A Fujitsu új szolgáltatói programot indít az EMEIA-régióban

forrás: Prím Online, 2018. június 22. 12:10

A Fujitsu elindítja új EMEIA-régióbeli szolgáltatói programját. A partnerek részére és bevonásukkal kidolgozott új program arra a hosszabb távú változási folyamatra reagál, amelynek során a különféle méretű ügyfelek a termékközpontú szemlélet irányából a szolgáltatásként nyújtott IT (IT-as-service) koncepció felé mozdulnak el. Ezt figyelembe véve a Fujitsu partnerkapcsolat építésére törekszik az üzleti modelljeiket a változásokhoz igazító szolgáltatókkal.

Az IDC kutatócég szerint* az IT-költés egyre nagyobb hányada terelődik a nagyvállalatoktól a szolgáltatók felé. A Fujitsu mindent megtesz azért, hogy segítsen a szolgáltatóknak boldogulni ezen a piacon azáltal, hogy kínálatukat a szolgáltatásintegráción keresztül megkülönböztetik a versenytársak megoldásaitól. A Fujitsu új szolgáltatói programja kiiktatja a váltásban rejlő potenciális kihívások kockázatait, segítséget nyújt a szolgáltatóknak a hiperskálázható felhők üzemeltetőivel való sikeresebb versenyzéshez, valamint az egyre égetőbb IT-szakemberhiány kezeléséhez. A Fujitsu kétféle felhőszerű beszerzési modellt kínál a szolgáltatók eltérő kockázati profiljaihoz: egy „növekedési” és egy „kockázatmentes” lehetőséget.

 

„A szolgáltatói piacon éles a verseny, és ahhoz, hogy a vállalatok a jövőben is boldoguljanak és sikeresen versenyezzenek, szolgáltatásintegrátorrá kell válniuk. A folyamat kockázatainak kiiktatása érdekében a Fujitsu szolgáltatói programja biztosítja számukra a stresszmentes váltáshoz szükséges kiváló infrastruktúrát, globális szakértelmet és innovációs hátteret. Ennek birtokában partnereinkkel közösen, ‘co-creation’ szemlélettel tudjuk megalkotni az ügyfeleknek szánt ’as-a-service’ megoldásokat. Rugalmas modellünknek köszönhetően partnereink arra összpontosíthatnak, ami leginkább hozzásegíti ügyfeleiket a sikeres működéshez” – nyilatkozta Rüdiger Frickenschmidt, a Fujitsu szolgáltatási üzletágért és IoT-ért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

 

A Fujitsu új szolgáltatói programjának fontos eleme, hogy a hangsúlyt a termékekről a közösen megalkotott, következő generációs ‘as-a-service’ ügyfélmegoldásokra helyezi. Ez a szemlélet egyszerre aknázza ki a piacvezető menedzselt szolgáltatóként is működő Fujitsu és az xSP partnerek (távközlési hátterű menedzselt szolgáltatók, co-location szolgáltatók és a Fujitsu SELECT Partner Program tagjai) szerteágazó szakértelmét. 

 

Mind a szolgáltatók, mind pedig ügyfeleik számára előnyös az üzleti növekedéshez rugalmasan igazodó, rugalmas IT-infrastruktúra kialakítása. A használatalapú (pay-as-you-use) fizetési modell csökkenti az informatikai infrastruktúra-beruházások tőkeigényét, és lehetővé teszi a drága hardvereszközök mérlegen kívüli kezelését. Az ügyfelek számára a kockázat is kisebb, mivel nem kell lekötniük magukat egyetlen technológia mellett, kevésbé áll fenn az eszközök avulásának veszélye, és a modern technológia használatának köszönhetően az ütemezett és váratlan leállások időtartama is csökken. A szolgáltatók könnyebben megfelelnek az SLA-követelményeknek, és elkerülhetik a megfelelés hiánya miatti bírságokat. Ezen túlmenően az új technológiákra való átállás csökkenti a hibák előfordulását, és lehetővé teszi a szerviz, a karbantartás, a frissítések, valamint a technikai személyzetet érintő toborzás és oktatás kiszervezését. 

 

A program három kategóriára oszlik: alkalmazások és adatok, hibrid infrastruktúra és következő generációs megoldások. Az alkalmazások terén lehetőség nyílik például az adatbiztonság menedzselésének modernizálására vagy multi-tenant SAP-környezet üzemeltetésére. A hibrid kategóriában feladat lehet több helyben telepített és felhőkörnyezet üzemeltetése, alkalmazásáruház-jellegű kiszolgálás biztosítása több felhőből, vagy az „edge” szolgáltatás kiterjesztése az ügyfelek telephelyeire. A következő generációs megoldások kategóriájában lehetőség nyílik a Fujitsu kvantumtechnológia által inspirált, fejlett Digital Annealer architektúrájára épülő vertikális rendszerek közös kidolgozására. 

 

„A Fujitsu új szolgáltatói kezdeményezésének köszönhetően egy órán belül tudunk speciálisan testre szabott, új szervereket ügyfeleink rendelkezésére bocsátani. A Fujitsu segít biztosítani azt a gyorsaságot és rugalmasságot, amellyel a piac élvonalában maradhatunk” – mutatott rá Dirk Vromans, a Fujitsu egyik hollandiai xSP partnere, a WorldStream technológiai vezérigazgató-helyettese. 

 

___________

* Az IDC sajtóközleménye, 2017. november 30.: https://www.idc.com/url.do?url=/includes/pdf_download.jsp?containerId=prEMEA43262117&position=6

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

2018. július 19. 15:23

A kiterjesztett valóság és a kobotok lesznek az automatizálás új hullámának főszereplői

A kiterjesztett valóság (augmented reality – AR) az a technológia, ami általában speciális headsetekkel, szemüvegekkel, vagy vetítésekkel jár, adatokat vagy grafikát helyez valós képekre, érzékelőkkel és kamerákkal ismeri fel a működtető mozdulatait a visszajelzés és az irányítás érdekében. 

2018. július 19. 12:11

Augusztusban új Huawei frissítés érkezik

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. 

2018. július 19. 09:50

A Honor két nagyszabású frissítéssel erősít augusztusban

A Honor augusztus 3-tól két nagyszabású frissítéssel erősíti a Honor 10-et: a forradalmi GPU Turbo telepítésével, amely egy úttörőnek számító hardver-szoftver integráció és feldolgozási technológia. Sőt mindezt egy automatikus képstabilizátor (AIS) fokozattal is párosítja a még élesebb képek érdekében.

2018. július 19. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com