják az incidenseket. A megoldás normalizálja a biztonsági eseményeket, illetve grafikus formában is megmutatja a fenyegetések terjedését a végpontoktól a hálózatok vagy a felhő irányába.
  – A Cisco Visibility összegzi a Cisco Talos, a külső partnerek, illetve a szervezet saját biztonsági infrastruktúrája felől érkező adatokat és így jelentősen rövidíti az az incidensek felderítéséhez és a helyreállításhoz szükséges időt.
  – A Cisco Visibility révén egyszerűbbé válik a különféle platformok közötti váltás. Néhány egyszerű kattintással a felhasználó betekinthet a Talos, a Cisco Umbrella Investigate, a Threat Grid, az AMP és más források adataiba.

 

Email Security – új szolgáltatások

Az üzleti kommunikációban továbbra is az email a legfontosabb csatorna, amely azonban kiberbiztonsági kockázatoknak is erősen ki van téve. A kéretlen üzenetek jelenleg is a kiberbűnözők létfontosságú eszközei ahhoz, hogy célba juttassák kódjaikat. A szervezeteknek meg kell védeniük saját hálózataikat a visszaélésektől, ahogy a felhasználókat is az adathalász- vagy más veszélyes üzenetektől.

 

Ennek érdekében a Cisco új szolgáltatásokkal bővíti Email Security megoldásait, amelynek része az Agarival kötött OEM megállapodás is. A Cisco email biztonsági szolgáltatásainak legfontosabb újdonságai:

 • Cisco Domain Protection – Automatizálja az emailek hitelesítési folyamatát, hogy megelőzze az adathalász támadásokat, védelmet nyújtson a csalások ellen, valamint a gyanús levelek elemzésével és a küldő fiók elleni lépésekkel segíti a vállalati szabályoknak megfelelő működést. Ez a szolgáltatás domain alapú üzenet hitelesítést, jelentést és megfelelést (Domain-Based Message Authentication, Reporting, and Conformance - DMARC) alkalmaz, ami egy olyan email hitelesítési szabvány, amely valós időben küld jelentést a domain felhasználóinak a nem megfelelő levelekről.
 • Cisco Advanced Phishing Protection – Kifinomult gépi tanulási kapacitást biztosít a Cisco Email Security megoldásához, amelynek révén blokkolhatók a hamis azonosítókat használó támadások. A megoldás a helyi és globális telemetria adatok, valamint az elemzés és a modellezés révén igazolhatja a levélküldő személyazonosságát és hitelességét.

 

Biztonság menedzselt szolgáltatások révén

Annak érdekében, hogy a vállalkozások kihasználhassák az új biztonsági megoldások előnyeit, a Cisco kibővíti együttműködését a ConnectWise-zal is. Ennek révén a menedzselt szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások (MSP) portfolióik részeként kínálhatják a Cisco Security megoldásait. A kibővített együttműködés keretében elérhetővé válik az új ConnectWise Advanced Security Dashboard, egy felhő alapú kezelőplatform, amelyet integráltak a ConnectWise Manage üzleti menedzsment megoldásba, és kiegészíti a ConnectWise Unite with Cisco platformot. Az új ConnectWise Advanced Security Dashboard segítségével a szolgáltatók a Cisco AMP for Endpoints, a Cisco Umbrella, a Cisco Stealthwatch Cloud, a Cisco Adaptive Security Appliances, a Cisco Next-Generation Firewall megoldásokat, illetve a Cisco Meraki MX eszközöket menedzselt biztonsági szolgáltatások formájában nyújthatják ügyfeleiknek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás