Larry Ellison kijelölte a felhő jövőjének útját

forrás: Prím Online, 2018. október 24. 14:40

Az Oracle 175 országból több mint 60 000 ügyfelet és partnert, valamint 19 millió virtuális résztvevőt lát vendégül az Oracle OpenWorld 2018 rendezvényen, a világ leginnovatívabb felhőtechnológiai konferenciáján (október 22-25.)

Az Oracle OpenWorld nyitóbeszéde alatt Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója és műszaki vezérigazgatója osztotta meg elképzeléseit egy második generációs felhővel kapcsolatban, amelyet kifejezetten a nagyvállalatok számára fejlesztettek, illetve technológiailag fejlettebb és biztonságosabb, mint bármely más felhőmegoldás a piacon.

 

Az első generációs felhők évtizedes technológiára épülnek, az Oracle Gen 2 Cloud felépítése azonban kifejezetten arra szolgál, hogy a vállalatok biztonságosan futtathassák a legnagyobb teljesítményt igénylő munkafolyamataikat. Az egyedülálló architektúrával és képességekkel rendelkező Oracle Cloud rendkívüli biztonságot, teljesítményt és költségmegtakarítást kínál. Ezen túlmenően csak az Oracle Gen 2 Cloud képes futtatni az Oracle Autonomous Database megoldását, az iparág első és egyetlen önvezérelt adatbázisát.

 

Az Oracle Gen 2 Cloud alapjaként szolgáló Oracle Cloud Infrastructure megoldást arra tervezték, hogy bármilyen vállalati munkaterhelést biztonságosan futtasson. Az Oracle Autonomous Database modern IaaS natív támogatása mellett, az Oracle új, átfogó biztonsági szinteket is nyújt, hogy biztosítsa a kritikus adatok védelmét.

 

 

Larry Ellison hosszasan beszélt a kibervédelem jelenlegi állapotáról, amely szerinte "nem elég jó". A probléma megoldására a vállalat elnöke új Oracle Cloud Infrastructure biztonsági szolgáltatásokat jelentett be, amelyek automatizáltak, jó felderítési képességekkel rendelkeznek és prediktívek, így támogatva a fenyegetések okozta károk helyreállítását. Az Oracle Cloud biztonságának megerősítésével az Oracle elnöke azt is bemutatta, hogy az Oracle Autonomous Database miként vizsgálja egyedileg a biztonsági fenyegetéseket és végez frissítéseket működés közben, amelyek segítenek a támadások és adatlopások megelőzésében.

 

Az Oracle vezetője az Oracle Autonomous Database-ről, a világ legnépszerűbb és legfejlettebb adatbázisáról is beszélt. Az adatkezelés forradalmasításával az Oracle Autonomous Database képes menedzselni, finomhangolni és javítani önmagát, ami felgyorsítja az innovációkat egy rendkívül biztonságos platformon, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak azért fizessenek, amit ténylegesen használtak.

 

Az Oracle autonóm adatbázis-kapacitásait kiterjesztve, Ellison új telepítési lehetőségeket mutatott be, többek között az Exadata Cloud Infrastructure és a Cloud at Customer megoldások számára. Az ügyfelek telepíthetik saját Autonomous Database adatbázisukat a Dedicated Exadata Cloud Infrastructure platformra a munkafolyamatok izolálására, amely nagyobb biztonságot és megbízhatóságot jelent a kritikus munkafolyamatok számára. Az Oracle Autonomous Database Cloud at Customer megoldás olyan ügyfelek számára ideális, akik a szabályozási követelmények miatt nem használhatnak nyilvános felhőt, de szeretnék kihasználni az Oracle Autonomous Database előnyeit saját adatközpontjukban.

 

Ellison az összehasonlító tesztek eredményeit is megosztotta a rövid bemutatók során, amelyek rávilágítottak az Oracle és az Amazon közötti hatalmas teljesítménykülönbségre. A mérések során összehasonlították az Oracle Autonomous Database teljesítményét az Amazon megoldásaiéval: az Oracle Database sokkal gyorsabb, mint az Amazon Relational Database Service (RDS), az Amazon Aurora és az Amazon Redshift megoldások. A közvetlen összehasonlítások azt is kimutatták, hogy az Oracle Autonomous Database megszakítások nélkül képes működni az adatbázisfrissítések során, kiemelve a különbséget az Amazon 99,95 százalékos megbízhatósága és elérhetőségi mutatója - amely kizárja a tervezetett és a nem tervezett leállások többségét -, valamint az Oracle 99,995 százalékos SLA-garanciája között. 

 

Larry Ellison beszédének legfontosabb gondolatai:

  • "Az Oracle Gen 2 Cloud megtervezésének célja egy biztonságos platform megalkotása volt, amely mindent futtat. A biztonságos felhő megalkotásáról könnyű beszélni, ám annál nehezebb megvalósítani. A felhőnk alapvető újraépítésére volt szükség.”
  • "Számos új AI (mesterséges intelligencia) és ML (gépi tanulás) megoldást alkalmazunk a fenyegetések felderítésére. Többé már nem úgy harcolunk, mintha mindkét kezünk meg lenne kötve.”
  • "A célunk mindig is az volt, hogy a számítástechnika egyik generációjáról a következőbe lépve megvédjük befektetéseinket az adatok és az alkalmazások terén, illetve könnyebbé tegyük a következő generáció felé való lépéseket. Most ezt tettük a Gen 2 Cloud megoldással.”
  • "Az Oracle Autonomous Database révén nem kell új dolgokat megtanulnunk, és semmit sem kell tennünk, ezért igazán könnyű használni. A fejlesztők produktívabbak, új alkalmazásokat hoznak létre, jobb munkát végeznek az adatok elemzésében. A rendszer megbízhatóbb. Soha nem áll le. "

 

Az Oracle Autonomous Database most ingyen kipróbálható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20