Itt az online oktatás ünnepe

forrás: Prím Online, 2018. május 30. 18:33

Az online oktatással szemben tapasztalható irreleváns félelmeket és sztereotípiákat szeretné végképp eltörölni egy május 31-ig tartó kezdeményezés. Az online oktatás ünnepén bárki kipróbálhatja, milyen is magunkba szívni új – a hétköznapok során hasznos –ismereteket otthonról, kedvenc karosszékünkben ülve vagy éppen egy vonaton utazva.

Ha oktatásról beszélünk, akkor a világ kétségtelenül az online irányba halad, egy friss kutatás szerint 2022-re a piac mérete elérheti a 275 milliárd dollárt. Persze ez 2009-ben még nem volt ennyire evidens: az akkor még hagyományos tantermi képzéseket tartó NetAcademia abban az évben indította el saját startup vállalkozását, az IT Factoryt, mely kizárólag online tanfolyamokat kínált. Az élő online képzési forma 2015-re annyira népszerűvé vált, hogy 1 évvel később a NetAcademia tantermeit bezárva 100 százalékban áttért az online képzésre. „Lényegében a kishal megette a nagyhalat. Rájöttünk, hogy a klasszikus tantermi képzés megfelelő módszertani és technológiai háttérrel nemcsak, hogy kiváltható, de az online tréning fényévekkel jobb lehetőségeket biztosít. Erre 40 ezer hallgatónk a bizonyíték” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia alapítója.

 

A puding próbája, avagy közhasznú előadások az informatikáról

Örkény mintájára az online oktatás ünnepén, május 31-én rövid, 15 perces ingyenes előadásokat nézhet bárki. A Google kereső csodái földi halandóknak minitanfolyamon például azokat az apró trükköket veszik sorra, melyek jelentősen növelik kereséseink eredményességét, míg a Mit adtak nekünk a rómaiak? felütéssel induló online tréningen a mindennapjainkat megkönnyítő ingyenes online szolgáltatások tárházát mutatják be. A kriptovaluták kapcsán szó lesz arról is, hogy tulajdonképpen mit számol egy számítógép, amikor „bányászik”.

 

A közhasznú előadások között olyan fajsúlyosabb témákkal is foglalkoznak majd az előadók, mint például a post-ites jelszótárolás hátrányai és a biztonságos jelszókiválasztás legfontosabb szempontjai. Ugyancsak a hétköznapi adatbiztonság témakörét veszi górcső alá a Támadás az USB-n címmel induló 15 perces etap, mely a számítógépre csatlakoztatott külső eszközön érkező hackertámadások működését és elkerülésének módjait mutatja be. „Miközben megkönnyíti az életünket az informatika, egyúttal bonyolultabbá is teszi, ezért olyan területekre kalandozunk el, amiket ma már az informatikai alapműveltség részének gondolunk. Célunk, hogy bárki, aki nyitott az új lehetőségek elsajátítására, hazavihessen valamit, amitől az élete kényelmesebb, biztonságosabb, sikeresebb lesz” – tette hozzá Litkei Péter, a NetAcademia ügyvezetője.

 

Az online oktatás ünnepe ingyenes tanfolyamai: 

2018. május 31. - Újdonságok és érdekességek az informatika világából – 15 perces online tréningek mindenkinek:

https://app.netacademia.hu/Tanfolyam/2018OnlineOktUnnep-ujdonsagok-es-erdekessegek-az-informatika-vilagabol

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk iskolakezdéskor

Iskolakezdési időszakban felpörög a kereskedelem, mindenhol megnő a tanévre szükséges eszközök iránti kereslet és ezzel együtt az árak is.* Tavaly augusztusban a KSH adatai szerint kismértékben nőttek a fogyasztói árak, majd szeptemberben jelentősen emelkedtek. 

2019. augusztus 20. 12:55

Különleges tájak lakóit kapta lencsevégre a Huawei és a PetersPlanet

„Perui portrék” címmel nyitott mobilfotó-kiállítást a Huawei és a Petersplanet. Az elszigetelt közösségekben élő, quechua őslakosokat bemutató alkotásokat Szűcs Péter, a Petersplanet.travel utazási magazin alapítója készítette a vállalat legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro segítségével. A 12 képből álló tárlat különlegessége, hogy ez a művész első, kizárólag mobiltelefonnal készített portrékból álló kiállítása. A tárlat szeptember 19-ig látogatható a Deák Palotában.

2019. augusztus 20. 12:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás