Ismét az LG készüléke lett az év OLED tévéje

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 15. 17:54

Az LG mesterséges intelligencia, valamint dizájn terén megvalósított fejlesztéseit díjazta az Európai Kép- és Hangszövetség (European Imaging and Sound Association — EISA). 

A vállalat több ThinQ márkanévvel jelzett készüléke — köztük egy OLED és egy SUPER UHD TV, valamint egy XBOOM hangsugárzó — nyert EISA-díjat a magas képminőséget, a mesterségesintelligencia-képességeket és a kiváló hangzást értékelő kategóriákban.

 

Az LG OLED65E8 a 2018-2019-es modellév legjobb OLED tévéjének járó díjat nyerte el — az elismerést ezzel a vállalat OLED technológiája sorozatban hetedszerre érdemelte ki. A tévét elsősorban az α (Alpha) 9 processzornak köszönhető képmegjelenítési teljesítménye miatt méltatták, ugyanakkor kie-melték a készülék piacvezető mesterségesintelligencia-funkcióit is. Az EISA bírái a Dolby Atmos rendszert, valamint az objektumalapú térhangzást biztosító hangszórókat is értékelték. Kiemelték továbbá, hogy a picture-on-glass dizájn révén a televízió bármilyen belső térbe tökéletesen illeszkedik.

 

Az LG egy másik AI-funkciókkal felszerelt készüléke, a 65 hüvelykes SK9500 típusú SUPER UHD TV a 2018-2019-es modellév legjobb mesterséges intelligenciával felszerelt televíziójának járó EISA-díjat nyerte el. A készülék az elismerést a tökéletes LCD képmegjelenítést biztosító nanocella-technológiának, a Full-Array Local Dimming (FALD) háttérvilágításnak és az α (Alpha) 7 képfeldolgozó processzornak, valamint az LG ThinQ platformjának és a beépített Google hangalapú asszisztensnek köszönhetően érdemelte ki. Az LG saját, ThinQ nevű AI-rendszerén keresztül a felhasználók nemcsak irányíthatják a tévét, de könnyen válthatnak képmódot, kereshetnek tartalmat vagy csatlakoztathatnak külső eszközöket. A természetes nyelvek feldolgozásán (Natural Language Processing, NLP) alapuló, modern hangasszisztens-technológia révén a készülék intelligens, hangalapú vezérlést és összekapcsolhatóságot kínál az LG saját gépi mélytanulási technológiájára építve (ezek a funkciók régiónként eltérőek lehetnek). A Google beépített hangalapú asszisztensének köszönhetően az LG mesterséges intelligenciával felszerelt televíziói okosotthon-központként is szolgálnak.

 

 

Az LG SUPER UHD televíziók képernyőpaneljét sűrű háttérvilágítási zónákkal látták el: a zónánként változtatható fényerősség révén a képernyő mélyebb feketéket, élénkebb színeket és részletesebb árnyalatokat képes megjeleníteni. A világosabb színek erősebb, a sötétebb színek pedig gyengébb háttérvilágítást kapnak, így csökken a fényszivárgás, ami a HDR tartalmak nézésekor elsődleges szempont. Az innovatív nanocellás kijelzőnek köszönhetően a nézők még széles betekintési szögből is a képminőség romlása nélkül élvezhetik a televízió által kínált kimagasló színpontosságot és színhűséget.

 

Az EISA bírái az LG prémium AI-hangszóróját, az LG XBOOM AI ThinQ termékkategória WK7-es modelljét is díjazták, amely a 2018-2019-es modellév legjobb, mesterségesintelligencia-funkciókkal ellátott hangszórója lett. Az LG és a nagyfelbontású hangtechnológiák terén úttörő brit vállalat, a Meridian technológiai együttműködése révén a WK7 magas hangzáshűsége mellett pontosan képes visszaadni a mély hangokat csakúgy, mint a beszédet vagy az énekhangokat. Az LG XBOOM AI ThinQ támogatja a kiváló minőségű, veszteségmentes hangfájlok lejátszását, így a hangok pontosan úgy kelnek életre rajta, ahogyan azokat stúdiókörülmények között rögzítették.

 

A Google beépített hangalapú asszisztensével az LG XBOOM AI ThinQ-nak hangparancsokat is adhatunk. A hangszórón keresztül egyúttal a többi Google Assistant-kompatibilis okosotthon-eszközt, valamint az LG ThinQ háztartási eszközeit is irányíthatjuk.

 

A 2018-2019-es modellév legjobb hangprojektorának járó díjat az LG SK10Y nyerte el, amely egy 550 Wattos, 5.1.2 csatornás készülék Dolby Atmos hangtechnológiával. Az SK10Y használatakor a hangok minden irányból érzékelhetőek, így a hangzás teljesen körülöleli a hallgatót. A Meridian hangtechnológiája biztosítja, hogy a hallgatók gazdag és kompromisszumok nélküli hangzásélményt élvezhessenek, különös tekintettel a beszéd- és zenei hangokra.

 

Az LG SK10Y a veszteségmentes hangfájlokkal is kompatibilis, a hangsugárzó emellett olyan hangminőség-javító funkcióval is rendelkezik, amely a szabványos hangfájlok minőségét 24 bit/192 Hz-re javítja fel, így az egyes zeneszámok minden részlete és árnyalata érzékelhető lesz. A hangprojektor tökéletesen illeszkedik az LG csúcskategóriás televíziói alá, és olyan más, intelligens okoseszközökhöz is csatlakoztatható, melyek kompatibilisek a Chromecast médialejátszóval.

 

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen neves iparági szakértők ismerik el az LG innovációs törekvéseit a mesterségesintelligencia-technológiák terén” — mondta Brian Kwon, az LG szórakoztatóelektronikai üzletágának elnöke. „Olyan új, intelligens otthoni megoldásokat kínálunk vásárlóink számára, melyek a jövőbe mutató technológiák implementálásával kényelmesebbé teszik az életüket. E küldetésünket szem előtt tartva a továbbiakban szeretnénk megtartani globálisan is meghatározó pozíciónkat a a mesterséges intelligencia terén.”

 

A berlini IFA szakkiállítás látogatóinak augusztus 31. és szeptember 5. között lehetőségük lesz megismerni az LG ThinQ termékeket a vállalat standján, a Messe Berlin 18-as csarnokában.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét együtt jótékonykodik a Raben, a Danone és a Numil

A Danone két hazai vállalatával, a Danone Magyarország Kft.-vel és a Numil Hungary Tápszerkereskedelmi Kft.-vel együtt vett részt az idei Élelmezési Világnap alkalmából szervezett Adománykonvojban a logisztikai szolgáltató Raben Trans European Hungary Kft. A két élelmiszeripari cég az idén mintegy kétszer akkora mennyiségű termékkel járul hozzá a rászoruló családok megsegítéséhez, mint tavaly.

2021. október 20. 15:50

Európa hogyan őrizheti meg versenyképességét a felhő terén?

Tíz éve a vállalatok felhőre való átállása leginkább az adattárolást és a hálózati működést érintette. Azóta robbanásszerűen fejlődik a felhőalapú innováció, ám sok európai cég még mindig csupán a sávszélesség-bővítés és a költségmegtakarítás eszközeként tekint a felhőre.

2021. október 20. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20